Hey het is ok... Nou niet dus!
Hey het is ok... Nou niet dus!
02 mei 2019 
in Angst
1 min. leestijd

Hey het is ok... Nou niet dus!

Nieuwe campagne van de overheid ‘Hey het is ok. Maak het bespreekbaar’

Gaat over angsten, depressies en andere problemen. Trek een shirt aan en je bent je probleem. ‘Kijk mensen ik heb een depressie!’ Shirtje aan en showen maar.

Verschrikkelijk.

Hey het is ok, maak het bespreekbaar

Lekker slachtoffertjes creëren op die manier. En dan nog met zo een shirtje lopen ook. Ritueel verbranden die shirtjes. Weg ermee.

Zie jezelf toch niet als slachtoffer. Je doet het zelf. Niet bewust, begrijp mij niet verkeerd, maar je doet het wel.

Denk je dat het helpt als je er helemaal in gaat wentelen? Een shirtje aantrekt?

Nee.

Er zijn zoveel goede manieren om het op te lossen en een shirtje is daar geen een van. Dat geld van die campagne hadden ze beter kunnen steken in betere therapie. Sterker nog die is er al.

Ga in hypnose en los het op. Je gaat je toch niet identificeren met een probleem? Doe gewoon. Waar zijn we mee bezig in Nederland.

Kijk, je bent een geweldig wonder. Je lichaam heeft triljoenen cellen die ingenieus samenwerken. Je lichaam kan zichzelf van de meest ernstige kwalen genezen als je het de kans geeft en er goede dingen instopt en mee doet.

En dan laat je je zo wegzetten in een belachelijke campagne? En dat vind je nog goed ook?

Nou dan ga ik zelfs aan de pillen…

We zijn gewoon helemaal de weg kwijt man in deze slachtoffermaatschappij. Mannen mogen geen man meer zijn, vrouwen mogen geen vrouwen meer zijn en we zijn praktisch allemaal aan de pillen (11 miljoen mensen in Nederland!).

Tuurlijk moet je het bespreekbaar maken, maar neem daarin dan geen slachtofferpositie in. Die mindset is killing. 1,2 miljoen mensen slikken antidepressiva tegenwoordig. Terwijl de meeste mensen die pillen niet eens nodig hebben. En die campagne maakt dat alleen maar erger.

Perfecte strategie voor de farmacie. Als je zo een shirtje hebt en je leest dit? Verbrand het, neem de leiding en besef dat je veel meer bent dan je probleem!

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Reactie plaatsen