5 redenen waarom je een hypnose coach zou willen worden
5 redenen waarom je een hypnose coach zou willen worden
20 mei 2013 
in Hypnose
2 min. leestijd

5 redenen waarom je een hypnose coach zou willen worden

Een hypnose coach is iemand die hypnotherapie uitvoert of een bepaalde aandoening behandelt door middel van hypnose. Veel mensen beseffen het nut van hypnose of hebben het al zelfs uitgeprobeerd, maar slechts enkelen zetten de stap om zelf hypnose coach te worden. Als je jezelf afvraagt of het misschien wat voor jou is, kan deze lijst van redenen waarom je een hypnose coach zou worden je misschien helpen.

Hypnose coach worden

Waarom zou je hypnose coach willen worden? Hieronder 5 redenen waarom jij een hypnose coach zou willen worden.

1. Mensen helpen

De mensen die bij jou komen, zijn op zoek naar een antwoord, misschien zelfs naar zingeving. Als hypnose coach kan je hen bieden wat ze zoeken en kan je zien hoe je cliënten transformeren van gekwelde zielen tot gezonde mensen die stevig in hun schoenen staan en het leven opnieuw aankunnen.

Er zijn slechts weinige andere beroepen die zoveel voldoening kunnen geven aan de beoefenaars. Een coach is er in de eerste plaats voor zijn cliënten en wil hen helpen. Weinig mensen zullen het er niet mee eens zijn dat het goed is om mensen te helpen wanneer ze in de problemen zitten of op zoek zijn naar een antwoord. Als hypnose coach doe je beide.

2. Kennis

Als je een carrière als hypnose coach overweegt, is het waarschijnlijk dat je geïnteresseerd bent in de menselijke psyché. Je wilt weten hoe mensen denken, wat hen drijft, hoe het soms mis kan lopen, en – belangrijkst van al – hoe je die problemen kan oplossen.

Hypnose heeft een rijke traditie die teruggaat tot in het begin der tijden. Veel eeuwenoude culturen geloofden reeds dat er wijsheid lag in een staat van trance en dat begeleiding door een soort coach hierbij een belangrijke rol speelde.

3. Zelfstandigheid

Als hypnose coach ben je vaak je eigen baas. Je bepaalt zelf welke technieken je gebruikt om mensen te helpen. Als je ervan overtuigd bent dat je een methode kent die beter zou werken dan wat standaard gebruikt wordt, kan je die gewoon toepassen. Let er wel op dat je al je cliënten een behandeling van dezelfde hoge kwaliteit geeft. Dat is jouw verantwoordelijkheid als hypnose coach.

4. Zelfverbetering

Door jezelf te verdiepen in de wereld van de hypnose, zal je niet alleen anderen kunnen helpen, maar ook jezelf. Het spreekt voor zich dat iemand die de principes van hypnose zo goed beheerst dat hij hypnose coach kan worden, een enorm inzicht in de menselijke geest verkrijgt.

Dat hoeft echter niet alleen de geest van je cliënten te zijn, maar het kan ook je eigen geest zijn. De principes die je gebruikt om cliënten te helpen, kan je met een beetje moeite ook op jezelf toepassen. Zo kan je een rijker en gevulder leven leiden zonder de problemen waar veel andere mensen mee te kampen hebben. Als hypnose coach moet je trouwens sterk in je schoenen staan, dus je zorgt er maar beter voor dat je je principes grondig onder de knie hebt.

Alleen in een degelijke opleiding die lang genoeg duurt kan jij alle principes goed onder de knie krijgen. Je begrijpt zelf wel dat je na 1, 3 of 6 dagen natuurlijk niet alles kan weten over dit bijzondere fenomeen.

5. Voldoening

Net zoals eender welk beroep dat erop gericht is mensen te helpen, zoals artsen en psychologen, krijgt een hypnose coach enorm veel voldoening van zijn werk. Het vraagt veel energie om iemand onder hypnose te begeleiden op zijn pad naar antwoorden, maar wanneer het lukt, zal de opluchting voor jou als coach vaak even groot zijn als die van je cliënt.

Een hypnose coach krijgt enorm veel voldoening van zijn werk, simpelweg omdat hij werk verricht dat goed is. Veel mensen spenderen zoveel uren per dag aan een baan die hen weinig voldoening geeft omdat ze niet het gevoel hebben dat ze iets goeds doen, maar voor een hypnose coach is het meteen zichtbaar wanneer hij zijn werk goed doet.

Wanneer jij ook je op het pad wilt begeven van hypnose coach kijk dan even naar ons aanbod.

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Reactie plaatsen