Cocaïneverslaving? Hoe kom je van je cocaïne verslaving af
Cocaïneverslaving? Hoe kom je van je cocaïne verslaving af
03 april 2014 
2 min. leestijd

Cocaïneverslaving? Hoe kom je van je cocaïne verslaving af

Cocaïne is één van de meest verslavende drugs op aarde. Een cocaïne verslaving is wellicht één van de meest ernstige verslavingen die er bestaan en wie wil afkicken van de drug, moet erg sterk in zijn schoenen staan. Het is mogelijk om geheel op eigen houtje van een cocaïne verslaving af te komen, maar in veel gevallen is professionele hulp noodzakelijk, zeker wanneer het om een ernstige verslaving gaat, want de afkickverschijnselen kunnen zeer vergaand zijn.

Cocaïneverslaving

Weet eerst en vooral waar je aan begint. Een cocaïne verslaving overwinnen is geen eenvoudige taak. Het zal lang duren en je zal het op verschillende momenten erg moeilijk hebben om te blijven volhouden.

Zelfs wanneer je maandenlang niets gebruikt hebt, kan de nood soms opeens terugkomen, heviger dan ooit tevoren. Het is belangrijk dat je ook dan niet aan de verleiding toegeeft, want één keer terugvallen is vaak genoeg om de verslaving weer in gang te zetten. Wanneer je stopt, dan stop je. Er is geen weg terug maar het is de enige optie, want cocaïne is een drug die levens vernietigt.

Motivatie is, zoals bij het overwinnen van zowat alle verslavingen, uitzonderlijk belangrijk, maar wanneer je van een cocaïne verslaving af wil komen, moet je motivatie wel uitzonderlijk sterk zijn, omdat de afkickverschijnselen zo extreem zijn, zowel fysiek als mentaal. Motivatie om een cocaïne verslaving te genezen hoef je echter niet ver te zoeken, want de drug heeft genoeg negatieve effecten om zelfs de meest koppige gebruiker te doen beseffen dat hij moet stoppen.

Langdurig cocaïnegebruik leidt tot paranoia, psychose, paniekaanvallen, rusteloosheid, neusbloedingen, verminderde hersenactiviteit, ontstekingen, irritatie, problemen bij het slikken en ondervoeding. Denk ook aan de financiële factor: cocaïne is heel vaak de oorzaak van financiële problemen.

Wil je er werkelijk nu vanaf?

Wil je van een cocaïne verslaving afkomen, dan is het belangrijk dat je sociale milieus vermijdt waarin vaak cocaïne aanwezig is. Heb je vrienden die regelmatig cocaïne gebruiken, dan is het misschien beter die vrienden een tijd lang niet meer te zien, want ze zullen je misschien aansporen om weer te gaan gebruiken.

Vermijd feestjes of andere gelegenheden waar cocaïne wordt gebruikt of gedeald. Wanneer je al je sociale kanalen tot de drug afsnijdt en cocaïne gewoon probeert te weren uit je dagelijkse leven, wordt het makkelijker om van de verslaving af te komen. Probeer jezelf met andere dingen af te leiden, zodat je niet voortdurend aan de drug denkt.

Hoe sterk je motivatie is ook is en hoe hard je ook je best doet, vaak lukt het niet om op eigen houtje van een cocaïne verslaving af te komen. Dat komt door de extreem verslavende eigenschappen van cocaïne: in vergelijking met cocaïne is stoppen met roken kinderspel. Er is geen schaamte in toegeven dat je professionele hulp nodig hebt wanneer je een cocaïne verslaving wilt overwinnen.

Zelf ben ik jaren verslaafd geweest aan cocaïne dus weet precies wat je doormaakt als je het hebt. Er zijn maar weinig mensen die kunnen tippen aan het gebruik dat ik deed. Dit zeg ik om jou hoop te geven. Als ik er namelijk vanaf kan komen, dan kan jij het ook. Wij hebben een methode ontwikkeld die zeer goed en effectief werkt. Zelfs zo goed, dat je er al vaak in 1 sessie vanaf bent.

Wil je dat? Maak dan een afspraak met ons.

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Reactie plaatsen