Ik hypnotiseer. Doe jij wat je leuk vindt?
Ik hypnotiseer. Doe jij wat je leuk vindt?
08 april 2019 
1 min. leestijd

Ik hypnotiseer. Doe jij wat je leuk vindt?

Mick Jagger was opgenomen in het ziekenhuis. 75 jaar is de oude Rock and Roller en voor veel mensen, zeker van die leeftijd, zou een open hart operatie waar een hartklep moet worden vervangen een reden zijn om bang te worden of rustig aan te gaan doen.

‘Ik hoop over twee maanden weer 17 concerten te geven…’, aldus Jagger

En dan tien kilometer te springen, te dansen en te rennen over een podium. Want dat doet Mick er even bij.

Fascinerend vind je niet?

75 jaar en rocken als een jonge hond. Waarom? Hij kan niet anders. Hij wil niet anders. Dit is wie hij is. Dit is zijn zone of genius. Hier is hij Mick en waarom dan stoppen.

Er zijn mensen die twintig jaar klagen over hun werk en dan lopen te zeiken over hun pensioen. Dat ze daar recht op hebben en dat ze willen stoppen met werken. Dat moet dan ook nog betaald worden.

Ok, dus je wilt daar niet werken en als je dan stopt met werken dan moeten wij je gaan betalen…

Interessant systeem. Als je zou doen wat je leuk vindt dan wil je niet eens stoppen met werken. Kijk, ik snap ook wel dat je sommige banen gewoon niet jaren kan volhouden. Stratenmaker is lastig vol te houden veertig jaar lang. Daar moet wat voor worden geregeld.

Maar ook voor die mensen die wel door willen gaan. De huisarts van zeventig die prima consulten kan doen. Lekker laten doorgaan. Zolang hij geen gekke dingen doet is het prima toch?

Maar goed, hoe zit dat met jou? Doe jij wat je leuk vindt of doe je het voor het geld, de zekerheid of de hypotheek? Je hebt één leven dus misschien is het handig om iets te doen wat je leuk vindt?

Zelf heb ik nog nooit iets langer dan een week gedaan wat ik niet leuk vond. Hoe zit dat bij jou? Doe jij nu wel wat je leuk vindt?

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Reactie plaatsen