Nico Jacobs - team Hypnose Instituut Nederland

Nico Jacobs

"Het is mijn ervaring dat mensen zich vast denken.
Dat houdt hun groei en ontwikkeling tegen.”

Nico Jacobs

"Het is mijn ervaring dat mensen zich vast denken.
Dat houdt hun groei en ontwikkeling tegen.”

Nico Jacobs is trainer bij het Hypnose Instituut Nederland en hem kun je tegenkomen bij alle opleidingen. Nico is de eerste trainer bij het HIN die Edwin erbij betrokken heeft. 

Hij is daardoor ook expert in de technieken die je kunnen helpen bij ingewikkelde ideeën, zoals verslavingen of mensen die door omstandigheden (tijdelijk) opeens helemaal kunnen veranderen.
Zoals wanneer iemand opeens een woede-uitbarsting krijgt. 

Vooral als dit een patroon wordt, is het namelijk wel belangrijk om hier iets aan te doen. 


Hoe hypnose werkt bij dit soort ingewikkelde problematiek komt in onze derde opleiding aan bod,
en dat is ook waar je Nico onder andere kunt tegenkomen. 

“Dat is vaak wel een wat moeilijkere casuïstiek. In de principes adviseren we om daar nog niet gelijk mee aan de gang te gaan, tot ze wat vlieguren hebben gemaakt. Omdat het ingewikkeld kan zijn. Maar daar heb je die vlieguren voor nodig.”

Aldus Nico. 


Naast de kennis die Nico heeft opgebouwd in hypnose verdiept hij zich ook in sjamanisme

Nico is expert in de technieken die je kunnen helpen bij ingewikkelde ideeën, zoals verslavingen of mensen die door omstandigheden (tijdelijk) opeens helemaal kunnen veranderen. 

null

Tevens helpt Nico mensen die hypnotherapeut willen worden met het beginnen van hun praktijk. Dit kunnen cursisten zelfs volgen tegelijk met de opleiding. Op die manier kun je de opleiding namelijk snel terugverdienen. 


Daarnaast coacht hij ook therapeuten. Tijdens die coaching helpt Nico therapeuten om te dealen met zaken die ze tijdens sessies tegenkomen en om issues op te lossen waar ze zelf tegenaan lopen.


“Ik ga dan niet nieuwe dingen teachen, maar juist weg van de taal. We zitten dan meer op de binnenwereld in plaats van het denksysteem. Het is namelijk mijn ervaring dat mensen zich vast denken. Dat houdt hun groei en ontwikkeling tegen.”