Gezonde werknemers levert miljarden op
Gezonde werknemers levert miljarden op
12 oktober 2012 
1 min. leestijd

Gezonde werknemers levert miljarden op

Een daling van het ziekteverzuim met 1 procent scheelt alle bedrijven in Nederland samen jaarlijks 2,6 miljard euro aan kosten. Per werknemer komt dat neer op circa 400 euro per jaar. Dat is ongelooflijk veel. Gezonde werknemers zijn daarnaast nog veel meer waard.

Gezonde Werknemers

Wat namelijk helemaal een voordeel is, is dat gezonde werknemers zorgen voor een hogere productiviteit. Een toename hiervan met 1 procent is goed voor 6 miljard euro extra per jaar. Voor een bedrijf met 100 werknemers staat dat gelijk aan een jaarlijkse omzetstijging van 95.000 euro. Interessant om in gezondheid te investeren lijkt mij.

Dit alles blijkt uit een doorrekening van adviesbureau CapGemini in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken. Staatssecretaris Paul de Krom zal de resultaten bekendmaken en dat gebeurt bij de start van de campagne Duurzame inzetbaarheid. De cijfers wijzen volgens de bewindsman uit dat duurzame inzetbaarheid van personeel winst oplevert. (Bron: ANP)

Gezondheid

Gezondheid wordt vaak gezien als iets wat je erbij doet. Nu het inzichtelijk is gemaakt dat bedrijven hier wel degelijk baar bij hebben, wordt het opeens een interessante investering. Voeding en beweging kan je natuurlijk in jouw bedrijf meer positief promoten en veel grote bedrijven hebben hier geweldige programma’s voor.

Als je echter bedenkt dat meer dan 60% van de (fysieke) klachten uit een mentaal probleem voorkomt, dan is het zeer verstandig om ook op dat gebied een training te volgen. Hypnose Instituut Nederland geeft al jaren trainingen voor bedrijven op dit vlak. Misschien een idee voor jouw bedrijf?

Mentale weerbaarheidstrainingen zijn zeer belangrijk om de hedendaagse werkdruk aan te kunnen. Met een speciaal hypnose-programma kan je jezelf snel ‘resetten’ en weer aan de slag gaan. Dat hoef niet langer dan 10 minuten te duren en je kan dan weer fris aan het werk. Deze korte breaks zorgen ervoor dat je veel productiever bent.

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Reactie plaatsen