De 5 redenen waarom mensen willen afvallen
De 5 redenen waarom mensen willen afvallen
04 juli 2013 
2 min. leestijd

De 5 redenen waarom mensen willen afvallen

Mensen die veel eten en weinig bewegen komen aan. Met name rond feestdagen en vakanties komt het grootste gedeelte van de mensen aan. Ook mensen die bewust bezig zijn met hun eten en lichaam mogen zichzelf dan laten gaan en dan komen de pondjes en kilo’s flink aan. Het verschil tussen mensen die bewust bezig zijn met eten en hun lichaam of mensen die dat niet zijn.

Discipline om te gaan afvallen

Mensen die (veel) sporten hebben vaak ook de wil en de discipline om af te gaan vallen. De meeste mensen verzinnen echter allerlei excuses en redenen om nog meer te eten en zichzelf te laten gaan tijdens vakanties en feestdagen.

Om daarna vervolgens te klagen hoe slecht de feestdagen en vakanties eigenlijk niet voor je zijn. Of zeggen dat ze echt naar de sportschool gaan om die extra kilo’s er af te werken en puntje bij paaltje redenen verzinnen om niet te gaan.

Maar waarom willen mensen toch afvallen?

Als je eens goed kijkt naar andere mensen en naar jezelf. Wat zou dan een grote reden kunnen zijn om te gaan afvallen? Mensen willen afvallen voor een heel scala aan redenen.

  1. Dat kan omdat ze zich gezond willen voelen.
  2. Omdat ze er goed uit willen zien
  3. Omdat ze zich fit en in balans willen voelen en zijn
  4. Omdat ze van sporten houden
  5. Omdat ze zich dan geaccepteerd voelen

Maar uiteindelijk welke reden het mag zijn, je doet het altijd voor jezelf. Mensen die afvallen omdat ze weer slank, normaal of een getraind lichaam willen hebben. Ze willen zich dus goed voelen om aandacht te krijgen van andere mensen en dat is een hele andere reden dan iemand die te dik en ongezond is.

Die wil gaan afvallen om weer gezond te worden en weer normaal de dingen te gaan doen zonder dat de persoon elke keer moet stoppen omdat hij geen conditie heeft.

Het kan ook zijn dat ze moeten afvallen. Bijvoorbeeld voor een sport wedstrijd of voor een rol in een film. Dat is natuurlijk anders dan iemand die zich gewoon lekker voelt als die niet zo dik is. Er mogen best een paar pondjes aan zitten en daar voelt die persoon zich ook prettig bij, maar hij of zij wilt toch afvallen om zich lekker te blijven voelen.

Bedenk goed voor jezelf waarom je wilt afvallen. Welke reden het ook mag zijn maakt niet uit. Of het om aandacht, gezondheid of iets anders is het kan allemaal.

Zolang je een doel hebt en goed weet welke reden het is waarom je wilt afvallen is het ook makkelijker om aan de slag te gaan en er mee door te gaan. Tot je op het punt komt dat het een deel geworden is van je dagelijks leven en merk je hoe lekker het eigenlijk is nu je echt bezig bent met afvallen en dat je gelukkig bent met het lichaam dat bij je past.

Wil je gratis tips om af te vallen?

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Reactie plaatsen