Afvallen en hypnose | Mentaal afvallen | Zonder dieet
Hypnose en Afvallen
12 maart 2012 
4 min. leestijd

Hypnose en Afvallen

Afvallen met hypnoseAfvallen is voor veel mensen een probleem. Het niet iets mogen eten en het vele dieten werkt voor veel mensen niet en dat is logisch. Alles wat je niet mag wordt opeens een stuk aantrekkelijker en het is allang al bewezen dat diëten niet werkt. Tenminste als je het niet blijft doen. Als je het dieet je hele leven volgt word je niet dik. Het feit wil dat de meeste mensen na 3 tot 6 maanden afhaakt en dan weer snel op hun oude gewicht zijn. Sterker nog, soms zijn ze zelfs zwaarder. Met hypnose kan dat veel eenvoudiger.

Hypnose en Afvallen

Afvallen zonder dieet is prima mogelijk. Het is namelijk belangrijk dat je juist ‘geprogrammeerd’ bent. Als je kijkt naar te dikke mensen dan bewegen ze vaak te weinig en eten teveel. Je wordt niet zomaar dik of je moet een fysieke aandoening krijgen/hebben zoals schildklierproblemen. Ieder pondje gaat nog steeds door het mondje. Dat is prima natuurlijk, alleen als je kijkt wat er door dat mondje gaat, dan is dat nou niet heel gezond. Pizza’s, hamburgers, patat, taarten, worsten en noem maar op.

En wat dacht je van frisdranken en limonade of snoep. Dat zet lekker aan. Het grappige is, dat je jezelf zo moet trainen om dat allemaal lekker te vinden. Van nature vind je hele andere dingen lekker zoals groente en fruit. Dingen waar je energie van krijgt. Mijn kinderen willen liever een banaan of een mandarijn, dan snoep. Ze krijgen snoep ook gewoon niet en de fruitschaal staat op tafel. Ze zijn het gewend en eten liever een appel dan een winegum.

Maar goed, wat als je al zo bent geprogrammeerd. Je lust gewoon geen groene groentes en fruit. Je vindt het heerlijk om 2 broodjes shoarma naar binnen te werken met zoveel mogelijk saus. Wanneer je dit nu moet gaan afleren dan moet je alles op wilskracht doen en dan ga je een gevecht aan met jezelf. Als je bedenkt dat jouw onderbewustzijn 95% van jouw gedrag bepaalt en jij met wilskracht (5%) dat wilt verslaan, dan wens ik jouw veel succes. Alles kan lukken, maar het kan eenvoudiger.

Verschillende Eters

Het is goed om een onderscheid te maken in de verschillen die mensen hebben wanneer ze gaan afvallen. Iedereen die te dik is, eet om een reden en het is niet omdat ze honger hebben ;-) Je kan ze onderscheiden in 3 categorieën.

Die zijn:

  1. Emotie-eters
  2. Geconditioneerde eters
  3. Onbewuste eters

De eerste categorie zie zie je toch wel het meest. Je hebt een frustratie, boosheid of verdriet en eten geeft dan troost, rust of voldoening. Ook zie je het vaak bij mensen die zichzelf willen ‘beschermen’. Ze houden zich daardoor groot en dat wordt op een gegeven moment letterlijk zo. Het is goed om niet alleen lichamelijk te kijken. Mensen kijken vaak alleen naar het lichaam en vergeten de geest. Lichaam en geest zijn 1 en worden alleen door taal gescheiden!

De eerste categorie is heel herkenbaar omdat je het vaak terugziet bij andere verslavingen. Om emoties te onderdrukken gebruiken mensen drank of drugs of eten. Zo verdoof je jezelf en hoef je het even niet te voelen. Natuurlijk creëer je meer problemen maar dat is later, wanneer het vaak te laat is. Deze vorm van eten is vrij lastig aan te pakken met alleen wilskracht.

De tweede categorie is de geconditioneerde eter. Je hebt dan van jongs af aan ingeprent gekregen dat je je bord moet leegeten (wie niet?) of dat eten een beloning is. ‘Neem nog wat meer…’ of ‘Eet nog even wat, is goed voor je’ of veel beleg op een boterham doen. Het zijn allemaal gecondioneerde patronen die van jou een dikkerd maken. Je moet dan echt onbewust het patroon gaan veranderen, anders blijf je in die programma’s hangen en wordt afvallen lastig.

De derde categorie is de onbewuste eter. Je zit op de bank met een zak chips en zonder het te merken is hij opeens leeg. Ken je dat? Het is (nog) geen probleem als het jou geen overgewicht bezorgt. Maar als je onbewust twee vette pizza’s naar binnen werkt dan snap je wel dat dat niet goed gaat. Dit is goed aan te pakken wanneer je jezelf traint om echt iedere hap 30 keer te kauwen en de pizza neer te leggen wanneer je aan het kauwen bent. Jouw maag geeft pas na 15 tot 20 minuten een signaal naar jouw brein dat het vol zit. Dan is het vaak al te laat en heb je al meer gegeten dan je moet eten. Bewust eten dus!

Hypnotherapie en AfvallenAfvallen een probleem

Hypnose is een van de beste manieren om blijven af te vallen en op je streefgewicht te blijven. Het zorgt er namelijk voor dat jij onbewust automatisch die dingen gaat doen om op dat gewicht te komen. Je hoeft er geen moeite meer voor te doen en dat is prettig. 1 a 2 sessies is vaak voldoende.

Wat je zelf kan doen is met zelfhypnose aan de slag gaan. Je brengt jezelf in hypnose en geeft je dan goede suggesties mee zoals ‘Groente en fruit is lekker’, ‘Vet eten vind ik smerig’, ‘Ik word en blijf eenvoudig 80 kilo (of minder uiteraard ;-))’. Daarnaast is het belangrijk dat je jezelf ziet als slank of in ieder geval op jouw ideale gewicht. En als laatste is het belangrijk om van jezelf te houden zoals je nu bent. Van daaruit krijg je namelijk echt de motivatie om zou je het anders doen?

Gun jezelf dat ideale gewicht, gewoon omdat jij het waard bent. Je bent namelijk een waardevol persoon en je verdient het om makkelijk en eenvoudig jouw doelen te halen. Deel dit artikel met jouw netwerk als je vindt dat ze hier wat aan kunnen hebben en om te verspreiden dat hypnose een kracht is die we allemaal kunnen gebruiken om het leven te gaan leiden hoe wij dat willen.

Gratis Tips

Vraag hieronder de gratis tips aan van afvalspecialist Sten Turk en kom snel op jouw ideale gewicht.

 

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij ontwikkelt verschillende trainingen in hypnose en het instituut geeft steeds meer specialistische trainingen in hypnose. Al jaren is hij de nummer 1 hypnose trainer van Nederland en is vaak gevraagd voor radio en televisie daardoor.
rené
Door

rené

op 13 Mar 2012

Hallo Edwin Heb je hier ook een zelfhypnose script van ?

karien sweerts
Door

karien sweerts

op 13 Mar 2012

hoe kan ik mezelf dan hypnotiseren

Sonja
Door

Sonja

op 14 Mar 2012

Ja, daar ben ik ook nieuwsgierig naar.

André
Door

André

op 18 Mar 2012

Bij mijn vrouw lukte het goed. Toen begonnen haar vriendinnen te komen. Eén ervan was na enkele dagen al flink afgevallen en was in de zevende hemel ! We deden elke week een "onderhoudssessie". Stilaan begonnen ze één voor één weg te blijven, ook de meest enthousiaste. Het bleek bij niemand meer te helpen, behalve bij mijn vrouw, die na een jaar nog altijd dicht bij haar streefgewicht zit.

karol-jan,sobora.
Door

karol-jan,sobora.

op 12 May 2012

Het is prima als Menschen dat dun met Hypnose afvallen en dat likt maar sefhypnose mout maar kenen

thilly ran
Door

thilly ran

op 04 May 2014

Wat een kortzichtige benadering van overgewicht : ieder pondje gaat door het mondje ! Daarmee sluit je een grote groep mensen met overgewicht uit, die gewoon gezond en matig eten en toch overgewicht hebben. ik ben, behalve hartproblemen, gewoon gezond met een prima schildklierwerking en zit lekker in m'n vel. Ik eet matig en gezond, beweeg heel veel, maar toch heb ik een groot overgewicht en nee, ik ben geen stiekeme eter ! De artsen geloven me godzijdank, maar kunnen de reden van het overgewicht niet vinden. Mijn hoop is dus gevestigd op hypnose (of een andere werkzame methode), maar als ik jouw benadering c.q. opvatting betreft overgewicht lees, dan ben ik echt heel verbaasd ! Dit moest me even van het hart. Ik zoek verder naar een hypnosetherapeut, die minder generaliseert. vriendelijke groeten Thilly Ran

Buikwandcorrectie
Door

Buikwandcorrectie

op 20 Oct 2016

Met hypnose afvallen, placebo of niet, als het resultaat er maar is, al zou ik zelf altijd een combinatie met veel bewegen aanraden.

Cora
Door

Cora

op 11 Nov 2016

Kan ik ook de zelfhypnose ontvangen..en wat teveel eten betreft ik durf haast niet meer te eten ...ik denk zelfs dat ik te weinig eet ..en daarom niet afval.....maar hoeik nu nog moet afvallen...ik weet het niet meer. ..maar niks lukt meer 😞

joost
Door

joost

op 16 Jul 2018

ik ben benieuwd of dit ook iets voor mij is. en begonnen met mezelf te orienteren op dit gebied.

Reactie plaatsen