Goede voornemens 2013
Goede voornemens 2013
31 december 2012 
2 min. leestijd

Goede voornemens 2013

Het nieuwe jaar staat bijna voor de deur en dan komen er allemaal voornemens om de hoek. Mensen willen stoppen met roken, afvallen of gezonder gaan eten. Sommige willen ook uitdagingen aangaan dit jaar en dat zijn uiteraard allemaal goede dingen om je voor te nemen. Maar hoe ga je ze halen?

Goede voornemens

Goede voornemens blijven vaak alleen voornemens. Het zijn geen doelen, maar dromen en daarom faalt vaak meer dan 85% van de voornemens al na 3 weken.

4 op de 5 mensen maakt evengoed voornemens ondanks het slechte slagingspercentage want misschien horen ze bij de 15%. Ik hoop voor jou dat je het red uiteraard en daarom heb ik wat tips.

Hoe haal je goede voornemens:

  • Maak een stappenplan voor jezelf
  • Zie het als lange termijn
  • Maak een echte beslissing

Stappenplan

Wanneer je een stappenplan maakt met een deadline dan wordt het een doel en is het geen droom meer. Je volgt nu een route. Maak ook tussendoelen zodat je jezelf eerder kan belonen. Jouw brein vindt beloond worden heel prettig en als het alleen maar pijn doet om jouw goede voornemens te halen dan gaat het niet werken.

Lange termijn

Zie jouw goede voornemen als lange termijn. Zie jezelf over 20 jaar. Hoe zou je eruit zien als je dit voornemen al die tijd hebt volgehouden? Als je op dat gewicht bent wat je wilt? Of gestopt bent met roken al 20 jaar? Of al 20 jaar mensen vriendelijk benadert? Of…

Wanneer je het ziet als lange termijn dan is het makkelijker om de draad weer op te pakken als het even niet gaat zoals je zou willen.

Maak een echte beslissing

Wanneer je in plaats van een voornemen een echte beslissing maakt dan gebeurt er iets. Je kan deze beslissing kracht meegeven door het ezelprincipe te gebruiken. Het ezelprincipe is het gebruiken van de stok en de wortel.

De stok staat voor pijn en staat voor de vragen: ‘Wat zal er gebeuren als ik hier nog 20 jaar mee doorga? Wie of wat zal ik hierdoor verliezen? Hoe zal ik eruit zien als ik niet mijn voornemen haal?’

De wortel staat voor plezier en beloning en staat voor de vragen: ‘Hoe zou ik eruit zien als ik mijn voornemen 20 jaar volhoudt? Hoe zou ik mij dan voelen? Hoe trots zou ik zijn op mezelf?’

Andere manieren

Uiteraard kan je het zelf doen en dat doen de meeste. Met de bovenstaande 3 tips gaat het jou ook lukken. Doe je het niet en ga je echt puur op wilskracht dan wens ik je veel succes. Je gaat dan met je bewustzijn proberen jouw onderbewustzijn te veranderen. Met andere woorden 5% probeert 95% een andere richting op te duwen.. Tja..

Als je hulp wilt dan kan dat. Ik heb een paar opties dit jaar voor je die ik je kan aanbevelen.

Stoppen met roken

Een collega van mij boekt heel veel succes met zijn stoppen met roken cursussen en heeft een supermanier om mensen te helpen. Kijk hier even naar zijn manier.

Afvallen

Afvallen hoef je ook niet alleen te doen. Wanneer jij het zelf wilt doen dan moet je goed beseffen dat 90% tussen je oren zit en dat een plan jou kan helpen. Het mentale dieetplan is een plan dat jou kan ondersteunen erbij en kan ik ook aanbevelen. kijk hier daarvoor.

Uitdagingen

Veel mensen willen ook uitdagingen aangaan en één uitdaging ga ik zelf ook aan dit jaar en kan ik je aanbevelen. 40 dagen zonder suiker. Laatst las ik een boek van een arts die suiker omschreef als een gif dat net zo erg is als alcohol en drugs. Hij zei ook dat suiker nu niet meer door de voedingscriteria zou kunnen komen met wat we nu ervan weten. Helaas zit het bijna overal al in. Kijk hier naar de uitdaging.

Zelfhypnose

Wil je iets leren waar je voor de rest van je leven profijt van hebt, dan is de zelfhypnose cursus op 19 januari iets voor jou. In 1 dag leer jij jezelf dan hypnotiseren en kan jij in hypnose jezelf goede suggesties geven zodat jij het leven krijgt wat je wilt.

Kijk hier eens naar de cursus, er zijn nog een paar plaatsen.

Heel veel succes in 2013 en maak er een superjaar van!!

;

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
tonny
Door

tonny

op 31 Dec 2012

wens je een goed jaar in 2013 tonny

Henri
Door

Henri

op 31 Dec 2012

Alvast een goed uiteinde en een goed jaar voor 2013.Henri.

Will Mullaert
Door

Will Mullaert

op 31 Dec 2012

Eeen fijne jaarwisseling en een fantastisch 2013 privé en zakelijk.Will

Theo van Niel
Door

Theo van Niel

op 03 Jan 2013

Ben 58 en direct gestopt met suiker. Was niet veel, maar toch zeker wel 1 eetlepel per dag. Dank je wel voor de tip! Groeten van Theo.

Frans van Bussel
Door

Frans van Bussel

op 08 Jan 2013

Ik heb vele jaren opleiding gegeven in organisaties. Een veel voorkomend onderwerp daarbinnen was "het veranderen" en continue verbetering. Goede voornemens zijn een uiting van een droom te veranderen. Ik heb ervaren dat in het komen tot verandering een fasering zit met vijf stappen: 1. Ik wil wel veranderen/verbeteren (het goede voornemen) 2. Ik vindt het heel erg belangrijk om het anders te doen 3. Ik zou wel willen maar ja, ik heb de middelen niet of mijn omgeving werkt niet mee! 4. Het inrichten van mijn nieuwe wereld 5. Het effectief doenDe meeste managers struikelen bij punt 2 of 3. De zeggen dat ze het heel belangrijk vinden, stellen geen middelen ter beschikking en zijn zeker niet van plan zelf iets aan hun gedrag te wijzigen. De meeste goede voornemens van managers sterven in hun eigen schoonheid. Je hoeft alleen maar te wachten.Op persoonlijk niveau werkt dit precies hetzelfde. Het nemen van een "beslissing" zoals jij dit noemt is nog een te zwakke benoeming van hetgeen moet gebeuren. Het proces naar het doen is daarvoor te lang.

Reactie plaatsen