De koning der Nederlanden maar wie was de eerste..
De koning der Nederlanden maar wie was de eerste..
29 april 2013 
1 min. leestijd

De koning der Nederlanden maar wie was de eerste..

Wel een unieke gebeurtenis. We krijgen weer een koning! Dat is sinds Willem III niet meer gebeurd en dat is al een tijd geleden. Sinds 1890 wordt de monarchie geleid door vrouwen, maar nu mag dan weer een man aan het roer staan. Maar wie was de eerste koning eigenlijk?

De eerste koning

De eerste koning van het koninkrijk der Nederlanden was Napoleon. In 1806 werd hij gekroond als koning. Daarna volgde Willem I, II en III.

Zo lang hebben we dus niet eens een monarchie. Daarvoor waren we een republiek en hadden we als klein land toch een groot aandeel in de wereld. Best knap al deden we dat natuurlijk toen niet echt heel zuiver.

Wat Nederlanders wel hebben is een drang naar vrijheid en ontdekken. We willen graag nieuwe dingen ontdekken en ons vrij voelen. Nu in deze tijd is dat zeker een uitdaging maar het is mogelijk.

Vrijheid voel je van binnen en heeft weinig te maken met de buitenwereld. Wanneer jij je vrij voelt dan kan je ook veel meer ontdekken van die buitenwereld en erachter komen dat er volop kansen zijn voor iedereen.

Zelf voelde ik mij jaren niet vrij, maar sinds hypnose voel ik mij steeds vrijer. Ik doe wat ik leuk vind, verdien daar mijn geld mee en kan vrij nemen wanneer ik dat wil. Dat was absoluut niet zo vroeger.

Ik was een slaaf van de drank en de drugs en mijn werk hield mij ook gevangen in die cirkel, tot ik de cirkel zelf doorbrak. Je moet het immers zelf doen. Dat heeft jaren geduurd tot waar ik nu ben, maar nu heb ik dan de vrijheid om te doen wat ik wil.

Natuurlijk weet ik niet precies wat jij wilt, maar als je mensen wilt gaan helpen dan heb ik iets voor jou. Op deze pagina vind je een interessante aanbieding.

Veel succes met alles!

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Reactie plaatsen