4 mei: Dodenherdenking en internationaal naakt tuinieren dag…
4 mei: Dodenherdenking en internationaal naakt tuinieren dag…
04 mei 2019 
in Nieuws
1 min. leestijd

4 mei: Dodenherdenking en internationaal naakt tuinieren dag…

Hier werd ik op gewezen door Marjolein of ik hier niet wat over kan schrijven. En dat vind ik altijd leuk als mensen mij wijzen op dingen waar ik wat mee kan.

Zoals dit.

4 mei is voor veel mensen een beladen dag, maar ik wist niet dat 4 mei vandaag ook naakt tuinieren dag was en als je die twee gaat combineren dan wordt het wel heel apart. Ik heb daar dan meteen beelden bij.

4 mei wereld naakt tuinieren dag

Wat niet heel handig is als je buren hebt zoals ik.

Het zijn hele lieve mensen, maar ik hoef ze niet perse naakt te zien tuinieren. Maar goed als zij dat willen, dan houd ik ze zeker niet tegen.

Wat zo een interessant contrast is met deze twee hele verschillende contexten, is dat bij de ene mensen het heel goed vinden en het andere vinden ze niet zo heel geschikt denk ik.

Dus dat mensen in uniform lopen met medailles is prima, maar naakt tuinieren niet. Ik vind het allebei prima voor de goede orde, maar ik denk dat aardig wat mensen de uniformen liever zien dan de naakte mensen. Sterker nog als je naakt zou meelopen vanavond, dan word je opgepakt. Dat mag allemaal niet.

En eigenlijk is dat vreemd, aldus Osho die ik even aanhaal. Osho was een interessante persoonlijkheid, beter bekent als de Bhagwan, die hier ook zo zijn ideeën over had.

Hij zei: ‘Het is prima om in uniform te lopen op straat en te laten zien dat je in een oorlog hebt gevochten en mensen hebt gedood. Maar zomaar seks hebben op straat dat mag niet. Mensen doden is een heldendaad, met mensen seks hebben is strafbaar’

Nu is het niet zo zwart-wit, maar ook in mijn hoofd zie ik de mensen die hebben gestreden voor onze vrijheid als helden (wat ik ook niet wil en hoef te veranderen) en als ik opeens mensen op straat zou zien seksen (die dat allebei willen), dan vind ik dat ook een stuk aparter dan de man of vrouw in uniform.

Daarom vind ik vandaag zo een interessante tegenstrijdigheid. Wij herdenken de slachtoffers in de oorlog en in de rest van de wereld is het naakt tuinieren dag. Want wat is echte vrijheid? Je kan wel vrij zijn in je land, maar ben je ook vrij van je eigen oordelen?

Misschien ook de slachtoffers herdenken dan die het slachtoffer zijn van jouw oordelen (en wellicht ben jij daar dan ook het slachtoffer van…)

En dan lekker naakt in de tuin gaan tuinieren…

Kijk je wel uit voor de beestjes dan 🙂

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Reactie plaatsen