Nederlander of woon je in Nederland? Je antwoord verraad hoe je denkt over vluchtelingen
Nederlander of woon je in Nederland? Je antwoord verraad hoe je denkt over vluchtelingen
19 september 2019 
1 min. leestijd

Nederlander of woon je in Nederland? Je antwoord verraad hoe je denkt over vluchtelingen

Ben jij een Nederlander of woon jij in Nederland?

Het antwoord zegt veel over hoe jij denkt over immigranten. Immigranten? Ja en meer dingen, maar dit is wel een interessante.

Nederlander of woon je in Nederland?

Stel je voor je woont in Nederland en zo ervaar je het ook. Er wonen veel mensen in Nederland. Er emigreren er veel en er komen ook mensen bij en jij vindt het prima.

Jij woont er en zij ook. Prima.

Maar als je een Nederlander bent, dan is het je identiteit en komen er dan mensen bij, dan komen ze als het ware bij jou naar binnen.

Tja, dat is lastiger. Dan kan je je druk maken terwijl je in Den Haag woont over vluchtelingen in Friesland. Je zal ze nooit zien, maar je bent een Nederlander. Het is je identiteit en ze zijn in jou als het ware gekomen.

Niet een heel erg lekker idee.

Dat is als je omgeving gaat verwarren met identiteit. Dat is als je gedrag gaat verwarren met identiteit. Dan doe je geen domme dingen, dan ben je opeens dom. Een groot verschil.

Voetbalsupporters doen dat ook. Ja gaat naar het voetbal om te kijken of je bent bijvoorbeeld Feyenoorder of Ajacied. Leuk om in één te gebruiken. Zullen ze leuk vinden.

Als Feyenoord verliest, dan verlies jij en dat doet pijn. Als je alleen kijkt, dan is het prima. Je bent het niet.

Soms is het handig om inderdaad een rol aan te nemen en soms niet.

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Reactie plaatsen