Media maakt bang
Media maakt bang
10 maart 2019 
in Angst
1 min. leestijd

Media maakt bang

De afgelopen tien jaar zijn er 491 mensen gedood bij aanslagen in Europa. Dat is bijna net zoveel als in 1988. Ja, je leest het goed. In 1988 alleen al waren er 440 doden bij aanslagen in Europa.

Vergeleken met de jaren ’80 gaat het letterlijk bijna vijf keer beter, maar we zijn minimaal vijf keer banger voor aanslagen terwijl dat compleet onterecht is. In de jaren ’80 waren er 2288 slachtoffers om 491 de afgelopen tien jaar. Natuurlijk 491 teveel, maar toch.

We zouden niet zo bang hoeven te zijn, maar ja.

Hoe dat komt? De media. 

We hebben 24 uur nieuws en dat moet toch gevuld worden. Niet dat het gevuld wordt met interessante dingen, zoals de grootste piramide van de wereld die gevonden is in Bosnië. Nee, het wordt gevuld met een zootje shit.

Waarom? Dan word je bang en dat is natuurlijk goed voor de derde partij.

De derde partij?

Ja, ken je die tactiek?

De Verdeel en Heers Tactiek. Die tactiek werd al gebruikt door de Griekse Philippes II in 382 v.Chr. Meer dan 2300 jaar geleden. Zorg ervoor dat de ene partij iets meer krijgt dan de tweede partij en ze worden nooit vrienden. Ze gaan dan ruzie maken met elkaar.

De derde partij zullen ze dan nooit aanvallen en die heerst. Topstrategie! Werkt nog steeds prima zoals je ziet.

Lekker mensen tegen elkaar opzetten zodat ze de derde partij lekker laten zitten. Daar doet de media natuurlijk mooi aan mee.

Dus wat te doen? Nou er is altijd één partij die daarboven uitstijgt en dat is liefde. Dat is de enige energie die werkt om overal bovenuit te stijgen. En uiteraard is het helemaal geen partij. Het is gewoon.

Dus zoveel mogelijk tv uit.

– Lekker zelf blijven nadenken.

– Veel lachen en knuffelen.

– Beetje fact-checken.

– Van jezelf houden.

En als dat laatste is gelukt?

Van je broeders en zusters houden zoals je houdt van jezelf.

Simpel!

Mooie zondag ❤️

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Reactie plaatsen