Bevrijdingsdag 5 mei 2014 maar niet voor iedereen...
Bevrijdingsdag 5 mei 2014 maar niet voor iedereen...
03 mei 2014 
1 min. leestijd

Bevrijdingsdag 5 mei 2014 maar niet voor iedereen...

Op 5 mei vieren we Bevrijdingsdag. We vieren dat ons land bevrijd is van de Duitsers in 1945. Nu is dat al bijna 70 jaar geleden en de meeste mensen hebben dit niet meegemaakt. Maar wat we allemaal wel meemaken is dat de wereld nog lang niet bevrijdt is. Er is nog veel oorlog en nu ook nog worden nog veel landen bezet, denk aan Rusland nu op dit moment. Voor veel mensen is vrijheid helemaal niet vanzelfsprekend…

Bevrijdingsdag maar niet voor iedereen

Ze leven in een oorlogsgebied en kennen de vrijheid die wij allemaal hebben helemaal niet. De meeste mensen leven van ongeveer 2 euro per dag en wij horen bij de 7% rijkste mensen op de wereld. Die vrijheid hebben we. We kunnen doen wat we willen, wanneer we dat willen en we hoeven niet eens perse te werken voor ons geld. Dat is best bijzonder wanneer je de rest van de wereld bekijkt.

Maar toch beleven heel veel mensen die vrijheid helemaal niet op die manier. Ze voelen zich angstig, onrustig, gestressed of onzeker. Je kan je voorstellen wanneer je je baan kwijt bent dat je je helemaal niet zo vrij voelt. En ja de bijstand is meer dan 2 euro per dag, maar vrij voel je je er vaak niet bij. Je kan helemaal niet doen wat je wilt en je voelt je beperkt.

Maar ja…

Stel je voor dat je het wel hebt. Je hebt wel wat geld, je hebt een baan, je gaat af en toe op vakantie, maar je hebt ook een probleem… Misschien ben je heel onzeker en krijg je daardoor nooit die promotie die je graag wilt. Of ben je claustrofobisch en je gaat daardoor niet met het vliegtuig, met de auto of stapt niet in een lift. Je vrijheid wordt beperkt hierdoor.

Sommige mensen zeggen dat dat luxe problemen zijn, maar sinds wanneer zijn problemen een luxe? Luxe is het als je geen enkele belemmering kent, toch? En wat denk je van hooikoorts of andere allergieën? Wanneer je daar last van hebt dan kan je daar verschrikkelijk last van hebben en dat terwijl dat niet hoeft.

Deze week wil ik mensen de kans geven om een sessie te boeken met een ongelofelijke korting. Je begrijpt dat ik niet iedereen kan helpen omdat ik gewoonweg daar geen tijd voor heb maar ik ga mijn best doen.

Wanneer jij een sessie wilt om van je probleem af te komen dan kan je hieronder een afspraak maken. Wanneer het niet meer kan dan zijn alle afspraken bezet helaas.

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Reactie plaatsen