Derde pinksterdag, een 545 jaar oude hypnose…
Derde pinksterdag, een 545 jaar oude hypnose…
11 juni 2019 
in Nieuws
1 min. leestijd

Derde pinksterdag, een 545 jaar oude hypnose…

Een 545 jaar oude hypnose…

Die wij nog steeds vieren ook. Tenminste in de Zaansteek.

Derde pinksterdag in de Zaanstreek

In de Zaanstreek? Ja, want wij hebben Pinkster Drie en dat hebben we te danken aan Kapitein Kleinsorg en zijn vloot. Die verdreef de Spanjaarden in 1574 op tweede Pinksterdag en dat werd de dag daarna uitbundig gevierd.

En nog steeds doen veel Zaankanters dat, al weten de meesten de geschiedenis erachter niet echt meer. Als het maar feest is toch?

De meeste mensen willen vaak een reden hebben voor een feestje. Een verjaardag, Koningsdag, een festival, het moet wel een soort van reden hebben. Al is die 545 jaar oud? Dat maakt niet uit, feesten is feesten.

Prima!

Maar dat doen we dan ook met ellende. Ook daar hebben we dan een reden voor om te herdenken zou je kunnen zeggen. Je slechte jeugd, je vader, je moeder, de pesters of wie dan ook. Kan bij wijze van spreken ook 545 jaar geleden zijn, je voelt het nog en je hebt dan nog steeds een reden om je shit te voelen.

Lijkt mij niet handig. Dat je een reden moet hebben om je goed te voelen, kan ik begrijpen. Al is je goed voelen zonder reden nog lekkerder, maar goed. Je slecht voelen met of zonder reden is niet handig.

Met reden kan je nog begrijpen, maar zonder? Niet handig.

Dus doe net als die Zaankanters 545 jaar geleden en drijf die ellendige Spanjaarden het land uit. En met die Spanjaarden bedoel ik de Spanjaarden die in jou zitten en de boel terroriseren.

Je kan namelijk wel 80 jaar in oorlog zitten, maar eens komt de bevrijding.

Dat kan na de dood zijn of ervoor.

Ik zou ervoor kiezen…

Om uit de hypnose te komen die je je probleem noemt is het handig om hypnose te kunnen. Dat niet alleen, ook je goed voelen is in wezen een hypnose waar je in kan stappen.

Wanneer je hypnose kan dan kan je dat soort dingen sneller oproepen of juist oplossen. Zou je hypnose willen leren? In oktober geef ik nog één keer dit jaar een seminar hierover. Meer dan 50 tickets zijn al weg van de 100 voor de zeer vroege vogelkorting.

Hier kan je je tickets aanschaffen.

 

 

 

 

 

 

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Reactie plaatsen