Overtuigingen creëren jouw realiteit
Overtuigingen creëren jouw realiteit
19 november 2015 
2 min. leestijd

Overtuigingen creëren jouw realiteit

Vaak weet je niet eens welke overtuigingen je precies hebt en wat nu jouw realiteit creëert. Het is heel lastig om erachter te komen vanuit welke overtuigingen je precies leeft, omdat het als het ware de bril is waar je doorheen kijkt.

Wat zijn overtuigingen?

Overtuigingen zijn als brillen waar je doorheen kijkt en het glas is transparant

En dat is precies het probleem. Omdat je er continu doorheen kijkt en met die bril op naar jezelf kijkt, is jouw idee over jezelf vertroebeld. En het is ook nog eens bril die je niet opmerkt.

Je mag nu gaan beginnen om dat los te gaan laten, omdat het afzetten van die brillen ervoor zal zorgen dat je gaat ontdekken wie je werkelijk bent.

De brillen zijn gecreëerd om te overleven en wanneer je dit leest, dan is dat gelukt. Dan mag je ze nu afzetten want ze zijn niet meer nodig op dit punt. Het wordt tijd dat je zonder bril de wereld in gaat kijken.

Sterker nog het wordt tijd dat je zonder bril eens naar jezelf gaat kijken. Dan zal je ontdekken dat je waarschijnlijk heel anders in elkaar zit dan hoe je jezelf nu ziet.

Want de vraag is eigenlijk…

Wie Ben Jij Eigenlijk…

Dat is een goede vraag. Als iemand nu aan jou zal vragen: ‘Wie ben je?’, dan geef je waarschijnlijk antwoord met je naam.

Maar ben jij alleen je naam?

Nee, dat ben je niet, maar wie ben je dan?

Wie ben jij eigenlijk?

Stel die vraag eens aan jezelf en bij ieder antwoord wil ik dat je zegt tegen jezelf:

“Dat weet ik, maar…. wie ben jij?”

Dus: Wie ben jij?

Edwin…

Dat weet ik dat je Edwin bent, maar …Wie ben jij?

Een mens…Dat weet ik, dat je een mens bent maar … Wie ben jij… Enzovoort…

Doe dat nu en merk dan op wat er gebeurt.

Op een gegeven moment zijn er namelijk geen woorden meer en ben je voorbij de taal gekomen. Daar is nog niets gecreëerd, we noemen deze plek ook wel het Kwantumveld. Het veld met oneindige mogelijkheden.

Hier kan je iets nieuws gaan creëren, iets wat jij graag wilt zonder belemmeringen, maar ja hoe doe je dat vanaf die plek?

Kan je het vasthouden, dat gevoel?

Niet echt, want je bent zo weer terug in jouw gecreëerde realiteit waarin er allerlei suggesties zijn geplant die jij gelooft.

Want die suggesties die je bent gaan geloven zijn zeer sterk. De bril waar jij doorheen kijkt, krijg je niet zomaar af. Die bril is je al aangemeten op zeer jonge leeftijd toen je heel erg open stond voor suggesties.

We noemen die staat ook wel diepe hypnose.

Ook in diepe hypnose ben je zeer vatbaar voor suggesties en kan je een realiteit creëren die jij graag wilt geloven en die zal je dan ook geloven.

Veranderingsmanifest en Breek los van de Kudde

Dit fragment hierboven komt uit het ebook ‘Breek los van de Kudde’ en dat is het vervolg op het veranderingsmanifest wat ik geschreven heb. Het is een ebook met bijna 30 pagina’s.

Als je het Manifest en Breek los van de kudde nog niet hebt gelezen dan kan je die hieronder downloaden. Het is al meer dan 10.000 keer gedownload en de reacties zijn zeer positief 🙂

Sommige mensen zeggen zelfs dat het mijn beste werk is… Nou, dat weet ik niet, maar oordeel zelf.

Download het Veranderingsmanifest

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Reactie plaatsen