Afvallen? Er bestaan geen wondermiddelen om af te vallen toch..
Afvallen? Er bestaan geen wondermiddelen om af te vallen toch..
21 november 2013 
2 min. leestijd

Afvallen? Er bestaan geen wondermiddelen om af te vallen toch..

Je hebt het vast weleens gehoord, op tv of de radio. Misschien op internet allerlei reclames en spreuken die beweren dat dit “het wondermiddel” is voor mensen die willen afvallen. Van pilletjes naar shakes, naar sherry kuren, naar liposuctie en noem maar nog eens meer op. Het probleem van al die “wondermiddelen” is dat ze kunnen werken, maar heel even. Het kan zijn dat je gaat afvallen zeker, echter pak je daar alleen de symptomen aan.

Afvallen en wondermiddelen

Wat wel zo is dat met al die tips die je leest en hoort dat het zeker kan bijdragen aan het proces in combinatie met andere dingen om af te gaan vallen. Daarnaast zijn er goede manieren om de oude patronen te doorbreken en nieuwe patronen in de plaats te laten zetten.

Met die afslank pillen doe je het volgende: het eerste wat gaat is vocht en spiermassa om gewicht te verliezen, dat is geen gezonde manier om af te vallen. Met liposuctie kan je het vet laten wegzuigen, maar je hebt veel vel van je huid dat blijft hangen. Ook iets waar mensen last van hebben en niet willen. Hetzelfde geldt ook voor maag operaties.

Je hebt mensen die gaan eten wanneer ze emotioneel zijn. Er iets heftigs gebeurd, of zo ervaren ze het en ze grijpen gelijk naar ijs, chips, chocolade of iets anders zoals worst en kaas. Nu kan het zeker geen kwaad als je eens jezelf laat gaan. Maar elke keer of althans meerdere keren per week helpt zeker niet bij het afvallen.

Ook zijn de meeste mensen heel streng voor zichzelf op het moment dat ze besluiten af te gaan vallen. Zo mag je bijna niets eten van jezelf en doe je extreem gezond. Of extreem veel sporten terwijl dat ook niet heel goed is om op die manier te beginnen. Zo met alles is het opbouwen belangrijk. Geleidelijk nieuwe manieren van eten en bewegen aanleren is vele malen gezonder en makkelijker vol te houden dan in 1 keer alles omgooien.

Afvallen doe je langzaam en dat is goed

Sommige mensen zijn hier wel mee gebaat en kunnen de “change” ook in keer maken, maar dat zijn uitzonderingen en het is tevens ook en gok. Meestal heb je er veel meer aan om te kijken bij jezelf wat bij jou past en eventueel een schema te maken in je hoofd of op papier als dat je helpt. Wat wel belangrijk is dat je er tijd voor neemt.

En dat jezelf niet laat frustreren als je niet gelijk resultaat hebt. In plaats daarvan geniet en vier de (kleine) successen. Weeg jezelf ook niet elke dag maar geniet dat je merkt dat je kleren, broeken en truien minder strak gaan zitten en elke keer wanneer je in de spiegel kijkt dat je wat slanker bent en afgevallen bent.

Uit onderzoek is gebleken dat wanneer mensen een beeld van zichzelf hebben hoe ze eruit willen gaan zien in de toekomst dat het zeker bijdraagt aan het proces. Vaak is het aanpakken van het onbewust automatische programma dat ervoor zorgt dat je op je gewicht blijft een voorwaarde om succesvol af te vallen. Met de gratis tips kan je alvast een begin maken. Die kan je hieronder downloaden.

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Anonymous
Door

Anonymous

op 09 Nov 2014

Nadat ik de NLP opleiding volgde, startte ik met een andere lifstyle. Geen dieet, maar een andere leefstijl houdt ik er nu op na! Ik voel me veel beter en slaagde erin om reeds 8,8 kg te vermageren. Ik ben echt fier op dit resultaat. Het klopt; je moet jezelf tijd geven, geduld hebben met jezelf en gewoon nadat je eens loslaat het weer oppikken. Als je nu denkt dat ik echt dik en ongezond was, dan moet ik je ontgoochelen. Ik moest niet op dieet van een arts, maar van mezelf! Een beeld van mezelf maken van hoe ik er later wil gaan uitzien helpt enorm! Echt! Doen allemaal! Ik duim voor jullie succes!

Anonymous
Door

Anonymous

op 09 Nov 2014

Sorry, schrijffoutje! Ik wou lifestyle schrijven!

Reactie plaatsen