Als ouder ben je een hypnotiseur
Als ouder ben je een hypnotiseur
08 maart 2019 
in Hypnose
1 min. leestijd

Als ouder ben je een hypnotiseur

Wanneer kinderen geboren worden, tot ongeveer hun zevende jaar, is hun breinactiviteit vrijwel identiek als bij mensen in diepe hypnose.

– Daardoor leren ze zo snel en makkelijk

– Daardoor kunnen ze veel talen tegelijk opnemen

– Daardoor leren ze via alle zintuigen en zelfs via identificatie

Die laatste is ook een hypnose techniek. Dan ga je in diepe hypnose en word je iemand anders om van die persoon vaardigheden te kopiëren die je goed kan gebruiken. 

Je stemt je als het ware af op de golflengte van die persoon en ontvangt de informatie. En niet alleen via denken. Ook via zien, horen en voelen. Je bent die persoon.

Zo leren kinderen ook.

– Het maakt dus uit wat je zegt

– Het maakt dus uit hoe je doet

– En de combinatie daarvan…

Je bent dus als ouder de hypnotiseur van je kind. En als hypnotiseur weet je dat je suggesties heel belangrijk zijn. Je wilt namelijk geen nare herinneringen creëren.

Maar je weet ook als hypnotiseur dat jouw staat nog belangrijker is. Hoe jij je voelt en hoe je doet.

De meeste ouders weten dat helemaal niet. Die weten niet dat ze hun trauma’s doorgeven. Die weten niet dat ze door suggesties realiteiten kunnen creëren in de hoofden van die kleintjes.

Die weten niet dat ‘goed voorbeeld – goed volgen is’

Dus als je een shit-relatie hebt, dat je kind zeer waarschijnlijk ook dat voorbeeld gaat volgen. Dat als je je telefoon belangrijker vindt dan die kleine, dat die dat later ook zo zal doen (of al doet)

Dat als je gaat scheiden na die shit-relatie, dat je kind eerst ook een shit-relatie zal kiezen en dan gaat scheiden…

Het is heel simpel.

Voordat je half depressief wordt, je doet het toch nooit perfect.

Dat is onmogelijk. Want ten eerste wat zou dat dan zijn? En ten tweede zit je ook met allemaal shit die je met je meedraagt en meeneemt.

Het beste wat je voor je kinderen doen zijn twee dingen:

– Bewust zijn

– Je eigen shit opruimen

Bewust zijn van je suggesties (vooral de eerste zeven jaar) en van hoe je je tijd besteed met die kleintjes. Na 18 zomers zijn ze waarschijnlijk het huis uit…

Ruim je eigen shit op. Schoon je verleden op, leef en geniet nu, bouw aan je toekomst. Je wilt echt niet dat die shit van jou, of misschien wel van je vader of moeder, (weer) wordt overgedragen aan de volgende generatie.

Je hebt echt heel veel in je eigen hand als het gaat om het geluk van je kind gek genoeg. Hoe meer je je eigen verleden opschoont, hoe schoner de toekomst wordt voor je kinderen.

In liefde ❤️

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Reactie plaatsen