Universeren of Universum
Universeren of Universum
17 september 2019 
1 min. leestijd

Universeren of Universum

Is het Universum of Universeren?

Het universum staat achter je. Of vraag het aan het universum en dan komt het naar je toe. Maar wat is dat dan het universum?

Je zou kunnen zeggen, dat is alles buiten de aarde en ze hebben ook ontdekt dat er meerdere van zijn, dus aan welke vraag je het dan?

Universum kan je dat vastpakken?

En kan je het universum eigenlijk vastpakken? Als het een grens heeft zou je het theoretisch gezien vast kunnen pakken, maar als het geen echt ding is, dan is het een proces.

De aarde zou je kunnen vastpakken bijvoorbeeld. Moet je wel lange armen hebben maar het zou kunnen. Mars ook, de maan ook, maar het universum?

Nu denk je misschien, waar gaat het over? Wat maakt het nou uit. Nou, als het een ding zou zijn dan kan je prima zeggen dat je het aan het ding vraagt of dat het achter je zou staan. Klinkt een beetje vreemd, maar toch.

Als het geen ding is, dan is het een proces en daar lijkt het meer op. Het dijt uit en is onbegrensd volgens velen. Sommige, zoals Hawkings, stellen dat het eindig is, maar bewijs het maar eens.

Wanneer het een proces is, dan is het een werkwoord gemaakt tot een ding. Dan doe je het dus allemaal zelf. Motivatie is niet iets dat je hebt, maar iets dat je doet. Je motiveert jezelf of je raakt gemotiveerd. Wanneer je dus gelooft in het universum dan universeer je.

Jij doet het dus. Jij vraagt, jij krijgt, jij universeert. Lekker stukje voor ovandaag. Ik ga weer even verder universeren.

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Reactie plaatsen