Hypnose en Therapie
Hypnose en Therapie
19 september 2011 
in Hypnose
2 min. leestijd

Hypnose en Therapie

Hypnose en TherapieEr is nogal wat te doen over hypnose. Niet bij iedereen uiteraard, maar bij veel mensen wel. Ze gaan liever niet in hypnose omdat ze bang zijn voor… Tja.. voor van alles. Jammer, want ze laten een ongelooflijke mogelijkheid liggen om te groeien.

Hypnose en Therapie

Hypnose kan je voor heel veel doeleinden gebruiken. De meest gebruikelijke tegenwoordig zijn of voor de show of voor de therapie. Er is niet veel verschil al moet je dat niet tegen alle hypnotherapeuten zeggen. Die kunnen meestal ook niet de ‘snelle’ vorm van hypnose en vinden dat soms zelfs eng.

Wat uiteraard wel een verschil is, is het doel. Bij de show is dat entertainment. In de therapie is dat het oplossen van een probleem. Het middel blijft hetzelfde alleen het doel is anders. Daarom kan je de snelle en directe vorm van hypnose ook prima toepassen in therapie.

Wanneer je die snelle vorm toepast ben je als therapeut vaak effectiever. De cliënt is namelijk meer overtuigd dat hij of zij in hypnose is en zorgt er daardoor zelf voor dat de hypnose verdiept. Bij ‘normale’ hypnotherapeuten heb je vaak niet eens het gevoel dat je in hypnose bent geweest en is de therapie daardoor minder effectief.

Belangrijk is dus dat je een overtuiger meegeeft aan de mensen. Een arm als vanzelf op laten stijgen, een hand laten plakken aan de tafel of een ledemaat onbeweegbaar maken is een supermanier.

Je maakt het jezelf dan een stuk makkelijker wanneer jij de therapeut bent.

De Cliënt in Hypnose

Weet dat je in hypnose heel veel kan veranderen. Het is uiteraard geen wondermiddel, maar heel veel dingen die je nu gelooft over jezelf of die je doet zijn aangeleerd. En onbewust en je doet ze automatisch. Klinkt dat niet hypnotisch?

Door al die shows op tv zijn mensen helaas gebrainwashed op de verkeerde manier. Je ziet mensen allerlei gekke dingen doen en je denkt ‘Als mij dat maar niet gebeurt wanneer ik een hypnosesessie ga doen’. Natuurlijk gebeurt dat niet.

Maar goed, jij weet dat niet, je moet er maar op vertrouwen.

Een ding weet ik voor 100%. Iedere hypnotherapeut die ik opleid doet dat soort dingen zeker niet en ik vertrouw erop dat geen enkele hypnotherapeut dat aan de hand haalt. Het grappige is, dat ze het niet eens kunnen doen als jij het niet wilt. Je hebt namelijk altijd controle in de hypnose.

Hypnose is een van de beste manieren om:

  • Te ondersteunen in herstel in geval van ziekte of na operaties
  • Overtuigingen te veranderen
  • Gedrag te veranderen
  • Slechte gewoontes voorgoed te veranderen

Wat vind jij van hypnose? Deel het hieronder met anderen. Stuur dit artikel ook naar je vrienden en bekenden op Linkedin, facebook en twitter. Je kan dat doen door op een van de knoppen hieronder te drukken.

Zo maken we samen de wereld meer ontvankelijk voor de kracht van hypnose. Een kracht die wij allemaal al dagelijks gebruiken…

 

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Reactie plaatsen