Denk groot, je denkt toch
Denk groot, je denkt toch
25 maart 2019 
1 min. leestijd

Denk groot, je denkt toch

‘Als je toch denkt, denk dan groot’, aldus Trump. Een van de betere uitspraken van de president. Met deze ben ik het eens.

Waarom inderdaad niet groot denken?

Het kan namelijk in vele contexten en niet alleen financieel of in succesvol zijn of iets dergelijks. Je kan ook groot denken als vader, als partner, als geliefde, als werknemer of als zoon of dochter.

Hoe zou het zijn als je de beste vader zou zijn van de wereld? Hoe zou het zijn als je de beste dochter zou zijn van de wereld?

Groot denken is magisch.

Je krijgt namelijk hele andere ideeën.

Mijn zoon wil bijvoorbeeld de hele wereld voorzien van schone energie. Daar heeft hij 30 miljard voor nodig zei hij tegen mij.

‘Dat moet ik alleen even regelen…’

Prima.

Elon Musk had ook zo een droom vroeger als achtjarig ventje. Hij wilde naar Mars.

Kinderdromen natuurlijk. Wie wilde er geen ruimtevaarder worden of reizen in de ruimte. Veel jongetjes hadden die droom en werken nu in een fabriek of op kantoor. Ook prima.

Musk richtte echter een online gouden gids op en verkocht die. Dat geld investeerde die in een betaalsysteem wat nu Paypal is en verkocht die ook. Beurde daar een miljard mee.

Kan je lekker stoppen met werken zou je denken.

Nou… Hij wil een raket en wil naar Mars. Dus dat gaat hij doen. Of hij het red? Ik denk van wel, maar daar gaat het niet eens echt om.

Voor hem wel natuurlijk begrijp mij niet verkeerd, maar doordat hij groot dacht (en voor de meeste mensen knettergek dacht) heeft hij nu dingen bereikt en meegemaakt die hij anders nooit zou meemaken.

Daar gaat het om.

Nu hoef jij misschien helemaal geen miljard of miljoen of naar Mars of beroemd te worden. Prima.

Maar wat wil je wel? En als dat maal duizend of maal een miljoen zou kunnen, zou dat niet te gek zijn? Misschien niet, maar tussen een goede vader of de beste vader van de wereld zijn zit een verschil. Haal je de eerste niet dan ben je geen goede vader. Haal je de tweede niet dan ben je in ieder geval een goede vader.

Denk groot, je denkt toch.

Wat vind jij daarvan? Ik ben benieuwd.

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Reactie plaatsen