Waar kan hypnose bij helpen?
Waar kan hypnose bij helpen?
25 november 2019 
1 min. leestijd

Waar kan hypnose bij helpen?

Waar kan hypnose bij helpen? Dat is een vraag die ons veel gesteld wordt en die kan je heel kort of juist heel uitgebreid beantwoorden.

Eerst de korte variant: Bij iedere psychosomatische klacht.

De lange variant: Alles wat uit de psyche is ontstaan kan je met hypnose oplossen. En wat is dat allemaal? Veel. Eigenlijk teveel om op te noemen, want wat is nu niet uit de psyche ontstaan?

Waar kan hypnose bij helpen?

Een paar dingen niet.

– Genetische afwijkingen
– Letsel van buiten af
– Gif (inname)

Bovenstaande dingen kunnen problemen veroorzaken die uiteraard andere ingrepen vereisen. De rest van de klachten kan je met hypnose behandelen.

Dus waar kan hypnose bij helpen?

Wanneer je bedenkt dat er slechts twee tot vijf procent van de problemen te maken heeft met een genetische afwijking en je zou de laatste twee niet meerekenen, dan zouden dus 98% van alle problemen met hypnose te behandelen zijn.

Dat is dus heel veel. De meest voorkomende klachten waar hypnose bij kan helpen zijn:

– Angsten
– Onzekerheid
– Traumatische ervaringen
– Roken
– Overgewicht
– Depressies
– Burn-out
– Dwangmatigheden

Het lijstje is lang niet af want alleen al onder de het kopje angsten zijn er al vijfhonderd verschillende angsten te noemen zoals spreekangst (spreken in het openbaar), hoogtevrees, vliegangst, bang voor spinnen of rijangst.

Ook onder het kopje traumatische ervaringen kan je een heel scala aan dingen bedenken. Van een slechte jeugd tot en met oorlogstrauma’s en alles wat daar tussen zit. Uiteraard is een ernstig trauma niet in één sessie verholpen, maar een paar sessies hypnotherapie doet vaak meer dan een jaar praten in een praatgroep.

Als het gaat over depressies kan hypnose ook goed helpen. Ook daar gaat het weer om de gradaties. De ene depressie is de andere niet, maar erfelijk of genetisch is het vaak niet. Veel mensen zijn dat wel vaak aangepraat, maar bewijs hebben ze niet en de arts ook niet. Het wordt vaak gezegd en het bewijs komt van een vragenlijst. Vreemde manier om een ziekte te diagnosticeren, vind je ook niet?

Zelf heb ik mensen behandeld met depressies. Sommige waren zelfs al na één sessie op de rit en anderen na een paar sessies. Zijn ze al heel lang depressief en zitten ze aan de medicijnen dan duurt het vaak langer. Mede omdat je eerst dan de slechte suggesties van andere therapeuten moet weg hypnotiseren.

Wij willen mensen zelfredzaam maken en het is jammer dat heel veel therapeuten juist de mensen afhankelijk willen maken. Of dat nu aan hun therapie is of aan pillen. Hypnose kan helpen om mensen weer zelfredzaam te maken.

Mensen kunnen meer dan ze denken wanneer er iemand is die in hun gelooft. 

Beluister ook deze podcast over waar hypnose bij kan helpen:

https://www.buzzsprout.com/195236/3285172-wat-kan-je-allemaal-met-hypnose?play=true

Wil je meer weten over hypnose? Kom dan eens naar de gratis online masterclass over hypnose.

Of schrijf je direct in voor een van onze opleidingen. 

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Reactie plaatsen