7 redenen om te kiezen voor een Hypnose Practitioner
7 redenen om te kiezen voor een Hypnose Practitioner
26 maart 2013 
3 min. leestijd

7 redenen om te kiezen voor een Hypnose Practitioner

Wanneer je hypnose wilt leren dan is het goed om te letten om de verschillen in opleidingen. Het is uiteraard een persoonlijke keuze en het is belangrijk om een klik te hebben met de hypnose trainer(s). Maar waarom zou je een hypnose practitioner willen volgen? 7 redenen waarom..

Hypnose Practitioner

Een hypnose practitioner leert jou de basis van de hypnose en hypnotherapie. Bij ons heet hij daarom ook hypnotherapie practitioner omdat wij vinden dat hypnose leren alleen niet genoeg is. Maar waarom zou je een hypnose practitioner willen volgen?

7 redenen om een Hypnose Practitioner te volgen

Reden 1: Je wilt hypnose leren

Wanneer je hypnose wilt leren is het goed om te beseffen dat dat heel makkelijk is. Hypnose leren zelf is in een dag gedaan. Wij geven zelf ook een eendaagse hypnose playshop en daar kan je het al leren. Hypnose is namelijk heel makkelijk.

Wanneer je echter therapie wilt leren en het ook echt goed kunnen toepassen dan is een dag niet genoeg. 16 dagen is dan wel het minimum wat je moet hebben om echt goed te worden. Je kan ook korter, alles in een sneltreinvaart leren, maar de ervaring leert dat het dan snel wegzakt en dat is jammer van jouw investering.

Kies daarom een opleiding die verspreid is zodat je goed de tijd krijgt om alles te integreren.

Reden 2: Je wilt het gebruiken in jouw praktijk

Hypnotherapie is een van de meest effectieve therapieën die er is. Zeker wanneer je het vergelijkt met de reguliere benadering vanuit de psychologie. Een kortdurend traject daar is zo’n 15 sessies terwijl hypnotherapie maximaal 5-6 sessies in beslag neemt voor een goed resultaat.

Het scheelt bijna een derde van de tijd voor de cliënt en dan heb je ook een resultaat. Dat moet je bij een psycholoog maar afwachten. Wanneer jij al therapeut of coach bent dan is het zeker een goed idee om een hypnose practitioner te volgen.

Reden 3: Persoonlijke Ontwikkeling

Wanneer je jezelf persoonlijk wilt ontwikkelen en je bent op zoek naar een geschikte opleiding dan is de hypnose practitioner zeker een goed idee. Je ontdekt namelijk hoe je effectief kunt communiceren, alles van NLP en hoe je je snel heel goed kan voelen.

Daarnaast leer je niet alleen hoe je jezelf goed kan helpen, maar zelfs ook anderen. Jouw persoonlijke ontwikkeling gaat daardoor nog sneller omdat je ook anderen helpt. Het is een mooie wisselwerking. De hypnose practitioner stelt jou in staat om dat allemaal te bereiken.

Reden 4: Je wilt een eigen praktijk beginnen

Wat anderen ook denken, het is nog steeds mogelijk om een goed lopende praktijk te hebben. Dan moet je natuurlijk wel de kennis en kunde hebben hoe je dat doet. Het is goed om een opleiding te kiezen die dat ook in zich heeft want anders dan wordt het lastig.

De hypnose practitioner bij ons heeft dat in zich en stelt jou in staat om echt te beginnen. Natuurlijk moet je het zelf doen maar het helpt wel als er een hele groep mensen jou helpen. En dat gebeurt!

Reden 5: Je wilt andere mensen helpenMensen helpen

Wanneer je anderen wilt helpen met problemen dan is de hypnose practitioner een must. Je leert daar hoe je angsten, allergieën, verslavingen en nog veel meer problemen kan oplossen.

Hoe mooi is het als je anderen kan helpen met hun problemen. Dat geeft zoveel voldoening. Iedere dag is een mooie dag sinds ik dit werk doe en het geeft mij heel veel voldoening dat ik die mensen zo goed kan helpen.

Reden 6: Je wilt communicatief sterker worden

Iedere communicatie is een vorm van hypnose wanneer je het ziet als beïnvloeding. Wanneer jij de principes van effectief communiceren leert dan kan je hypnotisch communiceren.

Hoe zou het zijn als iedereen aan je lippen hangt of jouw mening echt duidelijk kan neerzetten? Dat ontdek je ook in een goede hypnose practitioner.

Reden 7: Je wilt erkenning door de beroepsverenigingen

Een andere goede reden om een hypnose practitioner te volgen is de erkenning van de beroepsverenigingen. De meeste hypnose practitioners hebben dat niet, maar dat is wel belangrijk. In de toekomst wordt dat namelijk steeds belangrijker.

Hypnose Practitioner een Goed Idee

Wanneer jij het wilt gaan doen dan is dat een verrijking voor de rest van je leven. Let goed op alle punten en ga na wat je er me wilt doen.

Wij hebben echt gekozen voor spreiding omdat dan het geleerde echt goed binnenkomt. Daarnaast hebben we ook een hele community die elkaar ondersteunt met bijna al 100 mensen. Dat is echt goud waard.

Wil je meer informatie over ons aanbod kan je hier kijken bij onze hypnose practitioner.

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Reactie plaatsen