Het werken met ideomotorische signalen 2.0
Het werken met ideomotorische signalen 2.0
06 oktober 2014 
2 min. leestijd

Het werken met ideomotorische signalen 2.0

Afgelopen weekend was Bob Burns in Nederland en gaf een training bij Hypnose Instituut Nederland. Nu heb ik meerdere trainers al naar Nederland gehaald maar deze training was echt verreweg de beste vond ik.

Ten eerste is Bob een echte entertrainer, een geweldig illusionist, een top mentalist en een waanzinnige hypnotiseur. Die combinatie is echt te gek om te zien. Daarnaast is hij ook nog eens een hele goede therapeut zoals we zagen tijdens de live demonstraties…

The Swan

Hij werkte met het protocol ‘The Swan’. Een manier om contact te maken met het onderbewuste, maar het ging verder dan dat bleek…

Zelf heb ik ook altijd mijn twijfels of het wel het onbewuste is waar we tegen praten. Het is natuurlijk een interessant model, maar het blijft een model. Uiteraard een model dat werkt, maar desalniettemin een geconstrueerd model.

Daarom werk ik zelf al veel met de Inner Healer en dat ga ik ook op 20 oktober doen tijdens het wereldrecord (waar je je nog voor kan opgeven natuurlijk ;-))

The Swan Sessie

Tijdens een live demonstratie van The Swan vroeg Bob ook aan het ‘onbewuste’: ‘Ben je het onbewuste van cliënt?’

Nee

Ok… ‘Ben je familie?’

Ja

Ok… Dit werd apart. Het bleek de overgrootvader te zijn die Jozef heette. Jozef begeleidde de cliënt al vanaf de geboorte kwamen we achter. Dat was wel apart om mee te maken.

Nu kan je daar heel veel over nadenken en er allerlei gedachten aan verbinden. Het kan een deel zijn van de cliënt, een fantasie of misschien is het wel echt. Toen we vroegen wat Bob er van vond begon hij over William of Ockham.

William of Ockham leefde in 1287-1347 en stelde dat als alles wijst op dat het zo is, dat het waarschijnlijk ook zo is. Deze stelling staat bekend als Ockhams Razor.

Interessant

Interessant was het zeker en we gingen er ook mee oefenen. Bob vertelde nog meer verhalen over interessante sessies die hij had meegemaakt. Met The Swan heeft hij al duizenden cliënten geholpen met allerlei verschillende problemen dus verhalen genoeg. Ik ben er dan ook trots op dat ik de Swan van hem mag gaan trainen al heb ik liever dat hij dat doet.

Hij is er zo goed in en als je het van een ander dan Bob leert dan is het toch een beetje een aftreksel en daar heb ik geen zin in.

Wat nog interessanter is dat de client het heeft gechecked bij haar moeder en die zei dat haar overgrootvader inderdaad Jozef heette… Interessant…

Wat kan je er allemaal mee

Het is bijna eindeloos wat je ermee kan en soms kan je er ook gewoon helemaal niks mee. Dat klinkt vreemd, maar niet iedereen is hetzelfde. Mensen passen nu eenmaal niet in een enkele techniek of een protocol.

Wanneer het wel lukt dan zijn er wonderbaarlijke dingen mogelijk en die wil ik je graag laten zien op 20 oktober. Op 20 oktober geef ik namelijk een gratis avond waarop jij van je probleem af kan komen. Dat doen we door middel van de techniek van Bob. Hij vond het zelf een geweldig idee dus ik ben ook heel blij dat ik het van hem mag uitdragen op die manier.

Kijk even naar de video

Wanneer je van onderstaande video ook maar iets merkt, een tinteling, een beweging, een gevoel, dan ben je van harte welkom in het Zaantheater in Zaandam. Schrijf je dan daaronder in voor deze historische avond.

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Katja
Door

Katja

op 07 Oct 2014

het werkt echt, al ging mijn arm nog niet erg soepeltjes omhoog... hij ging wel! ik ben benieuwd hoe het een 2de keer gaat. ;) Helaas kan ik er maandag niet bij zijn, ik hoop dat er nog eens een sessie komt, ik ben erg benieuwd wat er uitkomt....

Jacky
Door

Jacky

op 07 Oct 2014

Echt bizar hoe dit werkte, maar inderdaad, mijn arm ging omhoog. Niet ver maar hij ging omhoog. Leuk om mee te maken.

Ferdy
Door

Ferdy

op 07 Oct 2014

Dag,B l ij met elke nieuwsbrief die ik van jou, Edwin, ontvang.Echter, al zo een 5 gediplomeerde hypnotiseurs en seuses hebben me geprobeerd te hypnotiseren, maar ook van d i t filmpje mag ik helaas niets merken.Ben heel erg benieuwd of dat betekent dat ik eerst moet leren controlfreak-af te worden of eindeloos naar yoga moet gaan om te leren überhaupt te ontspannen. Ben eerdaags benieuwd naar de Swan, zoals je nu beschrijft in de nieuwsbrief!

carla
Door

carla

op 07 Oct 2014

Helaas gebeurde er niks met mijn arm, misschien wat tintelingen. Wat ik wel zag, was een grote witte aura om je hoofd :-)

Anita
Door

Anita

op 07 Oct 2014

Ook mijn arm ging omhoog, niet heel ver maar hij ging wel omhoog. bijzonder.

Ingrid
Door

Ingrid

op 08 Oct 2014

Haha, ik had dit filmpje van jou al eens eerder gezien en het resultaat is nog steeds hetzelfde: mijn arm gaat helemaal omhoog tot het niet meer verder kan. Gelukkig "mag" hij weer naar beneden voordat het ongemakkelijk begint te voelen. Heel bijzonder dit!

Reactie plaatsen