Eigenaarschap nemen - Own het Gewoon!
Eigenaarschap nemen - Own het Gewoon!
01 juni 2019 
1 min. leestijd

Eigenaarschap nemen - Own het Gewoon!

Waarom lukken sommige dingen niet? Waarom kon je niet van sommige dingen af?

Ik ken aardig wat mensen die al jaren bijvoorbeeld met angsten zitten, met onzekerheid zitten of met minderwaardigheidscomplexen rondlopen.

Jij kent ze wellicht ook wel en misschien zelfs wel heel intiem…

Neem Eigenaarschap

Dan hoor je ze zeggen: ‘Komt door mijn jeugd’ of ‘Het komt allemaal door mijn vader’ of ‘Ik heb verschrikkelijke dingen meegemaakt’

Kan allemaal, maar dan schuif je het af.

Het komt niet door je jeugd, niet door je vader, niet door je moeder of door school. Ook niet door je genen, je brein, je organen of je cellen.

Jij doet het!

Wanneer je dat kan ownen, oftewel er eigenaarschap over kan nemen, dan verandert er pas iets. Je vader kan je niet veranderen. Je genen wordt lastig en als je een orgaan hebt wat niet goed functioneert, dan wordt dat ook heel lastig.

Hoe je ermee omgaat, daar heb je zelf de hand in. Je hoeft er niet minderwaardig door te gaan doen, ook niet bang, ook niet onzeker. Als jij echt eigenaarschap neemt en zegt: ‘Ik doe het!’ dan gebeuren er wonderlijke dingen.

Is dat simpel? Ja. Is dat makkelijk? Nee.

Het is vaak veel makkelijker om de pestkop de schuld te geven en het daarop af te schuiven. Ook veel makkelijker is het om je lastige kinderen de schuld te geven en daar een pilletje in te schuiven. Het is ook makkelijker om pillen te slikken tegen diabetes (type 2) terwijl je eigenlijk gewoon met je zware lijf moet gaan afvallen.

Maar je schuift het af en je ownt het dus niet.

Ownen doet pijn, is lastig, voelt als falen, voelt als mislukt of wat dan ook. Maar daardoor kan je het wel veranderen. Daardoor pak je wel alle kracht weer terug in plaats van dat je het afschuift.

En dat kan voor wonderlijke genezingen zorgen.

Dus Own het Gewoon!

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Reactie plaatsen