3 tips om meer onbewust en beter te leren
3 tips om meer onbewust en beter te leren
23 juni 2014 
3 min. leestijd

3 tips om meer onbewust en beter te leren

Onbewust leren is een onder andere boek van Milton Erickson wat ik je zeker kan aanbevelen. Het is een interessant boek wat mij zeker heeft geïnspireerd. Erickson zijn boek is ook het enige boek wat ik las en weer een keer las en dacht dat ik het niet had gelezen maar toch leek het op een déjà vu… Snap je het nog? Precies, dat deed dat boek met mij en dat vond ik wel fascinerend. Maar hoe kan je onbewust leren?

Onbewust leren

Wat kan je doen om het jezelf nog makkelijker te maken? Hoe kan je sneller informatie opslaan in je onbewuste? Als eerste is het goed om je te realiseren dat alles een stuk sneller kan.

Je kan:

–       Sneller lezen

–       Sneller luisteren

–       Veel meer tegelijk opslaan

–       Veel meer zien dan je denkt

Allereerst sneller lezen. Een tip die ik je kan geven om te gaan doen is met je ogen je vinger te gaan volgen. De vinger laat je dan over de regel gaan en je ogen die volgen.

Eerst ga je dan even opwarmen door je vinger voor je heen en weer te laten bewegen en je laat dan je ogen je vinger volgen. Wanneer dat goed gaat na een minuutje, dan ga je de tekst lezen terwijl je je vinger laat bewegen over de tekst. Je zal merken dat je het veel sneller zal opslaan meteen.

Wanneer je dit oefent dan lees je al snel twee keer zo snel als nu met meer begrip van de tekst. Handig toch? Wil je hier meer van weten, kijk dan hier…

Sneller luisteren

Ik luister alles minimaal 2 tot 3 keer de snelheid tegenwoordig en heb daar een app voor op mijn telefoon en programma op mijn computer. Met quicktime en windows mediaplayer kan je al twee keer zo snel afspelen en de pitch van de stem blijft hetzelfde. Dat scheelt tijd.

Zelf heb ik Myspeed geïnstalleerd zodat ik alle video’s op internet tot wel 5 keer de snelheid kan bekijken. Dat kan ik nog niet maar dat is wel mijn doel. Dan kan je een cursus van een uur in 12 minuten kijken. Interessant toch?

Het mooie is, is dat jouw brein dat prima kan volgen en kan onthouden. Voor mij was dat een enorme uitkomst met al die info die ik wil weten J

Op mijn telefoon heb ik swiftplayer (iphone). Voor android weet ik de app niet maar dat kan je zo opzoeken als je wilt. Doe er je voordeel mee.

Je kan veel meer dan je denkt

Je kan veel meer opslaan en veel meer waarnemen dan je denkt wanneer je je onbewuste activeert. Je zal verbaasd zijn over de hoeveelheid info die je kan verwerken wanneer je onbewust gaat leren.

Je kan heel veel op die manier leren, maar ook veranderen. Onbewust veranderen is ook veel makkelijker dan bewust proberen dingen te veranderen. Iedereen die heeft proberen te stoppen met roken bijvoorbeeld die herkent dat fenomeen.

Probeer maar eens te stoppen met angsten, paniek, een allergische reactie, stotteren, depressies of dwang. Dat gaat bewust bijna niet en in sommige gevallen helemaal niet. Je kan dan proberen anders te denken maar de emotie komt toch echt eerst…

Wanneer je echter contact maakt met je onbewuste dan kan je echte vrijheid creëren. Als je die verbinding ervaart met jezelf dan heb je daar de rest van je leven wat aan, maar ja hoe maak je die verbinding zodat je je vrij kan voelen.

In hypnose werken we dan met ideomotorische signalen en Bob Burns heeft daar een fenomenale manier voor bedacht en komt die jou leren. Hij werkt met The Swan en die kan je ook goed gebruiken bij jezelf. Zelf doe ik niet anders en heb mezelf al met veel dingen weten te helpen. Het contact wat je dan ervaart en de vrijheid zijn onbeschrijfelijk.

Heerlijk om een diepgaande verbinding te ervaren met dat deel wat alles voor je kan regelen. Daar hou ik van 🙂

Op die manier kan je ook nog sneller leren lezen en luisteren. Ik heb aan mijn onbewuste gevraagd om meer manieren te vinden om informatie nog sneller op te slaan. Dat is gebeurd en het resultaat is fantastisch. Kom ook op 5 oktober en laat je verbazen door de kracht van jouw onbewuste. Nu is er nog een paar dagen korting.

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Reactie plaatsen