Hypnotiseer jezelf tot meer ABM
Hypnotiseer jezelf tot meer ABM
04 april 2019 
1 min. leestijd

Hypnotiseer jezelf tot meer ABM

ABM hoorde ik een keer tijdens  een cursus en is mij altijd bijgebleven. Het is een interessante hypnose namelijk waar sommige mensen bijna nooit in komen.

Het staat namelijk voor Action Beats Meditation 

Het gaat erover dat als je iets wilt bereiken dat je beter in de actie kan gaan, dan erover gaan mediteren. Veel mensen doen het tegenovergestelde. Die proberen problemen op te lossen door erover te mediteren.

Kijk, je kan jaren mediteren (wat een goed idee is overigens), maar dat wil niet zeggen dat die problemen die er zijn dan oplossen. Vaak is het veel handiger om over te gaan tot actie.

  • Als je het lastig vindt om te schrijven en je weet niet wat je moet schrijven? Ga schrijven.
  • Als je het moeilijk vindt om te sporten? Ga bewegen.
  • Als je geen klanten kan vinden? Ga bellen.

Kom in actie. Charles Schulz tekende iedere dag een strip van Snoopy in de krant. Van 1950 tot 2000 (tot zijn dood). Dat zijn 18.250 strips!

Hij zei: ‘Writersblock is for amateurs’

Hij heeft een punt. Je moet gewoon in actie komen.

‘Maar ik weet niet hoe…’ Gewoon doen.

Je kan erop gaan mediteren, je blokkades oplossen met therapie, je problemen gaan bespreken met je vrienden, jaren liggen op een divan of gewoon in actie komen.

Soms is het zo simpel. Ook dat is een vorm van hypnose. Uitstelgedrag. Dat is niet iets dat je hebt maar doet. Je stelt uit. Je doet iets waardoor je iets anders niet kan of gaat doen. Als je dat niet doet, dan doe je dat andere wel.

‘Ja, maar…’

Om dat stemmetje te killen, kom je gewoon in actie. Dus als je dit leest en je moet nog iets doen? Doe het nu? Dat ene telefoontje wat je steeds uitstelt? Pak nu de telefoon op en bel.

Als je tijd hebt gehad om dit te lezen dan kan je ook bellen, of schrijven, of opruimen, of wat dan ook.

Wacht je op een teken van boven of iets dergelijks? Dit is hem.

GO! Action Beats Meditation!

 

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Reactie plaatsen