Geld maakt gelukkig
Geld maakt gelukkig

Heel lang werd gedacht en jij denkt het wellicht nog steeds dat geld niet gelukkig maakt. Of dat het je wel gelukkig maakt maar boven een bepaalde grens niet meer.

Onzin blijkt uit onderzoek en uit het boek van Ab Dijksterhuis, hoogleraar psychologie aan de Radboud Universiteit.

Geld maakt wel gelukkig

Geld maakt wel gelukkig en hoe meer hoe gelukkiger. Maar er zit één maar aan. Geld willen hebben en er naar op jacht gaan maakt weer ongelukkiger.

Huh?

Het geld hebben en verdienen maakt niet perse gelukkiger, maar het uitgeven aan de juiste dingen weer wel. Je leeft een heel ander leven als je veel geld hebt. Je kan makkelijker tegenslagen opvangen, je kan het uitgeven aan toffe ervaringen en je kan het weggeven aan mensen die het minder hebben.

En dat maakt simpelweg gelukkiger. En hoe meer je hebt, hoe meer je dat kan doen en dat is geweldig.

Want ga jezelf maar eens na. Stel je voor je helpt een gezin in nood door boodschappen te geven. Dat ‘kost’ je bijvoorbeeld 50 euro. Je krijgt er echter heel veel voor terug. Die 50 euro geeft je heel veel geluksgevoelens.

Stel je doet dat met 20 gezinnen en het ‘kost’ je 1000 euro. Hoeveel van die gevoelens krijg je dan wel niet. Of met 200, of met 2000…

En daarnaast kan je toffe ervaringen ‘kopen’ als het ware. Overal naartoe, dingen zien die je zou willen zien en hoe meer geld hoe meer je kan doen.

Je kan je kinderen laten studeren zonder schulden, je ouders op pensioen laten gaan, huizen kopen voor je kinderen en je ouders. Dat gaat je zeker gelukkiger maken (doe je natuurlijk alleen als je je kinderen en ouders tof vindt).

Het idee dat geld dus niet gelukkig maakt en slecht is, is gewoon niet waar, maar toch geloven veel mensen dat. Het grappige is, dat dat vaak de mensen zijn die geen geld hebben.

Mensen met veel geld heb ik dat nog nooit horen zeggen. Er zullen altijd uitzonderingen zijn op de regel, maar dat zijn uitzonderingen. De regel is dat geld wel degelijk gelukkiger maakt, dus stap uit de hypnose dat het slecht zou zijn en ga gewoon lekker veel geld binnen harken.

Er is genoeg en je kan er mooie dingen mee doen. Ik gun het je!

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Reactie plaatsen