Hoe verwerk je een trauma
Hoe verwerk je een trauma
27 november 2019 
1 min. leestijd

Hoe verwerk je een trauma

Hoe verwerk en behandel je een trauma. Een van de technieken bij ons in de opleiding is the systemic voice regression, ook wel de regressie 2.0 bij ons genoemd. Het is een techniek die ervoor zorgt dat trauma’s voorgoed opgelost kunnen worden.
 
Hoe die techniek dat doet? Heel simpel. Door de strategie te gebruiken die dieren ook doen.

Hoe lost een trauma op.

Heb je wel eens een dier een trauma zien verwerken en oplossen? Dat doet het dier door het eruit te trillen. Door als het ware de ‘freeze-reactie’ eruit te gaan trillen. Hij is bevroren, doordat hij dood speelde en nu schudt hij zichzelf weer vrij.
 
Even kort gezegd. Maar goed, als je een shitjeugd hebt en je hebt jezelf bevroren als het ware, dan heeft het geen zin om het eruit te schudden. Je leeft nog steeds in die omgeving en als je dan uit die omgeving bent na jaren, ben je vergeten dat het een mogelijkheid is.
 
Je denkt dan dat je zo bent en dat het zo is. Waarschijnlijk ben je ook vergeten wanneer dat precies begonnen is. Zeker als je toen onder de vijf jaar was, want wat weet je nog van die tijd?

Hoe verwerk je dan een trauma?

 
Dus wat doen we dan met deze regressievorm? We gaan terug naar het allereerste moment dat het probleem ontstond. Bewust weet je dat niet, maar onbewust natuurlijk wel. En daar zorgen we ervoor dat jij uit die ‘freeze’ komt. Je schudt het van je af.
 
Je lichaam slaat namelijk dat trauma ook op, dus die gebruiken we om het los te laten. Wanneer dat klaar is, dan is het weg.
 
Daarom werkt het zo snel. Dieren hoeven ook niet jaren in een praatgroep en wij zijn simpelweg ook dieren. Wanneer je dezelfde strategie gebruikt als een dier dan kan je in een (paar) sessie(s) verlost zijn van een trauma.
Beluister ook deze podcast:
Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Reactie plaatsen