Hoogtevrees is een interessante angst
Hoogtevrees is een interessante angst
13 februari 2013 
1 min. leestijd

Hoogtevrees is een interessante angst

Hoogtevrees komt heel vaak voor en is een interessante angst. Het is interessant omdat op hoogte zijn natuurlijk ook onveilig kan zijn. Het kan dus ook prima een reele angst zijn en dat maakt deze angst zo apart.

Hoogtevrees

Hoogtevrees komt vaak voor en meestal is er niets aan de hand. Mensen kunnen prima leven met hoogtevrees en vermijden al te hoge dingen zoals een reuzenrad of het lopen op bergpaadjes.

Anders wordt het als je dingen gaat vermijden zoals flatgebouwen of zelfs niet op een trap durft te staan. Ook mensen die werken in hoge gebouwen kunnen last hebben van hoogtevrees. Ik werk veel met mensen die daar last van hebben.

Laatst had ik nog een sessie met een man die vanwege reorganisatie overgeplaatst werd naar een andere verdieping. Van 1 hoog moest hij nu naar 13 hoog. Dat is wel een verschil.

1 hoog vond hij wel ok, maar 13 hoog werd echt een probleem. Het gebouw bestond uit veel ramen en dat was helemaal een probleem voor hem. Zijn hoogtevrees werd echt geactiveerd daardoor.

Na een paar gesprekken met een psycholoog die niet echt hielpen voor hem kwam hij bij mij. Hypnotherapie is de meest effectieve therapie tegen een angst voor hoogte dus het was een goed besluit.

Na 1 sessie waren we al klaar en nu kan hij zonder enige angst voor hoogte weer aan het werk en ook het bedrijf was hier uiteraard zeer bij gebaat.

Hoogtevrees therapie

Wanneer je een angst voor hoogte ervaart dan zie je eigenlijk helemaal die hoogte niet. Vaak zie je helemaal niets en dat is nu precies het probleem. Als je dat namelijk wel zou zien dan had je die angst niet.

In hypnotherapie doen we twee hele belangrijke dingen met de hoogtevrees.

  1. We sporen de oorzaak op en we transformeren het gevoel
  2. We zorgen ervoor dat je alles weer goed kan zien zodat de angst geen vat meer op je hebt

Die 2 dingen zijn essentieel voor een goed resultaat. Gelukkig komen we door middel van hypnotherapie altijd bij de oorzaak dus als je dat nu niet weet, is het prima.

Hypnose is zeer effectief en is zeker aan te raden bij angsten. Ons instituut is erin gespecialiseerd en wij behandelen angsten al jaren. Als fobiedokter heb ik al honderden mensen geholpen met angsten en zeker met hoogtevrees.

Het is goed als je hoogtevrees hebt het beeld dat je voor je ziet panoramisch te maken. Wist je dat een onbewust beeld de reactie van de hoogtevrees teweeg brengt?

Als je dat beeld dan verandert dan zal de hoogtevrees ook weg zijn. Dat kan je zelf al doen. Succes en laat mij horen hoe het gaat.

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Reactie plaatsen