Hypnose opleidingen wat zijn de verschillen
Hypnose opleidingen wat zijn de verschillen
20 januari 2014 
3 min. leestijd

Hypnose opleidingen wat zijn de verschillen

Er zijn tegenwoordig steeds meer hypnose opleidingen en dat is natuurlijk goed. Met steeds meer aanbod is er ook steeds meer verschil. Ook de trainers zijn verschillend en hebben zo hun eigen aanpak. Hieronder zet ik de grootste verschillen op een rij.

Hypnose opleiding, welke wil je doen?

Wanneer je hypnose wilt leren en een hypnose opleiding wilt gaan volgen dan is er een verschil in aanbod. Je wilt echter wel iets wat bij je past. Er worden mij ook vaak deze vragen gesteld dus zet ik ze hieronder op een rij.

Na de opleiding, kan ik dan mensen helpen met hypnose?
Wanneer dat je doelstelling is dan moet je kijken of het aanbod op de praktijk is afgestemd en je genoeg bagage meekrijgt om echt mensen te gaan helpen. Sommige instituten beweren dat je na een paar dagen al een coach bent en als je voelt dat je niet veel nodig hebt dan is dat een juiste keus.

Wil je meer procedures ontdekken dan is een meerdaagse opleiding vanzelf de beste keus. Ook daar zijn verschillen want sommige die doen dat achterelkaar en laten je dan los en anderen verspreiden het over maanden zodat je alles kan integreren en je ook weer iets hebt om naar uit te kijken.

Wij hebben er zelfs voor gekozen om de hypnose opleidingen zo te geven dat ze verspreid zijn en dat je ze altijd opnieuw kan doen (gratis) als je dat wilt. Voor sommige mensen is dat een uitkomst.

Krijgen mijn cliënten de hypnose therapie vergoed na de opleiding?
Wanneer dat een criteria voor jou is dan moet je een hypnose opleiding gaan volgen van 3 jaar. Dan weet je vooralsnog zeker dat het vergoed gaat worden. In 2017 zal dat waarschijnlijk ook gaan veranderen, maar tot die tijd ben je verzekerd van vergoeding.

Je merkt denk ik al dat als je nu zo een hypnose opleiding zal gaan volgen dat je precies uitkomt in 2017 wanneer je afstudeert. Het is dus vooralsnog onzeker wat er dan gaat gebeuren, al denk ik wel dat de NBVH en de NVVH er achteraan gaan om hypnose behandelingen vergoed te laten blijven krijgen.

Daar ben je dan wel van afhankelijk en het is de vraag of je dat wilt..

Is een kortdurende hypnose opleiding wel effectief?
Dat is persoonlijk. Voor de een zal het genoeg zijn om te doen omdat ze al veel ervaring hebben met coachen, hypnose of NLP en een praktijk hebben. Dan is een kortdurende hypnose opleiding een extra toevoeging. Zelf volg ik ook regelmatig korte hypnose opleidingen maar merk wel dat daar heel veel dingen niet behandeld worden die wel belangrijk zijn. Een beroepsopleiding is niet voor niets 3 jaar..

Wat zijn nu precies de verschillen tussen de hypnose opleidingen

Je hebt kortdurende hypnose opleidingen die een paar technieken en inducties behandelen en dat geeft je een goede basis om hypnose te doen.

Je hebt de wat langere hypnose opleidingen van 7 tot 12 dagen die je in staat stellen om er wat meer mee aan de slag te gaan. Je ontdekt daar vaak ook hoe je echt een hypnose sessie moet gaan inkleden om het succesvol te laten maken.

Onze basis hypnose opleiding is 16 dagen en daarin ontdek je hetzelfde als de bovenstaande met het verschil dat er ook NLP wordt gegeven. Dat is een methode om snelle veranderingen teweeg te brengen en een communicatiemodel waarmee je kan beïnvloeden. En dat is heel waardevol, vooral om een sessie in te leiden.

Daarnaast hebben wij een gevorderde hypnose opleiding (masterpractitioner) die veel verder gaat dan de rest. Ook die duurt 16 dagen en daarin ontdek je technieken (zoals Quantum Hypnose) die je nergens anders in de hypnose opleidingen vindt. Ook ontdek je daar hoe je van iedere sessie iets magisch maakt zodat de cliënt altijd overtuigd is.

En dan heb je uiteraard ook de driejarige hypnose opleidingen die jou in staat stellen om je therapie vergoed te krijgen. Je ontdekt daar hoe je hypnose scripts moet maken en heel veel over de psychologie van een probleem. Zeer interessant, maar ze missen vaak de magie..

Je ziet er is dus veel keus en je moet voor jezelf een aantal dingen helder hebben.

  • Wil je het vergoed krijgen? Volg dan een beroepsopleiding van 3 jaar
  • Wil je hypnose erbij leren bij wat je al weet? Dan is vaak een korte hypnose opleiding prima
  • Wil je echt magie creëren met hypnose bij je cliënt? Dan moet je bij ons wezen

Het is dus belangrijk om te weten wat je wilt zodat je een goede keus maakt en niet teleurgesteld bent omdat het niet helder was voor je. Denk daar dus eerst goed over na voordat je besluit om een hypnose opleiding te doen.

Wil je dat bij ons doen of meer informatie? Neem dan even contact op met ons.

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
chris Klaasse
Door

chris Klaasse

op 27 Jan 2014

bedankt voor je pdf. ik vind het erg goed maar mijn ding is zeker wel het mesmerisme dat trekt mij gr.chris

PAPILLON JEAN_PIERRE
Door

PAPILLON JEAN_PIERRE

op 08 Mar 2014

zeer intressant, heb ,juist ussw volledoge gamma cd aangekocht via paypal

Reactie plaatsen