Hypnose en de hypnotische wetten van het Geloof en de Bijbel
Hypnose en de Hypnotische wetten van de Bijbel en het Geloof
14 november 2012 
4 min. leestijd

Hypnose en de Hypnotische wetten van de Bijbel en het Geloof

Hypnose heeft voor veel geloven een nare betekenis. Zo zou het geesten aanhalen die niet zuiver zijn en je zou je openstellen voor de wil van het kwaad. Het staat zelfs in de Bijbel beschreven dat het kwaad zou doen of staat er toch wat anders in die Bijbel..

Geschiedenis van de Bijbel

De Bijbel is volgens heel veel mensen het woord van God. Ook ik ben zo opgevoed dat de Bijbel de waarheid bevat en de weg is om naar te leven. Wanneer je alle boeken bekijkt en bestudeert dan staan er wel hele interessante dingen in.

De mensen die echt de Bijbel bestuderen zijn de Jehova’s. Wat je ook van ze vindt, bijbel kennis hebben ze. Geen enkel ander geloof weet zoveel over de Bijbel en de geschiedenis ervan als de Jehova’s. Nu is dat ook een van de weinig positieve dingen die ik daar uithaal, maar dat terzijde.

Iedere maand komen ze hier trouw aan de deur en ik heb veel respect voor ze. Als ik die passie en dat fanatisme had voor mijn eigen onderneming, dan was ik al een stuk groter denk ik wel eens. Moet je je voorstellen dat je bij de 100 mensen bij wie je aanbelt dat er 100 de deur dicht smijten en je vaak ook nog uitschelden. En dan gewoon doorgaan. Ik kan dat bewonderen.

Maar goed, we hebben het dan vaak over de Bijbel en wat er in staat. Zij zeggen te weten wie die Bijbel geconstrueerd heeft en daar hebben we het dan over. 400 jaar na Christus had je Keizer Constantijn. De Romeinse Keizer wilde een nieuw geloof creëren zodat hij meer macht over de mensen zou krijgen. Hij wilde de heidenen en de christenen samen brengen (dat waren namelijk bijna alle mensen).

De heidenen hadden een feesttijd en die begon 0p 25 december en duurde 12 dagen, het joelfeest. 25 december is namelijk een dag waarop je meetbaar kan merken dat de dagen langer worden. De kerk wilde dat de kop indrukken die feesttijd. Constantijn heeft dat echter perfect gedaan. Jezus schijnt namelijk op 3 juli geboren te zijn en Constantijn heeft toen die geboorte laten samenvallen met het begin van het Joelfeest. Zo was iedereen tevreden.

Nu weet ik dat zelf niet zeker want wie weet er 1600 jaar later wat er precies gebeurt is. Voor mij heeft de Bijbel zeer interessante passages en verhalen en die haal ik eruit. De rest heeft voor mij persoonlijk weinig waarde.

Verder schijnen ook veel boeken verbrand te zijn en sommige zijn de vorige eeuw gevonden. De andere boeken die waren verdwenen zijn bijvoorbeeld het evangelie van Thomas en Judas, waarin staat dat Judas geen verrader was, maar juist aangewezen was door Jezus om hem te helpen naar verlichting.

Hij wist namelijk dat hij dat zou verkrijgen door los te komen van zijn lichaam en Judas werd aangewezen omdat Jezus vond dat hij het meest geschikt was. Hij zei ook tegen hem ‘Besef wel dat als je mij helpt jij er niet goed onder uit zal komen’. Hij hielp Jezus graag uiteraard en de rest is geschiedenis. Judas wordt nog steeds gezien als verrader en zeker niet als Jezus grootste vriend.

Een interessant idee, toch?

Hypnose en de Bijbel

Ik krijg af en toe wel eens een mail van mensen die zeggen dat hypose iets is van de duivel. Ze halen dan teksten uit de Bijbel die dat zouden beweren.

In een van die 66 boeken ‘Deuteronomium vers 18’ staan de volgende teksten die vaak aan mij via email zijn verzonden:Hypnose en de Bijbel

  1. Onder u zal niet gevonden worden, die zijn zoon of zijn dochter door het vuur doet doorgaan, die met waarzeggerijen omgaat, een guichelaar, of die op vogelgeschrei acht geeft, of tovenaar.
  2. Of een bezweerder, die met bezwering omgaat, of die een waarzeggenden geest vraagt, of een duivelskunstenaar, of die de doden vraagt.
  3. Want al wie zulks doet, is den Heere een gruwel; en om dezer gruwelen wil verdrijft hen de Heere, uw God, voor uw aangezicht, uit de bezitting.

Daarnaast vind je ook deze teksten in het boek  Leviticus vers 19:31:

‘Gij zult u niet keren tot de waarzeggers, en tot de duivelskunstenaars; zoekt hen niet, u met hen verontreinigende; Ik ben de Heere, uw God!’

En zo zijn er nog een aantal. Hypnose wordt dus gezien als occult en waarzeggerij. Dat is het helemaal niet en er staat nergens in de Bijbel dat het niet zou mogen. Hypnotiseurs zijn geen duivelskunstenaars, ze zijn mensenhelpers en volgens mij is dat prima.

Hypnose als middel

Hypnose is natuurlijk vreemd en zeker als je het ziet op tv. Je moet weten dat die mensen allemaal geselecteerd zijn en mee willen werken. Verder is het goed om je te beseffen dat ook het geloof de hypnotische principes gebruikt.

Het schijnt dat Constantijn dit goed begreep en besefte dat als er een God was en als je die kon beïnvloeden dat je dan de macht over het volk kon pakken. Hij heeft dat waarschijnlijk goed gezien want na al die jaren heeft Rome heeft nog steeds de macht over bijna een miljard mensen en misschien nog wel meer.

De vraag is heel simpel ‘Neem je de macht terug of blijf je je macht weggeven aan de keizer van Rome..’

40 passages uit de Bijbel

Voor jou heb ik 40 passages uit de bijbelboeken gehaald die juist zeer waardevol zijn. Wanneer je die 40 passages leest en integreert voor 40 dagen lang zal dat heel veel opleveren zoals al veel mensen hebben gedaan. Niet alles uit de Bijbel is uiteraard slecht, er staan heel veel goede dingen in. Hieronder kan je gratis het boekje verkrijgen met die 40 positieve passages. Vul even hieronder jouw naam en email in en ik stuur hem als pdf naar je toe.

 

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij ontwikkelt verschillende trainingen in hypnose en het instituut geeft steeds meer specialistische trainingen in hypnose. Al jaren is hij de nummer 1 hypnose trainer van Nederland en is vaak gevraagd voor radio en televisie daardoor.
Moises Lubrano
Door

Moises Lubrano

op 19 Dec 2014

Dorus :Als ik nou kon Toveren ,verhalen en beelden die je waarheid tekenen je achterlaten met lege handen ( glippen ) en die twee motten, nou als eerste

jan Prins
Door

jan Prins

op 05 Sep 2015

ik wil graag het gratis boekje ontvangen

Aaltje Medema
Door

Aaltje Medema

op 22 Jan 2017

Dag Edwin, Zou ik het gratis boekje van je mogen ontvangen. Ook ik heb wel eens een vraag gekregen om een voorlichting te komen geven aan een vrouwen club. Ik heb dit verzoek afgewezen omdat ik te weinig kennis van het geloof in combinatie met hypnose heb. Ik kijk uit naar je boekje Met vriendelijke groet Aaltje Medema

Renske
Door

Renske

op 15 Jun 2018

Hoi Edwin, Zelf ben ik ook wel aan het nadenken over hypnose, gewoon omdat ik het gevoel heb dat ik mijn gevoel dan beter in één lijn kan brengen met mijn wil. In de bijbel staat dat het geloof komt door het horen en volgens mij is dat waar hypnose ook over gaat. Ik ben zelf gelovig en weet dat er ook binnen de kerk veel discussie is over dit onderwerp. De één vind het geen probleem en de ander vind het duivels. Ik weet dat er zelfs hypnosesessies bestaan gebaseerd op de bijbel. Veel psalmen worden ook wel voor hypnose gebruikt. Ik ben eigenlijk ook wel benieuwd wat er in het boekje staat dat jij hebt samengesteld. Heb je het in pdf-vorm?

Frank Wielfaert
Door

Frank Wielfaert

op 28 Jul 2023

Graag had ik dat boekje met die passages ontvangen, waarvoor dank.

Reactie plaatsen