Stoppen met Roken en Hypnose | Stop met roken in een uur
Stoppen met Roken en Hypnose
05 maart 2012 
in Hypnose
4 min. leestijd

Stoppen met Roken en Hypnose

Stoppen met roken in een uurHypnose is de beste manier om te stoppen met roken. Je moet alleen wel precies weten hoe je dat aanpakt. Er zijn een aantal principes die je goed moet hebben voordat je begint als therapeut. Wist je dat de meeste hypnotherapeuten een slagingspercentage hebben van ongeveer 30-50% bij stoppen met roken? Dat is niet eens heel slecht, maar 95% halen ze niet. Dat komt omdat ze iets missen om jou echt te doen stoppen met roken door hypnose.

Stoppen met Roken met Hypnose

Er zijn een paar principes die belangrijk zijn om te stoppen met roken. Als eerste een kleine uitleg. Kijk eens even naar onderstaan model.

Stoppen met roken model

Als je kijkt naar dit model dan zie je onderaan ‘omgeving’ staan. Daarboven staat gedrag en dat is het niveau waarop het roken plaatsvindt. Je rookt, dus dat doe je. Klinkt logisch toch?

Boven dat niveau staat ‘vaardigheden’, dus hoe je rookt. En daarboven staat het niveau van overtuigingen en waarden. Waarom rook je?

Misschien merk je al dat die vraag (waarom) lastiger te beantwoorden valt dan de hoe of de wat. Dat komt omdat dat op een onbewust niveau zit. Dat is echter wel het niveau waar je de verandering moet laten plaatsvinden om echt te stoppen met roken.

Het eerste wat dus belangrijk is, is te weten wat het roken iemand oplevert. Het is belangrijk om erachter te komen wat dat is. 99% van de gevallen is het veiligheid… Je kan er achter komen met hypnose waarom het stoppen met roken nog niet lukt.

De Waarde achter het Gedrag

Veiligheid? Levert dat het roken op? In de meeste gevallen wel ja en dan heb ik het over het gevoel van vertrouwdheid. Wanneer je begint met roken wil je ergens bij horen, vaak bij een groep. Je gaat dus roken om erbij te horen en dat geeft een gevoel van veiligheid. Die waarde moet je meenemen in de hypnose om makkelijker te stoppen met roken.

Daarnaast is het belangrijk om te weten of iemand een emotionele roker is of een identiteitsroker. Als je namelijk een emotionele roker bent, dan rook je om iets traumatisch/emotioneels te onderdrukken. Wanneer dat trauma weg is, dan hoef je ook niet te roken. Met hypnose kan je dat trauma opsporen door regressie en zo te transformeren dat je makkelijk kan stoppen met roken.

Als je een identiteitsroker bent, dan ben je een roker. Zie je op welk niveau dat staat? Het staat boven het niveau van waarden en is dus een niveau dat sterker is dan de onderliggende niveaus. De verandering moet dus plaatsvinden op dat niveau wil je succes hebben. Je wilt iemand een niet-roker laten zijn. Zo stopt hij makkelijk met roken.

Pijn en plezier gebruiken om te stoppen met roken

Daarnaast is het belangrijk om een natuurlijk principe te gebruiken om iemand te laten stoppen.Ik noem dat ook wel het ezelprincipe.

Pijn en plezier principe om te stoppen met roken

Een ezel gaat lopen wanneer hij wordt geslagen met een stok of als er een wortel voor zijn neus wordt gehouden.

Bij mensen werkt het ook zo. Wij komen in beweging wanneer wij een doel hebben of als we ergens voor weg willen. Pijn en plezier dus. In de hypnosesessies gebruiken veel hypnotherapeuten dit principe en is een belangrijk onderdeel voor het succes wat ze hebben.

Wanneer je rookt denk je alleen in ‘korte termijn’. In ‘lange termijn’ denken doe je niet. Waarom zou je ook. Als hypnotherapeut wil je wel de lange termijn voorhouden zodat je de ‘pijn’ wat meer opwekt. Zo komt er vanzelf een natuurlijk moment waarop iemand echt besluit om te stoppen met roken en het zo dus ook makkelijk gaat.

Dan is plezier natuurlijk net zo belangrijk. Je wilt ook dat het wat oplevert als je stopt. Daarvoor gebruik je de waarde en ook stip je aan dat je nu dus gezond bent en ook een niet-roker bent geworden. Die suggesties zijn heel belangrijk om te maken in hypnose.

Als enige in Nederland hebben wij een licentie van een programma uit Engeland waarin ik een compleet nieuwe successtrategie ontdekt heb. Het heeft niets te maken met de principes die de meeste hypnotherapeuten gebruiken. Die werken prima bij 50% van de mensen namelijk.

Met dit hypnose stoppen met roken programma is het anders. 95% slagingskans dat je binnen een uur van het roken af bent. Dat is natuurlijk heel snel en het is ook nog no cure – no pay. Gun jezelf de kans om bevrijd te raken van het roken en stop met roken. Het kan alleen maar gedaan worden met een hypnotherapeut die deze licentie heeft.

Wil je het echter zelf doen, gebruik dan het natuurlijke mechanisme in jouw lichaam. Wek wat meer pijn op zodat je makkelijker een besluit kan maken om echt te stoppen. Dat kan echt met iedere verslaving. Zelf heb ik dat ook zo gedaan en nog voordat ik met hypnose in aanraking kwam. Je kan het zelf en ik hoop je hiermee te inspireren om meer het heft in jouw eigen hand te nemen.

Wil je dit artikel delen dan nodig ik je uit om op de onderstaande buttons te drukken en mee te helpen om mensen van hun verslavingen af te helpen.

Wil je nu meteen een afspraak maken om te stoppen met roken?

Dat kan. Wij werken compleet anders dan andere hypnotherapeuten. Wij werken met de hypno-smoke method. Ben je al eens in hypnose geweest of weet je niet zeker of het wel hypnose was? Bij ons overkomt je dat niet. Wij werken met de meest diepe staat van hypnose die er is en iedereen heeft een ervaring, niemand uitgezonderd.

Wij zijn de enige in Nederland en België die op deze manier werkt en met veel succes. Je stopt met roken, dat is zeker!

 

Schrijf je nu in via het volgende formulier:

https://td190.infusionsoft.com/app/form/inschrijving-workshop

 

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
karol-jan,sobora.
Door

karol-jan,sobora.

op 06 Mar 2012

Rook nit mer seid 13 jar ik hep Gebetet en in de Schpigel zelf Hypnose geoufenet tot in de de lenty word verkauen en moust stopen met Roken het gink niet mer ik hust maine Lounge out da was het gydan met Rokrn.

Ton Heerding
Door

Ton Heerding

op 06 Mar 2012

Helder artikel en het werkt ook zo! Ik werk zelf veel met NLP strategieën of neurostrategiën daarmee maak je het onbewuste bewust. Ik noem het ook wel "Het boven water halen van dat wat je niet ziet maar er blijkbaar wel is". Het slagingspercentage is onder andere afhankelijk van iemands verslavingsgevoeligheid. De een reageert meer emotioneel de ander meer verstandelijk, maar het principe werkt feitelijk hetzelfde. Ik heb je artikel getweet omdat Stress vaak een aanleiding geeft om te gaan roken. Groet, Ton Heerding Stress- & Burn-out Preventie Specialist.

Astrid Rozema
Door

Astrid Rozema

op 06 Mar 2012

Geweldig artikel Edwin!!

Peter Gommans
Door

Peter Gommans

op 15 Jan 2013

Wil graag van het roken af en heb al alles geprobeerd, kunt U me helpen en wat betekend no cure no pay. M.v.g. Peter Gommans

Reactie plaatsen