Negatieve suggesties verdrijven met NLP
Negatieve suggesties verdrijven met NLP
11 april 2011 
in NLP
2 min. leestijd

Negatieve suggesties verdrijven met NLP

Positief denken
Er is een leuke methode in het NLP om negatieve gedachten om te buigen. Nu zijn er meerdere, maar ik ga er je een geven die echt hilarisch is, vind ik. Hij heet de ‘Bill Clinton Techniek’ .. Dan weet je het wel, toch?

Iedereen heeft wel eens een negatieve gedachtegang. Nou ja, iedereen, de meeste mensen. Er zijn maar weinig mensen die altijd, overal en bij iedereen zich goed voelen en een positieve mindset hebben. Natuurlijk zijn ze er wel. Ze vallen zelfs op. Gek eigenlijk, als je erover nadenkt. In weze zouden de negatieve mensen op moeten vallen, vind je ook niet?

Positieve gedachten

Het is belangrijk voor je gezondheid om vaker positief te denken. Alhoewel het niet wetenschappelijk bewezen is, neem ik het zeker voor het onzekere. Ik denk positief. Ze zullen er waarschijnlijk wel een keer achterkomen dat het wel werkt namelijk.

Daarnaast zijn gedachten energie. Ze beïnvloeden materie. Jouw lichaam is mede gemaakt door jouw denken. Het een staat niet los van het ander namelijk. Zou het dan niet beter zijn om wat positiever te zijn?

Ik vind van wel

Daarom ben ik meer hypnose gaan doen. Met hypnose kan je in je onderbewustzijn die programma’s aanpakken die je niet verder helpen. Die gekke stemmetjes die je belemmeren. Je kan er helemaal gek van worden en dat terwijl ze goed te tackelen zijn.

Er zijn meerdere manieren maar in dit artikel bespreek ik er één. Een supertechniek. Simpel, maar zo doeltreffend.

Wil je die weten?

Goed daar komt hij. Hij heet de Bill Clinton techniek…

Ja, inderdaad, zo heet hij echt. Hij gaat als volgt:

Ken je iemand in je leven die liegt? Iemand die als die iets tegen je zegt, je totaal niet gelooft? Je weet gewoon dat hij of zij liegt? zie je diegene voor je? Het moet echt iemand zijn die je niet gelooft. Neem anders Bill maar… geloofde je hem dat hij zei: ‘I did not have any …’ Precies…

Prima.

Neem nu eens even die stem in je hoofd (de gedachte..). Zeg je wel eens tegen jezelf: ‘Ik kan het niet’ of ‘Ik ben niet goed genoeg’. Ja? Of iets anders inspirerends?

Laat nu die negatieve suggestie klinken uit de mond van de pathologische leugenaar die je kent. Geloof je hem?

Natuurlijk niet. Herhaal dit 5-8 keer en vraag jezelf nu eens af of JIJ het nog wel gelooft…

Waarschijnlijk is de suggestie getackeld. Je kan dit doen met iedere negatieve suggestie die je belemmert en zo jouw leven op heel veel vlakken verbeteren. Zoals ik het doe met Hypnose en hypnotherapie, kan jij doen met deze suggestie.

Wat is jouw methode?

Laat het hieronder weten. Als jij ook een geweldige methode weet, deel hem dan. Breng deze post onder de aandacht van jouw netwerk op Linkedin, Facebook en Twitter en druk op de buttons hieronder!

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij ontwikkelt verschillende trainingen in hypnose en het instituut geeft steeds meer specialistische trainingen in hypnose. Al jaren is hij de nummer 1 hypnose trainer van Nederland en is vaak gevraagd voor radio en televisie daardoor.
Ferdy Koot
Door

Ferdy Koot

op 12 Apr 2011

Dag,Ik vind het ten eerste moeilijk om een verschil te vinden tussen 'geen zin in' (afwassen bijvoorbeeld) en écht een negatieve gedachte: "Ojee, dadelijk moet ik naar een verjaardag. Als ik maar weet wat ik moet zeggen. Als ik me er maar niet alleen zal voelen". Terwijl ménig ander zich juist op een verjaardag verheugd, duf lullen en je zelf klem drinken. Vaak weet men niet 'ns dat men niets te zeggen heeft met die ander.Heel veel dingen kan ik al rationeel sturen, je hebt ze eerder meegemaakt, je wèèt dat je de uitdagingen aan kan. Bijna hijgend van de negatieve opwinding (exposure wordt dat door psychologen geloof ik genoemd). Je wèèt dat je angsten, negatieve gedachten op gedrag, opgedane ervaringen van vroeger is gestoeld, en tóch blijven de grondgedachten aanwezig. "Je kunt wel fysiek stoppen met roken, maar zolang je de synapsen in je hersenen niet veranderd of verwijdert, zul je je leven lang blijven vechten tegen de zin in roken", zoals Roy Martina ook stelt.En vandaar dat ik heel benieuwd ben in mogelijkheden van hypnose. Het onderbewuste door het bewuste te laten aanpakken. Bij add schijnt het minder effectief te zijn.

Marianne Derks
Door

Marianne Derks

op 12 Apr 2011

Een goed idee, vooral omdat het ook humor in zich heeft..... Misschien kun je daarna dan een soort Obama - techniek doen, ''Yes You Can'', om een positieve suggestie dan meteen er voor in de plaats te stellen..... :) Kan natuurlijk met iedere persoon, die jij overtuigend, echt en inspirerend vindt....

Johan Voois
Door

Johan Voois

op 13 Apr 2011

Als ik denk dat ik iets niet kan of denk een situatie niet aan te kunnen visualiseer ik dat ik dit op een stukje papier schrijf, in mijn linker hand neem en verbrand. Dat doe ik een paar keer per dag totdat ik het ga vergeten. Wel oppassen dat je je vingers niet verbrand ;-)

Reactie plaatsen