Snel hypnotiseren leren dat kanop deze manier kan je snel hypnotiseren
De snelste manier om te Hypnotiseren
16 augustus 2011 
in Hypnose
2 min. leestijd

De snelste manier om te Hypnotiseren

Snelle Inducties in HypnoseEr bestaat nogal wat verwarring over wanneer nu iemand in hypnose is. Sommige opleidingen spenderen wel een half uur aan de inductie. Dat houdt in dat ze dus ruim 28 minuten verspillen aan tijd. Je kan je dan ook voorstellen dat een hypnosesessie wel anderhalf uur moet duren. Als je denkt dat iemand pas na 30 minuten in hypnose is, dan heb je het mis. Hypnose gaat snel.

Snel hypnotiseren leren

De vragen zijn eigenlijk: ‘Wat is hypnose?’ en ‘Wanneer ben je in hypnose?’

Die vragen beantwoord iedere hypnotiseur (hypnotherapeut) weer anders. Dus het antwoord van mij, zal anders zijn dan het antwoord van de hypnotherapeut op de hoek. Ik zie het echter vrij simpel waar de meeste er heel ingewikkeld over doen.

Hypnose = Trance = Een alledaags verschijnsel

Dat is het. Meer smaken zijn er voor mij niet. Natuurlijk heb je gradaties in diepte, maar ook dat moet je niet gaan verwarren met ‘helemaal weg zijn’ of ‘niets-meer-weten’ of iets dergelijks. Dat gebeurt niet en heeft niets met ‘diepte’ te maken.

De volgende vraag is dan ‘Wat is het verschil tussen een diepe en een lichte hypnose’

Voor mij is dat het feit of je verschillende hypnotische fenomenen kan doen. Er zijn testen die je kan doen en daarmee kan je bepalen of iemand in een ‘diepe’ hypnose is of niet. Nogmaals, het heeft niets te maken met jouw gevoel van binnen. Je bent net zo helder en bij als iemand in een lichte trance, alleen je volgt sneller en meer suggesties op.

De testen die hypnotiseurs doen verschillen ook. Mijn testen zijn een levitatie (arm laten opstijgen), hand laat plakken, naam vergeten en dan iets laten hallucineren. Om dat te kunnen heb je een goede training nodig zoals in de Hypnose Practitioner training.

Daar leer je bijvoorbeeld ook:

  • De strategie om te stoppen met roken
  • De strategie om te stoppen met angsten
  • De strategie om te stoppen met allerlei nare gewoontes
  • NLP tot het niveau van een NLP practitioner
  • En nog veel meer in die 14 dagen..

Maar goed..die begint pas in januari 2013 (je krijgt dan ook als bonus de online hypnotherapie opleiding én de online NLP practitioner opleiding erbij).

Hypnose is Makkelijk

Het punt waar mensen tegenaan lopen is dat ze hypnose gaan zien als ingewikkeld. Als je dat gaat doen, dan heb je echt wel een halfuur nodig voor een inductie. Mijn inducties duren niet meer dan een minuut of 7 en als ik een snelle inductie doe op straat dan ben ik in 2-3 minuten wel klaar.

Je hebt dan natuurlijk veel meer tijd over voor het echte werk. Als je met therapie bezig bent dan kan je veel meer doen in een uur wanneer je de inductie drastisch inkort. Je houdt zelf tijd over en als je tarief per sessie is, dan houdt je ook meer over.. Win-Win-Win en daar houd ik van.

Snelle Inductie

Hoe doe je een snelle inductie? Het is vrij eenvoudig als je rekening houdt met een aantal principes. Waar ik veel mee werk is verwarring. Wanneer je verwart bent dan ben je op dat moment zeer vatbaar voor suggesties.

Verwarring is vrij eenvoudig om op te wekken. Stel je voor je loopt op een verkoper af en je noemt hem bij zijn naam. Op dat moment is hij (de verkoper) even in verwarring. De eerste de beste suggestie wordt dan aangenomen. Beter is het dan nog om de verwarring wat op te voeren…en dan een suggestie

Je zal verbaasd zijn over hoe snel het kan werken. Er zijn veel verschillende filmpjes op youtube te vinden over snelle inducties en 30 minuten is echt onzin.

Een goede hypnose training zal je ontdekken hoe je snel hypnotiseren kan. Voor mij is hypnose namelijk niet het doel, maar een middel om mensen te helpen. Ik wil in 30 minuten klaar zijn en dan niet nog eens moeten beginnen.

Ga er eens mee experimenteren en let goed op wanneer je verwarring creëert. Je zal merken dat mensen veel sneller in trance raken dan 30 minuten. Gegarandeerd!

Als je zelf ook ideeën hebt over inducties post ze dan hieronder. Het is altijd leerzaam te lezen wat anderen vinden en druk even op de buttons dan hieronder 😉

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Reactie plaatsen