Hypnose als kracht voor het goede want anders..
Hypnose als kracht voor het goede want anders..
22 januari 2014 
in Hypnose
2 min. leestijd

Hypnose als kracht voor het goede want anders..

Hypnose kan je op twee manieren gebruiken. Voor het goede of voor het slechte. Heel veel mensen zijn bang voor hypnose omdat ze denken dat het slecht gebruikt gaat worden. In dit artikel leg ik je uit dat dat bijna niet voor zal komen om 3 redenen.

Hypnose leren is niet zo heel makkelijk

Als eerste reden is dat hypnose leren niet zo heel makkelijk is vergeleken met het kopen van een hamer. Dat laatste is veel makkelijker. Je loopt de Gamma naar binnen, gaat naar de afdeling ‘hamers’ en koopt een hamer. Simpel toch.

Je weet dat de meeste mensen hele mooie dingen doen met die hamer. Ze timmeren de mooiste gebouwen, boten of andere dingen. Er zijn er maar weinig die de hamer gebruiken om slechte dingen mee te doen zoals iemand de hersenen inslaan. Het gebeurt, maar ligt dat dan aan de hamer?

Natuurlijk niet. Moet je je voorstellen dat je hypnose gaat leren. Je moet het of via video’s doen, via boeken, maar het beste is nog om een hypnose workshop of zelfs hypnose opleiding te volgen. Want wil je echt goed worden in hypnose dan moet je een hypnose opleiding gaan doen.

En daar ga je al. Dan ben je dagen, maanden of zelfs jaren bezig wil je het kunnen toepassen op een manier die jou in staat stelt om er verkeerde dingen mee te gaan doen. Die leercurve is veel te groot en daarom zie je veel meer schades ontstaan door gereedschap dan door hypnose.

De tweede reden is dat je moet houden van reizen..

Wanneer je dan de eerste stap hebt gezet en je hebt jezelf getraind als goed hypnotiseur, dan komt de keus. Stel je voor je gaat wel op het slechte pad en je gaat mensen beroven of voor de gek houden. Nu is het zo dat je best mensen een keer voor de gek kan houden of zelfs oplichten. Dat kan trouwens ook prima zonder hypnose, maar dat terzijde.

Dat doe je een keer en nog een keer. Wat je misschien niet weet is dat het onbewuste van mensen heel erg slim is. Heb je wel eens iemand ontmoet en je kreeg daar een naar gevoel bij? Een gevoel dat je niet kon plaatsen maar wat achteraf klopte? Hij of zij was inderdaad niet te vertrouwen?

Nou dat ga je dan creëren bij mensen. Je kan mensen prima in hypnose brengen en ze misschien wel geld afhandig maken, maar het lukt je 1 keer. Daarna moet je gaan verhuizen, want sommigen zullen je willen opzoeken.

En als je dat blijft doen dan hoop ik dat je van reizen houdt…

De derde reden is dat hypnose als kracht voor het goede meer oplevert

Wanneer je goed hypnose kan en mensen ermee kan helpen dan begrijp je dat je mensen helemaal niet hoeft op te lichten ermee, mensen ermee te beroven of wat dan ook. Je begrijpt vanzelf dat dat niet goed gaat werken.

Zelf houd ik van mijn werk en van mijn huis en heb geen behoefte om de hele wereld af te reizen en dat hoeft ook niet.

Want wat gebeurt er als je hypnose gebruikt als kracht voor het goede?

  • Je kan op je plek blijven zitten
  • Mensen zijn blij met jou
  • En je krijgt daardoor meer klanten en dat levert op de lange termijn veel meer op

En niet alleen financieel, begrijp mij goed. Dat is maar 1 ding. Je krijgt er voldoening van, je voelt je steeds blijer omdat je mensen helpt, dat zorgt voor goede gevoelens en minder stress en dat kan op de lange termijn zelfs schadelijke ziektes voorkomen.

Je ziet dat het dus veel meer oplevert om hypnose te gaan doen voor het goede en dat het een dom idee is om het op een verkeerde manier te gebruiken. Zelfs al zou je het alleen voor het geld willen doen, dan is het nog een beter idee om er mensen mee te helpen dan om ze te beroven.

Het interessante is dat wanneer je zo zou beginnen, je vanzelf het niet meer gaat doen om het geld maar om de voldoening die je krijgt. Het allermooiste is een email of een kaart van iemand met daarop ‘Bedankt!’ en je weet dat hun leven is veranderd.

Daar doe je hypnose voor en zo help je de wereld :-)

 

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Reactie plaatsen