Automatische hypnose opwekken in enkele seconden is mogelijk
Hypnose opwekken in seconden zonder inductie
11 september 2012 
in Hypnose
1 min. leestijd

Hypnose opwekken in seconden zonder inductie

Hypnose opwekken gaat meestal gepaard met het ontspannen van mensen. De cliënt komt binnen en gaat zitten in een heerlijke stoel. Hij doet zijn ogen dicht, de hypnotherapeut begint hem te ontspannen en hem te leren om goed te visualiseren. Sommige hypnotherapeuten gebruiken hier 3 sessies voor. Kan dat nou niet sneller? Misschien met automatische hypnose..

Automatische Hypnose

Er is een nieuw soort van hypnose aan de gang. Heel veel instituten werken hier nog niet mee, maar het is een baanbrekend concept. Is het nieuw? Ja en nee.

Je zou kunnen zeggen dat het helemaal niet nieuw is, omdat wanneer je hypnose opwekt het automatisch gebeurt. Het is er dus altijd, alleen de meeste hypnotherapeuten valt het niet op of weten het niet eens dat het gebeurt.

Ook zou je kunnen zeggen dat het wel nieuw is, omdat wanneer je gaat beseffen dat het er altijd al was, je heel veel stappen ineens kan overslaan. Ik zal het even uitleggen.

Hypnose gaat vaak in een aantal stappen. Allereerst gaat iemand zitten (of staan). De hypnotiseur neemt de aandacht, doet een hypnotische inductie zoals bijvoorbeeld een handshake interrupt die je kan zien in de gratis training van mij. En daarna verdiept hij de hypnose en doet allerlei testen en laat zien dat de persoon in hypnose is.

Je kan dan denken aan testen als een levitatie (hand automatisch omhoog), hand laten plakken, naam laten vergeten om een staat van somnambulisme op te wekken of zelfs hallucinatie.

Deze vorm van hypnose doen hoort vaak bij showhypnose, maar deze testen worden ook door goede hypnotherapeuten gebruikt om te kijken of iemand wel instructies opvolgt. Het maakt namelijk de therapie effectiever.

Deze stappen kan je echter allemaal overslaan wanneer je gebruik maakt van het achterliggende principe wat deze fenomenen veroorzaakt. Want wat zorgt er nu voor dat een hand blijft plakken? Of dat een arm omhoog gaat?

Dat is een interessante vraag en als je die kan beantwoorden dan kan je ook dat principe gebruiken om heel veel stappen te versnellen of zelfs over te slaan.

De kracht van de mind

Wij hebben allemaal zo een sterke mind dat wij ons heel veel dingen kunnen verbeelden. Die verbeelding zorgt ervoor dat wij ons automatisch hypnotiseren. Sommigen dingen zijn echter helemaal niet zo handig om te verbeelden, zoals een angst. Een angst is typisch zo een voorbeeld van verkeerde automatische hypnose opgewekt door verbeelding.

Het concept van automatische hypnose is zeer interessant en op het hypnose event demonstreerde ik deze vorm van hypnose op de volgende manier. Kijk even naar onderstaand filmpje

Dit soort technieken zijn zeer waardevol ook in therapie om mensen te overtuigen. Wil jij meer weten daarover kan je natuurlijk altijd contact opnemen. Experimenteer hier zelf ook mee en laat het mij weten!

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
celine
Door

celine

op 10 Nov 2012

ik zou eigenlijk wat meer uitleg willen want hoe doe je dat nou want bij me zelf lukt het niet of moet het echt bij iemand anders. Bij iemand anders heb ik het nog niet geprobeert.

Edwin Selij
Door

Edwin Selij

op 12 Nov 2012

Het gaat erom dat je de verbeelding activeert en daardoor gebeurt het. Wanneer iemand zich goed iets kan voorstellen dan gebeurt dit. Daarnaast is het ook zo dat de hypnotiseur er alle vertrouwen in heeft dat het gaat werken. Daardoor werkt het!

A.J.
Door

A.J.

op 18 Nov 2012

Ik vind het nog steeds heel bijzonder dat je met de techniek van hypnose de suggestibiliteit van mensen kan sturen of verhogen . Ik heb het zelf nog niet uitgeprobeerd.

Ingrid Deschouwer
Door

Ingrid Deschouwer

op 27 Nov 2012

Ik vind het heel bijzonder wat je allemaal kan doen met hypnose. Ik zou dit graar bij mezelf willen kunnen

Denise
Door

Denise

op 28 Nov 2012

Ziet er indrukwekkend uit.

Ijaz
Door

Ijaz

op 07 Jan 2013

Ik heb zelfhypnose geprobeerd en ik kreeg na een minuut of 10 een heleboel tintelingen over mijn hele lichaam. Is dit normaal? Het was niet onprettig.

Romana
Door

Romana

op 01 Mar 2013

Ziet er indrukwekkend uit ik ga het zeker proberen het lijkt me wel interessant !!

Edwin Selij
Door

Edwin Selij

op 17 Mar 2013

@Iljaz Dat is een tranceverschijnsel en dat gebeurt vaker in hypnose of tijdens hypnotherapie. Dat is prima hoor en zeker als het niet onprettig is.

Reactie plaatsen