Conversationele hypnose 2.0 | Quantum Hypnose
Conversationele hypnose 2.0 | Quantum Hypnose
30 januari 2012 
3 min. leestijd

Conversationele hypnose 2.0 | Quantum Hypnose

QuantumhypnoseQuantum hypnose. Wat is dat? Misschien heb je een idee, maar het zou makkelijk kunnen dat je niet weet wat het is. Het is een manier om het brein even schoon te vegen en opnieuw in te richten. We gebruiken daarbij de principes van de Quantumfysica en mechanica..

Quantumfysica en de Quantummechanica

Let wel, ik ben geen professor in deze materie (als het al materie is..) en gebruik de principes om te hypnotiseren. Het is ongelooflijk cool om te bestuderen en wanneer je mensen wilt helpen, zijn de principes uit de quantumfysica essentieel.

Een principe wat zeer interessant is, is het onzekerheidsprincipe van Heisenberg. Heisenberg ontdekte in de jaren ’20 dat wanneer je een deeltje wilt meten, dan kan je exact de plaats bepalen, maar niet de snelheid. Wil je echter de snelheid meten, dan kan dat wel, maar dan kan je de locatie niet meer bepalen. Het deeltje is dus of een deeltje of een golfje…

Hieronder een filmpje van het experiment van Heisenberg in een animatie. Hij is wel in het Engels.

Het onzekerheidsprincipe gebruiken we ook in de Quantumhypnose op de volgende manier..

Quantumhypnose en het Onzekerheidsprincipe

Wanneer je naar taal kijkt en het hebt over materie dan zeg je ‘wat’. Met het woord ‘wat’ geef je aan of vraag je naar ‘iets’ van materie. Je vraagt dus naar ‘het deeltje’.

Als je echter vraagt naar ‘hoe’, dan vraag je naar een strategie, het doen, de beweging, de energie oftewel ‘de golf’.

Nu wordt het quantumhypnotisch interessant. Als je in gedachten het onzekerheidsprincipe neemt van Heisenberg, dan kan je de ‘hoe’ en ‘wat’ zo combineren, dat het automatisch hypnose opwekt. Een vraag zoals: ‘Hoe ben je nu, wat je nu niet bent?’ is een zeer specifieke vraag. Maar omdat je werkt met het Heisenbergprincipe in die vraag, werkt hij verwarrend.

En dat is nog maar één manier. In de quantum hypnose zijn er legio manieren om dit te gebruiken. Welke vragen we namelijk nog missen zijn de ‘waar’ (ruimte/plaats) en de ‘wanneer’ (tijd). Als je deze vragen ook nog erbij gaat gebruiken dan gebeurt er iets in je brein dat het niet meer kan bijbenen.

Bijvoorbeeld: ‘Wanneer je hier denkt aan de herinneringen die je morgen gaat maken en daarop terugkijkt volgende week..merk je dan hoe je het anders doet dan wat je gisteren nog deed daar?’

Het is een vraag die niet gek is, maar juist zeer specifiek. En hij bevat de principes uit de quantumfysica die niet met de logica te volgen zijn. Wat er met je gebeurt is dat je in het quantumveld terecht komt van heel veel (misschien wel oneindig veel) mogelijkheden. Van daaruit kan je nieuwe mogelijkheden ontdekken waar je eerst nog niet bij kon komen.

Alle oplossingen zitten al in je, maar vaak kan je er zelf niet bij komen. Door specifieke vragen aan jezelf te stellen kom je in het quantumveld van heel veel mogelijkheden. Daar vind je eerder de oplossing voor een probleem en als je cliënten hebt, dan is dit een supermanier om te gebruiken.

Werken met cliënten

Wanneer je dit wilt gebruiken met cliënten of in communicatie, is het goed om te weten waar je precies mee bezig bent. Als je een probleem wilt oplossen gaat dat in 4 stappen. Wanneer je die 4 stappen doet dan zal je altijd slagen. Misschien niet meteen, maar op den duur gaat het werken.

De 4 stappen zijn:

  1. Associeer met het probleem (laat iemand even denken aan zijn probleem zodat het neurale netwerk in het brein aangaat)
  2. Dissocieer van het probleem (leid iemand af of stel een zeer specifieke quantumvraag)
  3. Associeer met een hulpbron zoals een goed gevoel of het gevoel wat iemand zou willen voelen in plaats van het probleem
  4. Koppel het goede gevoel aan het probleem door te vragen ‘Als je nu met dit gevoel denkt aan je probleem?’

Door dit steeds te doen verandert er iets en doe je dit vaak genoeg dan is het probleem weg. Het is dé manier om conversationele hypnose te doen als je het mij vraag. Miltontaal is zó vorige eeuw… 😉 Quantum Hypnose is de 2.0 versie.

Het is de methode die je ontdekt in de conversationele hypnose training en vooral in de masterpractitioner je jezelf eigen kan maken. Je kan echter nu al beginnen door jezelf te onderwerpen aan de vragen. Have A Quantastic Time!!

Doe het maar eens en je zal merken dan het een ongelooflijke werking heeft op mensen en op jezelf. Laat een reactie achter als je dit waardevol vond en als je het wilt delen, druk dan op de buttons hieronder.

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
paul van wijk
Door

paul van wijk

op 31 Jan 2012

Gelijk geprobeerd. Ik stelde de vraag zo: "wat zijn je herinneringen aan morgen als je daar volgende week aan denkt doordat je vandaag hebt veranderd wat jij al lang wil veranderen". Wow. Wat een effect. De cliënt wist gelijk welke stap hij vandaag kon zetten. Eén vraag. 20 seconden... Paul

Eppe
Door

Eppe

op 15 Feb 2012

Je zou deze hypnose hoogstens 'geinspireerd op natuurkundige principes' kunnen noemen. Als werkelijke verklaring voor de (vermeende) werking ervan slaat het echt helemaal nergens op. Quasi-wetenschap van de bovenste plank.Maar je zult deze reactie wel niet goedkeuren ;)Eppe

Reactie plaatsen