Allergie en Hypnose
Allergie en Hypnose
07 maart 2011 
in Hypnose
2 min. leestijd

Allergie en Hypnose

Met hypnose kan je veel dingen doen. Het is natuurlijk geen wondermiddel maar je kunt er wel wonderbaarlijke dingen mee doen. Mijn overtuiging is dat je met hypnose je volle potentieel kan gaan benutten. Wat dat voor jou is weet ik natuurlijk niet maar ik weet zeker dat je meer kan dan je denkt.

Allergie en hypnose

Mensen hebben in hun leven verschillende problemen waar ze tegen aan lopen. Een daarvan kan een allergie zijn.

Een allergie is verschrikkelijk. Wanneer je een allergie hebt
dan moet je veel rekening houden met dingen. Zeker wanneer het een voedselallergie is. En al helemaal wanneer dat bijvoorbeeld melk, zetmeel of gluten betreft.

Hoeveel mensen een allergie hebben is niet bekend. De Vereniging Allergie Patiënten schat dat één op de drie Nederlanders aan een allergie lijdt. Dat is ongelooflijk veel en dat aantal is alleen maar groeiende.

Wat kan je eraan doen?

Met hypnose is een allergie snel te verhelpen. Vaak al in een uur zijn mensen er voorgoed vanaf. Dat is natuurlijk fantastisch. Wat echter nog mooier is, is dat het ook te leren is.

Allergie bekijken als gedrag maakt het veranderbaar. Het is niet alleen een lichamelijke reactie

Allergie is namelijk een vorm van gedrag. Wanneer je de definitie bekijkt van gedrag is dat ‘een reactie op iets van buiten’. Bijvoorbeeld dus pollen. Gedrag kan je aan of afleren. Nu is dat natuurlijk niet zo eenvoudig, maar als je weet hoe, dan ligt de eenvoud opeens om de hoek.

De oplossing

Een manier om van een allergie af te raken is de volgende:

  • Allergie benoemen, bijvoorbeeld een hondenallergie
  • Bij welk dier heb je het niet? Of welke hond? Bijvoorbeeld een kat
  • Laat de persoon denken aan de kat en veranker dat gevoel door op de knie te drukken
  • Visualiseer een plexiglas wand van de vloer tot aan het plafond, van muur tot muur. Hij is compleet afgesloten en er kan niets langs of doorheen
  • Zie de allergie (in dit geval de hond) aan de andere kant van de wand

Dan vertel je tegen de persoon dat:

‘Je immuunsysteem een vergissing heeft gemaakt. Het weet hoe het kan reageren op een kat dus weet het ook hoe het nu op dezelfde manier kan gaan reageren op een hond’

En dan – in je eigen tempo – maak je de wand steeds dunner.
En maak maar dunner en laat hem verdwijnen terwijl de hond dichterbij komt.

De hond komt langzaam naar je toe. Jullie komen steeds dichter bij elkaar tot het punt dat je de hond kan aaien

Dan haal je iemand uit hypnose en kan je het gaan testen in het echt

Dit klinkt misschien simpel en dat is het ook. De finesse zit hem in het goed opletten of de ander niet in de allergische reactie schiet. Om het te leren heb je wel wat training nodig uiteraard.

Wanneer je deze methode beheerst kan je zoveel mensen helpen. Dat is ongelooflijk. Je leert deze methode in de opleidingen bij ons en dan met name in de NLP opleiding en de hypnose basisopleiding. Het is een groeiende markt en het zou goed zijn als er meer mensen komen die hier goed in worden. Daarom besteed ik er veel aandacht aan in de opleidingen.

Het wordt trouwens waarschijnlijk de laatste NLP opleiding die ik ga geven dus wanneer je het nog wilt gaan leren, dan is nu het moment om in te stappen.

Heb je vragen hierover of opmerkingen dan lees ik ze graag hieronder.

Breng deze post ook onder de aandacht van jouw netwerk op facebook, linkedin, twitter en een ieder die hier zijn of haar voordeel mee kan doen. Dan kunnen we samen de allergieën steeds meer de wereld uit helpen.

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
BBjoop
Door

BBjoop

op 08 Mar 2011

Hallo Edwin, Interessant artikel! Kun je dit alleen toepassen op milde "allergie-gevallen" of maakt dat niet uit? Ik ken een meisje die een noten-allergie maar zij raakt ook in shock als ze wel noten zou eten. Ik zou dat niet aandurfen om te proberen maar misschien heeft dat ook met ervaring te maken? Ik zag net staan dat je geen NLP opleiding meer gaat geven. Is dat alleen dit jaar niet meer of helemaal niet meer en wat is de reden? Het zou natuurlijk kunnen doordat je al een opleiding hebt die een mix is van zowel Hypnose als NLP. The best of both? Groeten Joop

Johnny Demuysere
Door

Johnny Demuysere

op 13 Mar 2011

Hallo Edwin Zoals U schrijft is Hypnose geen wondermiddel, maar toch heel bruikbaar bij allerlei problemen waardoor mensen worden geholpen. Heb in het verleden iemand met eczeem mogen helpen, die was gedurende jaren bij dokters geweest en vele soorten zalfjes gemeerd zonder resultaat. In ieder geval is Uw werk heel belangrijk, ik heb ook heel veel genoten van de verschillende filmpjes. Doe zo verder Edwin, mogelijk ontmoeten we elkaar eens Johnny Demuysere

Reactie plaatsen