Vergeten en het creëren van Amnesie kan je doen door hypnose
Vergeten en het creëren van Amnesie
05 april 2012 
in Hypnose
1 min. leestijd

Vergeten en het creëren van Amnesie

Vergeten en amnesieJe kent het wel, het ligt op het puntje van je tong, maar je komt er niet meer bij. Je bent het vergeten. Het overkomt ons allemaal wel eens en het is niet zo heel wereldschokkend. Maar wat is dat toch, die staat dat je het gewoon kwijt bent. De staat van amnesie.

Vergeten en amnesie

Vergeten is een heel natuurlijk verschijnsel. Het is ook goed dat je niet alles meer weet, anders heb je veel te veel informatie in je hoofd en dan word je gek. Je weet waarschijnlijk niet meer hoe je hebt leren lopen of wat je toen aan had. Allemaal informatie die je bent vergeten en ook helemaal niet zo belangrijk is. Je kan ook je autosleutel ‘kwijt’ zijn of niet op dat ene nummer komen. Je bent het dan even vergeten en vaak komt die informatie later naar boven.

Amnesie ontstaat vaak na een hersenletsel. Je weet dan bepaalde dingen niet meer die je wel zou moeten weten, zoals de naam van je kinderen of waar je woont. Je bent het vergeten en je spreekt dan ook wel van geheugenverlies. Het kan dan ook gebeuren dat je geen nieuwe informatie meer kan opslaan.

Er is dus nogal een verschil maar wel met een belangrijk raakvlak. Je kan ergens niet meer bij waar je wel bij zou moeten kunnen. Een zeer interessant fenomeen waarmee we ook werken in de hypnose. Wanneer iemand iets kan vergeten namelijk, dan is hij in een bepaalde staat van hypnose waar anesthesie makkelijk te verkrijgen is.

Met bepaalde handelingen kan je iemand zover krijgen dat hij bijvoorbeeld alle getallen vergeet. Wanneer je dat bereikt bij een persoon dan is hij in zo’n staat van hypnose dat je makkelijk en eenvoudig suggesties aanneemt. Jouw werk als hypnotherapeut wordt dan ook makkelijker omdat je veel directer kan werken. Met korte directe suggesties maak je dan snelle verandering.

Doe er je voordeel mee en gebruik de staat van amnesie om jezelf en anderen goede suggesties te geven.

 

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Reactie plaatsen