ERT - Een nieuwe Hypnose techniek
ERT - Een nieuwe Hypnose techniek
12 december 2011 
in Hypnose
2 min. leestijd

ERT - Een nieuwe Hypnose techniek

Emotie veranderenIn therapieland worden steeds nieuwe technieken uitgevonden. Nu heb ik ook weer een ‘nieuwe’ techniek gevonden. ERT – oftewel Emotional Replacement Therapy. Een techniek die bedacht is door een Amerikaan en er al jaren waanzinnige resultaten mee boekt. Ook ik werk er nu mee..

ERT

Wat is dat dan, dat ERT. Het is een manier om emoties los te laten, zonder ze te voelen. Het gaat erom dat je eerst de breinactiviteit verlaagt tot ongeveer 1 tot 4 Hertz. Als je bedenkt dat je dit leest met waarschijnlijk 22 Hertz, dan kan je bedenken dat je veel meer moet gaan ontspannen.

Tijdens het ontspannen verlaagt de hersenactiviteit zich en ga je richting de 1-4 Hz. Vanaf 4 Hz of lager heb je te maken met de Delta hersengolflengte en dat heb je ook als je diep slaapt. Je kan je dus voorstellen hoe ontspannen je moet zijn wil deze techniek goed werken.

In die verlaagde breinactiviteit kan je emoties ophalen zonder te voelen. Je kan ze dan ook vrij eenvoudig loslaten. In die staat is wat je meegeeft aan suggesties veel krachtiger. Wanneer je werkt met die staat dan is de kans op succes vele malen groter.

EEGEEG Grafiek

Met een EEG (Elektro-encefalografie) kan je zien dat wanneer je de
methode doet de breinactiviteit razendsnel omlaag gaat.Het is
waanzinnig om te zien dat deze hypnose techniek zo goed werkt.
De blauwe kleur betekent een lage activiteit.

Hoe werkt dat dan?

Je haalt de emotie omhoog wanneer je in de diepste staat van hypnose zit. De breinactiviteit zit dan tegen de 0 Hz aan. Die emotie doe je dan in de rechterarm en laat je omhoog gaan.

Dan laat je de arm vallen en daarmee ook 50% van de emotie. Dit herhaal je nog eens met 30% (zodat je op 80% zit) en dan de laatste 20%.

Daarna installeer je een nieuw programma met een andere emotie en de resultaten zijn verbluffend. Het werkt waanzinnig met angsten, stoppen met roken, afvallen en meer.. Zelfs klinische depressies zijn ermee verholpen, al moet er nog veel meer onderzoek gedaan worden uiteraard om daar echt met zekerheid iets over te kunnen zeggen.

Je kan dit uiteraard ook zelf doen al is dat misschien wat lastig. Volg de bovenstaande instructies en dan kan het je gaan lukken.

Welke manieren gebruik jij om emoties te veranderen? Ik hoor het graag hieronder. Degene met de beste reactie krijgen een gratis sessie! Ook als jij dit artikel het meest deelt dan krijg je ook een gratis sessie! Deel dit artikel dus met jouw netwerk wanneer je dit interessant vindt en het wilt meemaken door op onderstaande buttons te drukken.

 

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Karen Schellevis
Door

Karen Schellevis

op 13 Dec 2011

Mijn manier is heel simpel, erg inefficiënt, redelijk goedkoop en bijna altijd toe te passen. Het is een in-the-moment-thing en werkt perfect op de momenten dat je het hard nodig hebt. Het is het perfecte medicijn tegen je emoties, zolang de rest van je gezondheid je koud laat. Een medicijn dat bijna iedereen bij tijd en wijle toepast. Opa´s, oma´s en ouders over de hele wereld gebruiken dit medicijn. Wat het is? Snoep, snacks en al het andere ongezonde eten dat is alsof engeltjes over je tong piesen.

Bo
Door

Bo

op 13 Dec 2011

Ik ben iemand die emoties normaal gezien onderdrukt, niet bewust maar als een automatische reactie om mezelf te beschermen. Hoewel ik er dan niet aan denk, uit het zich natuurlijk wel in mijn dagelijks leven door hoe ik op dingen reageer en hoe ik me onderbewust voel. Wanneer de emmer ver over begint te lopen ga ik schoonmaken, vooral afwassen helpt omdat dat op de automatische piloot gaat en het mijn zicht beperkt omdat ik tegen tegels aankijk. Dit in combinatie met muziek waarvan ik weet dat het mijn emoties ophaalt of versterkt. Het is dan alsof ik met mezelf aan het praten ben, alsof ik met een buitenstaander een gesprek heb over waar ik mee zit. Eerst zet ik muziek op die mij in deze emotionele staat brengt, en wanneer ik "het er allemaal uit heb gegooid" schakel ik over naar positieve en opbeurende muziek. Wanneer ik dit doe is het alsof er een last van mijn schouders is gevallen en zie ik alles weer een stuk positiever:)

Ger Donker
Door

Ger Donker

op 13 Dec 2011

Hallo Edwin, Ik verander mijn emoties door middel van de hart ademhaling. Ik adem in door mijn hart en laat alles los terwijl ik uitadem. Groeten Ger

ellis
Door

ellis

op 13 Dec 2011

hoi Edwin, ik probeer mijn gedachte erover te veranderen, waardoor mijn gevoel vanzelf mee verandert.dit moet ik vaak een paar dagen later weer herhalen, maar het werkt wel!

Carla den Nieuwenhoop
Door

Carla den Nieuwenhoop

op 13 Dec 2011

Toch wel wonderlijk dat je met zoiets simpels als ERT zulke ingewikkelde angsten, trauma's etc. kunt wegwerken...

Bondhla
Door

Bondhla

op 13 Dec 2011

Hallo Edwin, uit ervaring weet ik dat je door meditatie ontspant waardoor je besef ook beter word en omdat je besef beter word kan je je emoties ook beter onderdrukken of zelfs los laten.

Jos
Door

Jos

op 14 Dec 2011

Leuke vraag; "welke manier gebruik ik om mijn emoties te veranderen?" . Bij negatieve/vervelende emoties gebruik ik een paar verschillende manieren om er mee om te gaan....... Ik haal even heel bewust adem. Soms volg ik mijn ademhaling voor korte tijd. Als ik ook gedachten heb die de emoties versterken zeg ik die gedachte soms in een raar stemmetje, dit moet ik wat vaker doen, maar dan stopt die gedachte wel. Steeds beter leer ik emoties volledig te accepteren, dat vond ik eerst enorm moeilijk, maar na wat hypnose opnames van Adam Eason te luisteren is dat ineens een stuk makkelijker geworden. Ik leer nu steeds beter in mijn lichaam voelen waar de emotie zit en deze dan te accepteren en zich te laten uiten op een manier die nodig is. Denk dan niet aan een kamer die ik kapot sla, maar bijvoorbeeld dat ik mijn boosheid of woede om iets toegeef, naar mezelf of naar anderen, en mezelf echt toesta het te voelen. Zodra ik dat doe, verdwijnt de negatieve emotie ook en voel ik een soort van opluchting. Het mooie hieraan is dat ik de echte onderliggende emotie steeds vaker voel in plaats van de symptoon emotie en en dat ik er dan meer mee kan(ja nu wordt het ingewikkeld ;). Hoewel NLP een gevoelsomdraai techniek heeft die wel goed werkt, voelt dat heel synthetisch aan en dat wat ik met de hypnose sessies heb geleerd voelt heel natuurlijk aan. Wat ik ook leer om steeds vaker te doen is om de tijd te nemen echt even te reflecteren. Dat heeft echt een enorm heilzame werking op mijn emoties en zo spoor ik de knelpunten in mijn leven op en kan ik voorkomen dat de emoties die daaraan verbonden zijn vaker terugkomen. Het helpt me ook om patronen te herkennen en tijdig te reageren. Aan de basis van dit alles ligt dat ik dagelijks even tussen de 5 en 20 minuten mediteer. Wat me ook nieuwsgierig maakt: Hoe verander jij je emoties Edwin?

Reactie plaatsen