Joker. De film. Iedereen heeft zijn verhaal...
Joker. De film. Iedereen heeft zijn verhaal...
07 oktober 2019 
in Nieuws
1 min. leestijd

Joker. De film. Iedereen heeft zijn verhaal...

Iedereen heeft zijn verhaal.

Gisteren zag ik ‘Joker’. Een van de beste films die ik ooit heb gezien. Nu is dat uiteraard een mening, dus jij kan daar anders over denken.

Ik vond hem heel erg goed. Waarom? Het verhaal.

Joker, een steengoede film

Zonder alles te gaan spoilen, vond ik het fascinerend om te merken dat je sympathiek kan hebben voor een gek. Want dat is het. En toch kon je je ermee sympathiseren.

Dat thema vond ik interessant. Zo is het ook in het echte leven. Iedereen heeft zijn verhaal. Niet dat het een excuus is, maar wel een soort van reden. Je kan het begrijpen.

Zo ook het verhaal van Hugo Broers, een penoze uit Amsterdam. Jarenlang stelselmatig door zijn vader in elkaar geslagen totdat hij hem terugpakte op zijn dertiende. Dat was het begin van zijn penoze carrière.

Toen de interviewer vroeg: ‘Zou je dit werk gedaan hebben als je niet in elkaar was geslagen door je vader vroeger?’

‘Nee’, was het simpele maar ook interessante antwoord. Interessant omdat het een van de grootste boeven is in de Nederlandse boevengeschiedenis.

Hugo zelf reageerde hier op zijn eigen unieke wijze op zoals je hieronder kan zien.

Joker is ook zo een soort verhaal. Het verhaal van hoe iemand compleet door kan slaan. Nu is dat gelukkig niet bij veel mensen zo, maar het komt door het verhaal.

Dat dat verhaal tot zo een resultaat komt is te begrijpen, maar stel je nou voor dat dat verhaal er helemaal niet was. Dan was zelfs Joker een prima gast geworden…

Maar ja, het verhaal creëerde wat anders. En dat verhaal bestaat uit feiten, maar vooral over hoe je met die feiten omgaat. Dat is namelijk het verhaal.

Gelukkig kan je je verhaal veranderen, zodat het resultaat anders wordt in je leven. Niet altijd makkelijk, maar het is te doen.

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Reactie plaatsen