Levenslange Claustrofobie in 15 minuten verdwenen
Levenslange Claustrofobie in 15 minuten verdwenen
04 september 2012 
2 min. leestijd

Levenslange Claustrofobie in 15 minuten verdwenen

Afgelopen weekend was er het hypnose event en het was echt te gek. Het is altijd leuk om te doen, maar dit keer hadden we ook iets speciaals wat we nog niet eerder hadden gedaan. Live therapie demonstraties en ik gaf een demonstratie bij iemand die claustrofobie had, die zeer interessant was.

Hypnotherapie en Claustrofobie

In de pauze van dag 1 kwam er een mevrouw naar mij toe die met mij een afspraak wilde maken voor een consult. Ze had al een leven lang last van claustrofobie. Claustrofobie is de angst voor kleine ruimtes. Ze deed het toilet niet op slot en in de file raakte ze in paniek. Uiteraard zei ik dat het prima was om een afspraak te maken.

Op dag 2 vroeg ik of er iemand naar voren wilde komen voor een demonstratie van de ‘yes set’. Dat is een tactiek om mensen snel in een stemming te brengen dat ze datgene gaan doen wat jij wilt dat ze doen. Perfecte tool voor presentaties en uiteraard voor de hypnotherapie.

3 mensen staken hun hand op, waaronder die mevrouw. Ze wilde graag deze inductie ervaren en ik vroeg haar of ze ook wilde werken aan haar probleem. Natuurlijk wilde zij dat, want wie zou er niet van een levenslange angst af willen komen?

Na de inductie gingen we aan de slag en de tactieken en technieken die ik gebruikte hadden een supersnel resultaat.

Wat gebruikte ik:

  • Regressie
  • Hypno-analyse
  • Voice-Dialogue
  • Gestaltherapie
  • Future Pace imprinting

Het zijn 5 technieken in één sessie!

Bij regressie ga je terug in je verleden om situaties naar boven te halen die met het probleem te maken heeft. In dit geval de claustrofobie.

In hypno-analyse ga je die situaties analyseren wat daar precies gebeurde om zo inzichten te verkrijgen die je misschien vergeten was en die je kunnen helpen om het probleem op te lossen. Inzicht in hypnose leidt namelijk wel tot verandering ;-)

Met Voice Dialogue ga je in gesprek met de verschillende persoonlijkheden die daar aanwezig waren om ook tot inzichten te komen.

In de Gestalttherapie laat je de emoties los die daar waren in die situaties en met de Future Pace imprint ga je in de toekomst een nieuwe realiteit creëren voor de cliënt. Een realiteit zonder claustrofobie.

Dit alles duurde 15 minuten!

Tijdens de sessie gebeurde er heel veel in korte tijd en kwamen er heel veel dingen naar boven. Uiteraard ga ik niet in detail, maar vaak is het zo dat bij een angst er iets anders onder ligt en dat was nu ook het geval. Iedereen die erbij was (30 mensen) konden eenClaustrofobie opgelost enorme verandering zien bij de mevrouw. Ze stapte uit haar gevangenis!

Het mooie was dat zij na afloop naar het toilet ging en onbewust het toilet op slot deed en daar pas achter kwam toen ze er weer uit wilde. Haar onbewuste had direct een ander automatisch patroon aangezet en de LIVE test was ook geslaagd.

Het is zo mooi om die cadeautjes te kunnen geven maar ook kan je dat aan jezelf geven wanneer je hypnose kunt. Je kan dit ook (op een iets andere manier) met zelfhypnose doen. Uiteraard vergt dit wat training maar iedereen kan het!

Kan je je voorstellen dat met 15 minuten je een levenslang probleem kan oplossen in jezelf? Misschien niet en het zou ook kunnen dat het inderdaad in 15 minuten niet lukt. Bij die mevrouw lukte het wel en bij meer klanten lukt het. Meestal echter zijn er 2 sessies nodig.

Wanneer je deze technieken kent en jezelf eigen maakt kan jij je leven op een hoger plan brengen voor jezelf. Je kan dan breken met je angst, met je onzekerheid of met je verslavingen. Ook ik heb het voor het grootste gedeelte zelf gedaan met zelfhypnose.

Wanneer je bedenkt dat iedere negatieve emotie ergens vandaan komt en je het daar ook kan laten, dan gaat er een wereld voor je open!

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Trees Oostendorp
Door

Trees Oostendorp

op 04 Sep 2012

Hoi Edwin,Wat zal die mevrouw jou dankbaar zijn! Het is toch geweldig, om mensen in korte tijd af te helpen van een "slepend" probleem. Goed gedaan en nog veel plezier bij al je activiteiten..Groetjes Trees www.coachcounseler.nl

Astrid Davidzon
Door

Astrid Davidzon

op 04 Sep 2012

Ha Edwin,Afgelopen zondag heb ik echt ademloos gekeken hoe je dit uitvoerde, samen met alle anderen van de groep. Ik was erg onder de indruk.Natuurlijk wist ik al dat er heel veel mogelijk is met hypnose, maar de combinatie van al deze verschillende technieken samen maakten het wel een enorm krachtig geheel, waardoor de verandering gewoon voor onze ogen plaatsvond.Super dat wij hier getuige van konden zijn en ik kijk ernaar uit om nog veel meer te leren op dit gebied, zodat ik mensen in mijn praktijk ook nog sneller en krachtiger kan ondersteunen.Zonnige dag!

Leen borst
Door

Leen borst

op 31 Jan 2018

Hallo ben leen 60 en heb last van claustrofobie vooral in het vliegtuig.bang dat ik helemaal in paniek raak en er niet uit kan.ik vlieg wel met veel valium en slaap tabletten. Is dit op te lossen.Mvg leen

Edwin Selij
Door

Edwin Selij

op 08 Mar 2018

Excuus voor de late reactie. Het is zeker op te lossen.

Titia de Ruijter - Lamboo
Door

Titia de Ruijter - Lamboo

op 16 Jul 2018

Goedemiddag, wat ben ik blij met het voorbeeld dat u aangeeft. Ik leid (letterlijk en figuurlijk) al mijn hele leven aan claustrofobie. Mijn schoonzoon vroeg ons of we volgend jaar zijn thuisland komen bezoeken. Dat houdt in dat we naar Turkije gaan. Eerst met de auto maar nu heb ik voor mijzelf bedacht.....het moet afgelopen zijn met mijn aandoening. Mijn man weet na bijna 41 jaar huwelijk niet beter. Ik ga naar een psycholoog en een collega van mij heeft de cursus NLP afgerond....mocht dit niet lukken dan kom ik zeker bij u voor die prachtige 15 minuten. Want ik wil ook zeker weten waar het in het verleden ontstaan is...Mijn moeder had het en mijn broer heeft het ook. gr. Titia

Reactie plaatsen