Power of Habit: Hamburger bestellen, bekijken, snuiven, weggooien
Power of Habit: Hamburger bestellen, bekijken, snuiven, weggooien
21 mei 2019 
1 min. leestijd

Power of Habit: Hamburger bestellen, bekijken, snuiven, weggooien

Bekijken, snuiven, weggooien. Zo val je af.

Gisteren zat ik met mijn vrouw en de boys een quiz te kijken. Beetje stomme quiz vond ik het, maar een vraag was wel interessant.

‘Wat moet je doen om fast food niet meer lekker te vinden?’

Antwoord: Je moet het bestellen, bekijken, de geur opsnuiven en dan weggooien…

Misschien denk je wel: ‘Weggooien? Waar slaat dat nou weer op’

Power of Habit

Het gaat echter om het trainen van een nieuwe gewoonte. Alleen wat ze er pas later bij zeiden is dat je dit dus vaak moet doen. Dat kost je klauwen met geld als je een fast food junkie bent, dus echt een hele handige is het niet.

Het werkt wel.

Om iets te veranderen zijn er grofweg twee manieren die heel goed werken.

  1. Herhalen van een nieuwe gewoonte tot je hem onbewust doet
  2. Hypnose

Om de eerste goed te doen is het handig om hem te koppelen aan een gewoonte die je al doet. Een van mijn gewoontes is dat ik opsta, naar beneden loop en een groene smoothie maak. Dat laatste heb ik gekoppeld aan het lopen naar de keuken en een beker pakken.

Dat deed ik al. De groene smoothie kwam daarna en kostte dus relatief niet al te veel moeite om toe te voegen. Deze strategie komt uit de Power of Habit, een interessant boekje wat heeft onderzocht hoe je nu effectief goede gewoontes kan creëren.

Meerdere keren herhalen en het lukt…

Maar… hoor ik je denken. Mij lukt het niet altijd. Klopt, bij mij gaat dat ook lastig. Het is toch weer training en we zijn van nature luie mensen. In de zin van als het moeite kost dan liever niet.

Daarom is hypnose ook een goede manier om iets te veranderen. Dat gaat moeitelozer. Je kan bijvoorbeeld die nieuwe gewoonte direct installeren of een overtuiging meteen installeren of een blokkade oplossen waardoor je wel in actie gaat komen.

Je kan die programma’s direct eigen maken zogezegd. Redelijk makkelijk en er is dan weinig herhaling voor nodig. Een stuk minder als je dat je het zelf zou doen.

Een gewoonte installeren kost gemiddeld 62 dagen. Bij sommige mensen lukt het al na drie weken, maar bij sommigen pas na drie maanden. Bij mij is het ongeveer na een week of acht weet ik uit ervaring.

Maar met hypnose zit het er vaak al na één sessie meteen in. Dus hypnotiseer jezelf naar goede gewoontes, dat gaat een stuk makkelijker dan training.

Hypnose leren? Check deze link dan.

 

 

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Reactie plaatsen