Je Mislukt Door Intentie
Je Mislukt Door Intentie
24 oktober 2011 
2 min. leestijd

Je Mislukt Door Intentie

Kracht van IntentieHypnose is heel makkelijk. Het gaat niet om een ingewikkeld taalpatroontje of hoe je iemand in zijn ogen kijkt. Het gaat er veel meer om hoe je het doet. Hypnose is namelijk een activiteit die je doet en geen kunstje. Het is heel snel te leren, maar dan moet je het wel meteen goed leren. Er zijn twee dingen die namelijk heel belangrijk zijn…

Hypnose en Context

Er moet een context zijn om te gaan hypnotiseren. Als die er niet is dan gaat het je niet lukken. Je wilt een context creëren waarin je kan gaan hypnotiseren. Als je dat niet hebt, lukt het niet.

Je zet een context neer door jezelf neer te zetten als een hypnotiseur. Als je tegen mensen zegt dat je hypnotiseur bent dan heb je de context direct geschapen. Dat is genoeg.

Je wilt zeker een context creëren. Je wilt dat het een hypnotisch event wordt. Zo maak je de kans op succes een stuk groter. Je kan dat succes nog veel groter maken. Hoe? Door intentie…

Hypnose is Intentie

Alles valt of staat met jouw intentie. Wanneer je iemand blij wilt maken en jouw intentie is daar niet bij, dan wordt het heel lastig. Waarschijnlijk gaat het je niet lukken. Er zijn namelijk een aantal stadia waaraan je moet voldoen, wil het goed werken.

Zo is het ook met hypnose. Je kan de meest waanzinnige cursus gaan volgen, maar wanneer je niet leert hoe je hypnose doet dan word je nooit de beste hypnotiseur. Als je dat ook niet wilt, prima natuurlijk. Weet dat je echter een stuk beter kan worden wanneer je jouw intentie erbij brengt.

Weet je welke stadia intentie heeft? Intentie gaat namelijk langst een aantal stadia en bij iedere stadia wordt de kans op succes groter. Hypnose lukt al als je het helemaal niet gelooft. Kan je je dat voorstellen?

De kracht van intentie wordt zeer onderschat en is het meest fundamentele bezit wat je kan hebben als hypnotiseur (lees: coach/therapeut, etc…).

Welke stadia kan jij hebben om te gaan hypnotiseren:

  1. Weet niet zeker of het lukt
  2. Hopen dat het werkt
  3. Geloven dat het werkt
  4. Zeker weten dat het werkt
  5. Natuurlijk werkt het..Wat gaan we doen als je in hypnose bent..

Als je in de eerste fase zit en je gelooft het niet en je weet het niet zeker is de kans op mislukking heel groot. Zo’n 90-95%!

Wanneer je in de tweede fase zit dan heb je toch nog 20% succes. Je hoopt dat het werkt en jouw succesratio wordt dan 20%.

In de derde fase zit je al op 50/50. Je gelooft dat het werkt en je verdubbelt jouw succes met hypnose. De kans dat het werkt is een stuk groter geworden en is al 50%

In de derde fase is het 70/30. Je weet zeker dat het werkt. Jouw kans op succes is wederom enorm vergroot. Het ligt nu al op ongeveer 70%. 7 op de 10 mensen krijg jij in hypnose wanneer je zeker weet dat het gaat werken.

De laatste fase is uiteraard voor de Masterhypnotist logisch. Natuurlijk werkt het. Wat wil je dat er gaat gebeuren wanneer je in hypnose bent..Dat is de vraag voor de Masterhypnotist.. Je verhoogt dan je kans tussen de 90 en 95%. Bijna iedereen gaat dan in hypnose.

Je ziet dus dat Intentie=King.

Je kan dat trainen door hypnose veel te doen of een live training te volgen zoals de energetische hypnose training. Daar leer je tot het laatste stadium te komen in 5 dagen. Je kan het ook al trainen door steeds jezelf voor te stellen dat het makkelijk gaat. Zo train je jezelf en je brein om succesvoller te worden.

Doe dat en ik hoor graag wat je nog meer voor ideeën hebt om jouw intentie te vergroten. Deel ze hieronder en druk even op de buttons om dit artikel te delen in jouw netwerk.

 

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Rene Minderhout
Door

Rene Minderhout

op 25 Oct 2011

Klopt hoor. als jezelf weet te overtuigen dat het kan, echt iets wil, lukt het ook meestal. vergelijk het met een zekere en onzekere verkoper die iets aan jou wilt verkopen. De keuze zal snel gemaakt zijn.

Geert
Door

Geert

op 25 Oct 2011

Leuk om te zien hoe de werking van intentie vergelijkbaar is met hoe we creëren. Zonder overtuiging nemen we niet de stappen die nodig zijn om het doel te bereiken. Terwijl we soms maar een meter verwijdert zijn van ons doel geven we op. Het heeft dus alles te maken met onze overtuigingen van ons eigen kunnen. Dankjewel voor dit artikel Edwin!

Virginia Roosendaal
Door

Virginia Roosendaal

op 25 Oct 2011

Zowiezo zit er altijd een positieve intentie achter onze creaties en overtuigingen. Ik denk dan ook dat er eerst een "wil" als basis moet liggen en van daaruit eigen intentie ruimte moet geven om die op de juiste manier in te zetten zodat succes gegarandeerd is.

Doelen stellen is onzin
Door

Doelen stellen is onzin

op 03 Apr 2013

[...] prima. Als ik tegen mijn kinderen zeg: 'Niet op de stoel' dan gaan ze niet op de stoel. Het is mijn intentie die ervoor zorgt dat het echt wel aan komt wat ik [...]

Reactie plaatsen