Hoe word je belangrijk
Hoe word je belangrijk
28 februari 2011 
2 min. leestijd

Hoe word je belangrijk

Persoonlijke ontwikkeling wordt steeds belangrijker. 

Volgens onderzoekers van Hays is het in de snel veranderende werkomgeving van nu geen optie meer om achteruit te leunen en te verwachten dat je huidige vaardigheden ook in de toekomt genoeg zijn.

Erger: als je achterover gaat leunen en wacht tot jouw vriendelijke werkgever je een cursus aanbiedt om jou vaardigheden te verbeteren, bestaat de kans dat je binnenkort net zo overbodig en verouderd bent als, bijvoorbeeld, de fax.

Maar liefst 61 procent klaagt daarbij dat hun werkgever niet genoeg investeert in hun ontwikkeling. Toch vindt bijna de helft dat het hun eigen verantwoordelijkheid is hun vaardigheden up-to-date te houden, en niet die van de werkgever of overheid. Bijna vier van de tien geven vervolgens direct toe dat ze niets doen om zich te ontwikkelen. Van degenen die dat wel doen, bestaat de kans dat het nog steeds niet genoeg is. Zestig procent doet namelijk niet meer dan zich op de hoogte houden van trends en ontwikkelingen via vakbladen en seminars. Slechts een derde is actief bezig met cursussen en trainingen om de vaardigheden te verbeteren.

Niet afwachten

Afwachten kan funest zijn. Neem zelf nu het initiatief

Werkgevers zijn de afgelopen jaren vooral bezig geweest met overleven. Werknemers moeten er rekening mee houden dat zij zelf het heft in handen moeten nemen wat betreft hun ontwikkeling.

Wat kan je zelf doen

  • Wees pro-actief. Zie het werk en de kansen. Pak ze en wacht niet tot ze op jou afkomen
  • Word een netwerker. Ga actief zelf meer mensen ontmoeten. Zo vergroot je je netwerk en word je belangrijker voor jouw werkgever. Zeker als je netwerk gaat bestaan uit potentiële nieuwe klanten
  • Maak jezelf belangrijk. Kom erachter wat jouw werkgever van je wilt en doe dat. Sterker nog, doe een stapje extra. Zo wilt hij of zij jou zeker niet kwijt
  • Maak werk van persoonlijke ontwikkeling. Zoals Jim Rohn altijd zei:

“To attract attractive people, you must be attractive. To attract powerful people, you must be powerful. To attract committed people, you must be committed. Instead of going to work on them, you go to work on yourself. If you become, you can attract.”

Je moet dus eerst aan jezelf gaan werken wil je belangrijker kunnen worden. In de nieuwe training die in augustus gaat plaatsvinden ga je dat leren. In die training leer je het beste van NLP, conversationele hypnose en overtuigingstechnieken in één geweldige training van 7 dagen. Op 22 augustus t/m 28 augustus ga je dit leren.

Wil je dat? Kijk dan hier voor meer informatie over deze training

Wil jij ook belangrijker worden? Post jouw verhaal hieronder waarom jij het verdient om datgene te krijgen wat je wilt. Degene met de meeste duimpjes voor het verhaal mag gratis naar een workshop naar keuze!

Laat je verhaal dus hieronder achter. De reactie met de meeste duimpjes mag gratis naar een workshop naar keus! Laat dus mensen hierheen gaan en jou een duimpje geven!

Breng deze blog dus onder de aandacht van al je contacten via LinkedIn, Twitter en Facebook.

 

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij ontwikkelt verschillende trainingen in hypnose en het instituut geeft steeds meer specialistische trainingen in hypnose. Al jaren is hij de nummer 1 hypnose trainer van Nederland en is vaak gevraagd voor radio en televisie daardoor.
Ferdy Koot
Door

Ferdy Koot

op 01 Mar 2011

Dag Allemaal, Al sinds ik recentelijk het boek van T.Harv Eker heb gelezen, heb ik veel meer het idee om allerlei dingen op een andere wijze te bekijken dan voorheen: "Kan ik er mijn geldelijke voordeel uit trekken?" Als het aan mij ligt zou ik zo'n beetje elke cursus volgen die er maar is. Alleen hoe moet je aan geld ervoor komen? De kop die de eigen staart bijt? Beginnen met zelfs maar een krantenwijkje te lopen? Ben 56 jaar, dus kansloos op de gewone arbeidsmarkt.

Irma
Door

Irma

op 01 Mar 2011

Hoi Ferdy en iedereen die dit leest, Toevallig ben ik het boek van T.Harv Eker aan het lezen en het mooie is dat hij eigenlijk precies beschrijft hoe je rijk en succesvol te worden, die mensen die het al zijn modelleert. En dus komt het neer op het ontwikkelen van je persoonlijke vaardigheden, en je te omringen met dat je wat je wilt leren, dus wil je belangrijk zijn, omring je met mensen die "belangrijk" zijn en leer hoe ze denken, wat ze zien, horen, voelen, ruiken en proeven. En vooral ook wees belangrijk voor zoveel mogelijk mensen dus in de zin van coaching; hoe meer mensen je kunt bereiken, hoe meer mensen je met jouw kwaliteiten helpt. En dus ook hoe groter de kans is dat jij daar een royale vergoeding voor ontvangt. En dat willen we allemaal, toch?? En ik lees bij de twitterconversatie hiernaast steeds: Winaars hebben een plan en verliezers een excuus, dus maak een goed plan voor jezelf!! Ben benieuwd naar jullie reactie! Groet, Irma

Lizanne
Door

Lizanne

op 01 Mar 2011

'Maak jezelf belangrijk', het trok meteen mijn oog. Want dat vraag ik me nu al jaren af. Hoe maak je jezelf belangrijk? Vertel het me maar, want ik weet het niet. Op persoonlijk vlak, je weet dat je belangrijk bent voor familie en vrienden. Absoluut. Bij mij wil dit op werkvlak alleen nog niet echt lukken. Natuurlijk doe ik mijn uiterste best, maar elke keer lijk ik net buiten de pot te piesen. Toch niet belangrijk genoeg om aan te houden. Mijn mening wordt van gezegd dat die belangrijk is, maar achteraf trekt de werkgever weer een compleet ander plan te trekken dan zelfs hij / zij oorspronkelijk wilde. Hoe wordt je dan belangrijk? Hoe speel je daarop in? Hoe lees ik de signalen, hoe wordt ik belangrijk genoeg om de sneltrein van jobhoppen te verlaten voor ik mijn leven op deze jonge leeftijd al verpest?

Ans
Door

Ans

op 01 Mar 2011

Hoi Allemaal, Je hoeft niet alle cursussen te doen ,want alle wijsheid zit al in het bewustzijn! Jij bent bewustzijn us het stroomt ook door jou. Focus eens meer op wat je aan het doen bent, en als je een naar gevoel hebt vraag je dan af, wie ben ik zonder dit gevoel en maak een andere keuze! Natuurlijk zijn wij allemaal belangrijk want er is altijd actie en interactie. Als jij niet gekozen word voor een baan heeft dat zo moeten zijn, en wacht er iets anders op je, misschien wel in een heel andere richting dan je verwacht! Ben eens stil. En als je bezig bent met afwassen - strijken - of - auto wassen, kijk dan eens wat in je mind opkomt en LUISTER daar na. Je bent zo belangrijk dat je altijd iets" ingefluisterd" wordt. We zijn allemaal hier om onze lessen te leren, dus als iets niet lukt is je leven niet verpest, maar is het een mogelijkheid om het iets anders te doen, je leeft om te genieten, om te houden van alles wat is ,want het is er toch al, het baat niet als je je er druk om maakt. Zonder jou is alles anders en zonder mij ook. We zijn allemaal even BELANGRIJK, wie of wat dan ook.

Joop
Door

Joop

op 01 Mar 2011

Ferdy misschien kun je er iets mee. Mijn eigen ervaring is toch dat het vaak neerkomt op kansen zien en vooral ook creeeren. 3 jaar geleden mijn baan kwijt geraakt door een faillisement van het bedrijf waar ik voor werkte. Op mijn sollicitatiebrieven kwam echt 0,0 reactie. Ik ben toen d.m.v. zelfstudie (ik had immers nu iets meer tijd) een deelcertificaat gaan halen (je hoeft niet meteen alles te hebben) om bij een bedrijf in ieder geval aan te kunnen geven dat ik niet stil blijf zitten. Vanaf het moment dat het deelcertificaat op mijn cv stond, kreeg ik van de 8 brieven 7 uitnodigingen (aan de brief heb ik niets veranderd). Ik heb toen gekozen voor het bedrijf wat goed op mijn cv stond. Na een half jaar stond er een vacature in de krant waar ze 2 personen vroegen ter ondersteuning van het huidige team. Het gehele team zou geschoold worden (de opleiding waar ik al een deelcertificaat van had). 1 van de 2 zou een vaste aanstelling krijgen de andere zou een contract van 2 jaar krijgen waarbij de scholing niet terugbetaald hoefde te worden mits je de 2 jaar volmaakte. Ik ben hier aangenomen mede door het deelcertificaat wat ik al had en de referentie van mijn vorige werkgever :-). Ik werk er nu nog steeds en we krijgen binnenkort weer een update doordat ik aangegeven heb dat, als we de ondersteuning op een redelijk peil willen houden, we weer bijgeschoold moeten worden. Natuurlijk moet je ook mazzel hebben maar kansen moet je veelal zelf creeeren en niet bang zijn om ze te pakken als ze dan werkelijk op je pad komen. Nog een korte anekdote: een vrouwelijke collega van mij is nu 62 en is 4 jaar geleden bij hetzelfde bedrijf aangenomen, alleen al omdat ze belde om meer duidelijkheid te krijgen waarom ze precies was afgewezen voor de baan. Dat heeft haar de baan bezorgt. Zij heeft de opening dus zelf gecreeerd terwijl ze eigenlijk al afgewezen was. Ook al ben je 56, ga niet bij de pakken neer gaan zitten en denken dat je kansloos bent op de arbeidsmarkt, op het moment dat je daarvan overtuigt bent dan straal je dit ook uit en zal een potentiele werkgever dit onbewust oppikken. Andersom dus ook: heb je voldoende zelfvertrouwen en vind je dat je juist veel ervaring hebt, een doorbijter etc. dan straal je dit uit en welke werkgever wil nou niet zo'n werknemer? Creeer je eigen kans en grijp ze met beide handen aan! Mvg, Joop

Miep Sonneveld
Door

Miep Sonneveld

op 01 Mar 2011

Dag lieve lezer! Of ik belangrijker wil worden? Nee! Want hoe meer ik ontdek wie ik werkelijk ben, hoe meer ik besef dat ik AL BELANGRIJK BEN! Hoe meer ik mezelf word, hoe minder ik mijn best hoef te doen om iets of iemand of belangrijk te worden. Ik ben dan namelijk gewoon mezelf en besef dat ik heel waardevol en belangrijk ben! Die originele 'mezelf' is gemaakt om te léven en te genieten! De vraag is dus eigenlijk, wil je ontdekken wie je bent? En dan, hoe ontdek je wie je werkelijk bent? Ja... met behulp van Hypnotherapie, NLP en Cranio Sacraal Therapie (deze drie hebben dus mijn voorliefde ;D) kun je een heel eind komen. Een heel eind, zeg ik bewust... want de enige echte manier om te ontdekken wie je werkelijk bent, is door naar JEZUS te kijken. Want dan zal je ZIJN oneindige LIEFDE VOOR JOU ontdekken!!! En ervaren hoe GELIEFD je bent en hoe waardevol en belangrijk!

Nele
Door

Nele

op 09 Mar 2011

Lieve mensen, Ik wil hier ook graag op reageren. Jezelf belangrijker laten worden of net niet, ik weet niet of dat de vraag is. Of zelfs het antwoord. Persoonlijk ontwikkelen komt er inderdaad door cursussen te volgen, in jezelf te geloven, je kansen te zien én zelf te creëren. In alle eenvoud wil ik er nog ééntje aan toevoegen: HUMOR. Dit klinkt misschien een beetje eenvoudig, een beetje té simpel, maar beweren de meesten niet dat eenvoud siert? ;-) Humor zorgt voor een grotere draagkracht en je bereikt er gemakkelijker mee wat je wilt. Je trekt mensen aan... en zo ook kansen. Ik werk in het onderwijs en ik merk dat ik veel meer "rijkdom" kan ervaren met mijn leerlingen als ik humor gebruik. Humor zorgt ervoor dat zij flexibeler tegenover mij staan, maar ook dat ze vlugger hulp vragen als ze die nodig hebben. En wat is er rijker voor je eigen persoonlijkheid als je de kans krijgt om te leren van hun flexibiliteit, openheid en relativeringsvermogen...? Carpe diem? ;-) Nele

Tante
Door

Tante

op 14 Mar 2011

Ga ervoor Nele ;-)

verhoest arlette
Door

verhoest arlette

op 22 Mar 2011

ga ervoor Nele

Reactie plaatsen