De overeenkomst tussen de Librije en de mcDonalds
De overeenkomst tussen de Librije en de mcDonalds
26 mei 2019 
in Hypnose
1 min. leestijd

De overeenkomst tussen de Librije en de mcDonalds

Klinkt heel apart natuurlijk. Een vergelijk maken tussen een drie sterren restaurant en een fastfood keten, maar toch zijn er overeenkomsten.

Niet in het eten zeg ik alvast, maar goed dat had je ook wel begrepen.

Afgelopen donderdag at ik in de Librije en een aantal dingen vielen mij op die overeenkomen met mcDonalds.

Librije en mcDonalds

Als eerste: het verloop is enorm. Iedere zes maanden zijn er 15 mensen vervangen. Dat is echt ongelofelijk als je erover nadenkt. Om dan je sterren te behouden moet je wel iets goed doen om nieuwe mensen direct op topniveau mee te laten draaien.

Ten tweede: Het eten is steeds van dezelfde kwaliteit. Dat is bij mcDonalds zo en bij de Librije.

Nu vind ik dat bij de Librije wel een stuk meer bijzonder, dat terzijde, maar als je ziet hoe het gaat is dat ongekend. De procedure zit zo goed in elkaar dat het altijd dezelfde kwaliteit is. Als jij of ik er zouden staan zou dat de kwaliteit niet schaden, want wij moeten simpelweg maar één taak goed doen.

In de keuken is het gewoon stil en loopt als een geoliede machine (dat is wel een verschil bij de Mac waar er meer geluid is).

Zo zie je dat zelfs op topniveau en veel verloop er toch dezelfde kwaliteit gegeven kan worden. Dat komt door de procedures en dat iedereen weet welke stappen er gedaan moeten worden.

Dat kan praktisch iedereen leren. Degene die de duurste tafel bediende werkte er negen maanden en deed dat top.

Wat is dan de overeenkomst? Als je strakke procedures draait, dan is het resultaat van een BigMac of een geweldig tranen trekkend dessert bij de Librije altijd hetzelfde. Wie het ook maakt.

Fascinerend.

Daarom lukt het ons ook om iedereen in twee dagen hypnose te leren op topniveau. Ik zal het zeker niet willen vergelijken met de gerechten bij de Librije, maar dankzij de structuur en de opeenvolgende oefeningen kan iedereen het al na een paar uur.

En na twee dagen kan je zelfs hypnotiseren op een niveau wat je zeker kan vergelijken met een sterrendiner.

Je moet het maar willen. Er zijn nu nog 59 tickets beschikbaar voor 15 en 16 juni. Check hier de link voor het seminar.

 

 

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Reactie plaatsen