Mijn afgelopen jaar...
Mijn afgelopen jaar...
07 januari 2019 
in Nieuws
3 min. leestijd

Mijn afgelopen jaar...

Ken je dat? Je start voortvarend met goede voornemens. Weet je nog het begin van 2018? Ik had net als jij waarschijnlijk heel veel goede voornemens. Ik wilde bijvoorbeeld drie bedrijven opzetten, de AFAS live rocken met duizend mensen in een waanzinnig seminar en meer dan vijfhonderd mensen hypnose leren… Maar ja dat liep even anders…

Goede voornemens werken niet

En wat is er van jouw voornemens overgebleven? Misschien deed jij het een stuk beter dan ik, want ik heb de stekker uit twee bedrijven moeten trekken. Mijn hart en ziel zaten erin dus dat deed pijn. De AFAS heb ik ook moeten afzeggen want duizend mensen redde ik lang niet…

Pijnlijk. Hoe ging het bij jou? Voortvarend van start maar stranden in februari of maart? Of al eerder?

Weet je, het gebeurt bijna iedereen. Het is niet voor niks Blue Monday op de derde maandag van januari. Vanaf die dag gaat het bij de meeste mensen weer hetzelfde als het jaar ervoor. Natuurlijk niet precies hetzelfde, want je gaat echt wel toffe dingen meemaken, maar ook shit dingen.

Helaas.

Weinig mensen willen niet groeien, niet vooruit komen in het leven, niet meer verdienen dit jaar of niet meer rust, vrijheid en liefde voelen. Dat wil jij waarschijnlijk wel denk ik. Toch lukt het maar weinig mensen om echt grote stappen te zetten en ook ik trapte erin begin 2018.

Sterker nog, het groeien ging prima, alleen in gewicht. Vanaf januari tot half maart was er ‘opeens’ 7 kilo bij en als bonus een verslaving aan roze koeken. Moet je even uitrekenen als je zo zou doorgroeien de rest van het jaar. In mijn geval zou ik dan ongeveer 120 kilo zijn.

Het moment dat jou definieert

Het positieve nieuws is wel dat er iets veranderde, alleen niet op de manier die ik had gepland. En het gebeurt gewoon. Als je het zo laat gaan en iedere dag kleine, maar slechte gewoontes toelaat, dan krijg je dat soort resultaten.

En dan gaat het van kwaad tot erger, want het kan je vaak dan ook niet veel meer schelen. Ach wat maakt één zo een koekje nou uit. Drankje extra, iets meer eten, geen zin in die sportschool met al die zwetende mensen.

Zo ging het bij mij in het begin van 2018, behalve dat drankje dan. Resultaat? Moe, uitgeblust, geen zin meer, gefrustreerd, steeds dikker aan het worden en prikkelbaar.

Het is niet zo dat je het niet weet. We weten alles wel. Ik bedoel op internet is veel informatie te vinden, ik schrijf er zelfs boeken over. Maar weten is niet genoeg. Dat weet jij ook wel. Je moet iets gaan doen.

Belangrijke Levenslessen

Je moet soms gewoon iets helemaal anders doen. Bij mij was dat geen hogere wiskunde. Ik ging:

  • Hard trainen
  • Goed slapen
  • Goed eten

Van die eerste en die laatste had ik niet echt verstand dus schakelde ik experts in. Drie mensen waaraan ik veel te danken heb het afgelopen jaar naast mijn gezin en jou, zijn Tibor Olgers (mijn businesscoach die goed zag dat ik dit moest gaan doen), Richard de Leth (van OERsterk eten) en Erwin van Beek (crossfittrainer bij Reebok 020 Amsterdam).

Het is geen hogere wiskunde wat ik hierboven laat zien. Iedereen weet dat het effect zal hebben, maar toch is het lastig als je het in je eentje gaat doen. Dan lukt het vaak niet.

Nu na negen maanden zie ik er heel anders uit en mijn hele leven is veranderd. Alles is verbeterd. Mijn inkomen, mijn relaties, mijn focus, mijn kracht, mijn fitheid en mijn daadkracht.

Links is begin van het jaar, rechts is eind van het jaar…

Essentiële Lifeskills

Maar dat is niet eens het belangrijkste. Als je om je heen kijkt zie je genoeg mensen die hard trainen (of zeggen dat ze hard trainen), die prima eten, goed slapen en toch niet de transformatie maken die ze zouden willen maken.

Dat zie ik ook in de crossfitbox, op de sportschool, bij ondernemers en bij de mensen in mijn omgeving. De meeste maken toch niet die doorbraak, al doen ze al die dingen goed.

Omdat ik veel met hypnose doe kan ik mijn mind makkelijker doorgronden. Weet ik wanneer het gelul is of echt is. Mijn hoofd zegt bijvoorbeeld tijdens een training ‘je valt flauw’ terwijl mijn lichaam door kan. De meeste mensen stoppen dan, want je wilt niet flauwvallen toch? Het is echter gelul, maar ja hoe weet je dat het gelul is?

Dat is de vraag.

Als je dat weet, dan kan je pas een doorbraak maken. In wat het ook is.

Het zijn 12 Lifeskills die je als het ware uit hypnose halen en de doorbraak gaan maken. Het is niet echt een doorbraak in de zin van iets breken. Het is juist iets weer helder maken wat verborgen of heel vaag is. Het is niet dat jij het niet weet. Je bent slim genoeg.

Het is vaak dat je iets niet doet dat je eigenlijk zou moeten doen, maar…

En wat na die maar komt is een regel, een hypnose, iets wat verborgen is. Zolang dat verborgen blijft en niet aangepakt, dan blijft het daar en zal het saboteren. Iets dat je waarschijnlijk wel eens hebt meegemaakt.

Zou je die regel, die hypnose willen veranderen? Klik dan hier en pak die 12 Lifeskills op.

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Johan
Door

Johan

op 07 Jan 2019

Mooi omschreven Edwin. Denk dat veel mensen het zelfde voelen en weten dat je wel weet wat er anders moet maar er niet toe komt, ik heb het wel haha. Ik weet wat ik nodig heb maar kom er niet toe, sporten tijd kickboksen gedaan na een blessure tijd stil gelegen en ja hoor je komt weer in een sleur, de tijd racet voorbij en je komt tijd te kort, plannen maken die je wel maar je komt er niet toe, Overal hobbel je achteraan, en je rent je zelf letterlijk en figuurlijk leeg, In plaats dat je dan gaat scheiden wat echt belangrijk is en minder belangrijk om meer rust te krijgen en meer overzicht ga je gewoon domweg nog harder rennen om al je plannen toch te realiseren wat je dus. Niet gaat lukken. Vond het een mooi omschreven stukje zet je wel aan het denken, en de boel op orde maken, de planning in korten zodat het wel binnen je grenzen blijft. Hartelijke groet Johan.

Reactie plaatsen