Een werkweek van 4 uur
Een werkweek van 4 uur
12 februari 2013 
1 min. leestijd

Een werkweek van 4 uur

Ik lees de laatste tijd veel boeken en mijn streven is om minimaal een boek in de week te lezen en het liefst twee boeken in de week. Wanneer ik het heel druk heb dan red ik het niet om twee boeken te lezen, maar altijd zeker 1. Een boek wat ik laatst heb gelezen is een werkweek van 4 uur.

Een werkweek van 4 uur

In het boek een werkweek van 4 uur staat beschreven hoe je uiteindelijk tot een 4 urige werkweek kan komen. Wellicht is dit niet voor iedereen haalbaar (hoewel..) maar je kan er zeker veel inspiratie uithalen.

Wat mij vooral inspireerde was het stuk over regels en hoe je ze zo kan buigen dat je ze naar je hand kan gaan zetten. De schrijver Timothy Ferris heeft een indrukwekkend lijstje in het begin van het boek gezet wat hij allemaal heeft bereikt.

Zo is hij Guiness Book of Record houder tangodansen, is hij Chinees nationaal kickbokskampioen, Amerikaans kampioen kickboksen, spreekt 6 talen vloeiend en heeft heel van de wereld gezien.

Hij werkt daarnaast hooguit 4 uur per week en pakt een aardig bedrag in de maand. Hij ging van 12 uur werken per dag en 40.000 dollar per jaar naar 4 uur per week werken en 40.000 dollar in de maand. Interessant toch?

Of jij dat haalt dat weet ik natuurlijk niet, maar het is zeker inspirerend hoe hij het allemaal opschrijft en welke stappen je kan gaan ondernemen. Ook staat het boekje vol met praktische tips en oefeningen.

Breek de regels

Een van de mooiste verhalen vond ik uit het boekje hoe hij Chinees Nationaal kickbokskampioen is geworden. Precies volgens de regels speelde hij het spel maar als je hoort welke regels hij gebruikte dan is het hilarisch. Ik ga het niet verklappen, dan moet je het eigenlijk gewoon aanschaffen.

Niet alleen vanwege dat verhaal natuurlijk maar vanwege de vele tips en trucs die er in staan. Een van de oefeningen die erin staat is het mensen lang aankijken in de ogen tot ze wegkijken. Het helpt je om bij jezelf allerlei angsten op te lossen.

Ik gebruikte deze oefening al in mijn trainingen om meer zelfvertrouwen te creëren bij mijn cursisten en het werkt super. Je ziet dan dat ze al heel snel zoveel vertrouwen krijgen om hypnose te doen dat ook de resultaten vele malen beter zijn.

Wanneer je het boekje wilt aanschaffen dan kan je dat hieronder eventueel doen. Een aanrader!
Hier kan je het boek aanschaffen

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Rik Selij
Door

Rik Selij

op 15 Feb 2013

Ziet er zeker uit als een interessant boek! Ik kom op dit moment jammer genoeg niet eens toe aan 1 boek per jaar...

Reactie plaatsen