Hersenschade veroorzaakt door Junklearning?
Hersenschade veroorzaakt door Junklearning?
12 juni 2019 
1 min. leestijd

Hersenschade veroorzaakt door Junklearning?

Je hebt junkfood en junklearning. Junkfood is slecht voor je lichaam en junklearning is slecht voor je brein.

Laat mij dat even uitleggen.

Junklearning en hersenschade

Je weet dat fastfood niet goed is voor je lichaam. Als je iedere dag naar de mac gaat, dan weet je dat het niet goed voor je is. Dat is geen hogere wiskunde.

Wat je misschien niet weet, is dat je je brein ook kan vervuilen door de verkeerde dingen aan te leren. Als je namelijk een slechte fundering legt, dan bouw je daarop een wankel huis. Toen ik in de bouw werkte was dat mijn werk, slechte funderingen vervangen voor goede.

Wanneer je iets slechts leert, dan bouw je daarop voort en krijg je een wankel gebouw in je hoofd. Dat kan je terugzien in je brein en je reageert daar ook op.

Je kan dat ook simpelweg een hypnose noemen. Junkhypnose, oftewel een vervuilende hypnose. Ga je daarop voortborduren, dan wordt het niet beter, het wordt alleen maar slechter.

Wat is zo een voorbeeld van junklearning? Geld is slecht. Als je dat geleerd hebt, dan bouw je daar later op voort met een hekel of zelfs een haat aan geld. Je hebt ook zeer waarschijnlijk dan geen geld, want ja, het is slecht.

Geld is geld. Meer niet. Het is geen energie, niet slecht, niet goed, geen slijk der aarde, het is gewoon geld. Niets meer en niets minder, maar wij plakken daar iets op. En niet alleen met geld natuurlijk. Dan doen we ook met relaties, werk, liefde, mannen, vrouwen en noem maar op.

Heel veel is junklearning en heel weinig is als het ware ‘superfoodlearning’, want zeg nu zelf: ‘Had je goede rolmodellen voor ieder facet wat ik net opnoemde?’

De meeste mensen niet en dat is terug te zien in je brein. Je brein past zich namelijk aan en je ziet de realiteit dan niet hoe die is, maar hoe je denkt dat die is.

Het mooie is wel, dat als je alle ‘junk’ eruit haalt dat je dan opeens gigantisch groeit. Een van de ‘junklearnings’ die ik had opgepikt was ‘Ik ben geen ondernemer’ en toen die eruit was na een sessie groeide ik dat jaar met mijn bedrijf met 300%!

Wat heb jij opgepikt als ‘junklearnings’?

Het mooie is, dat je die junklearnings kan opsporen met hypnose. Maar goed, dan moet je dat wel kunnen. Zin in een hypnose seminar? Kijk dan eens hier.

 

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Reactie plaatsen